fbpx

Islamski skrajnež je v hamburški veleblagovnici zabadal ljudi z nožem, kjer je enega ubil, več pa huje ranil

Reševalci na prizorišču (Foto: youtube)

Od množičnega prihoda migrantov dalje se Nemčija sooča s povečano stopnjo kriminala. Tokrat se je Nemčiji zgodil novi napad palestinskega moškega, ki je šel na morilski napad z nožem, kjer je skušal pobiti čim več kristjanov, da bi maščeval krivice, ki se domnevno godijo muslimanom.

Palestinski moški, ki je usodno zabodel eno osebo in ranil šest ostalih v Hamburgu, v Nemčiji, je želel ubiti toliko kristjanov kot jih je le mogoče, da bi maščeval, v kar on verjame, da je nepravično do muslimanov po vsem svetu.

Šlo naj bi za neuspešnega prosilca za azil
Osumljenec je identificiran kot Ahmad A. in je svoj napad pospremil z besedami, da so njegova dejanja “prispevek k svetovnemu džihadu”. Vendar pa so tožilci dejali, da trenutno ni nobenega dokaza, da ima podporo katere koli ekstremistične skupine. RT poroča, da je Ahmad A. palestinskega rodu in je neuspešen prosilec za azil. Obtožen je umora, šestih poskusov umora in šestih težkih telesnih poškodb.

Zločin se je zgodil, ko je julija vstopil v eno izmed podružnic trgovske verige supermarketa Edeka v Hamburgu. S police je zagrabil nož z rezilom v dolžini 20 cm. Napadel je 50 let staro stranko, ki je kasneje zaradi hudih poškodb umrla. Napadalec je nato nadaljeval s svojim morilskim pohodom in tako poškodoval še pet drugih. Eden izmed mož je bil poškodovan pozneje, medtem ko se je na ulici skušal napadalcu upreti. Priče so za AFP povedale, da je osumljenec pobegnil iz supermarketa in medtem kričal “Alahu akbar”.

D. Š.