fbpx

Novi napadi, dve tarči: Indijska zračna baza, restavracija v Somaliji

Foto: epa

Domnevni islamski skrajneži so davi napadli indijsko zračno bazo v bližini meje s Pakistanom. V napadu so po prvih podatkih umrli štirje napadalci in dva pripadnika indijskih zračnih sil, ranjenih pa je bilo še pet pripadnikov indijskih zračnih sil.

Napadalci naj bi bili člani v Pakistanu delujoče skrajne islamistične skupine Jaish e Mohamed. Cilj napada je bilo uničenje letal in helikopterjev v bazi, kar pa napadalcem ni uspelo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Oblečeni v vojaške uniforme
Neimenovani predstavnik indijskih varnostnih sil je razkril, da so bili napadalci preoblečeni v vojaške uniforme, zaradi česar se jim je uspelo izogniti varnostnemu preverjanju. Domnevno naj bi šlo za samomorilske napadalce.

Baza je od meje s Pakistanom oddaljena okoli 50 kilometrov.

V terorističnem napadu v Somaliji več mrtvih
Do samomorilskega napada pa je prišlo v restavraciji v središču somalijskega glavnega mesta Mogadiš, kjer so poleg napadalca umrli še najmanj trije civilisti. Odgovornost za napad je prevzela islamistična skupina al Šabab.

 Današnji napad na restavracijo Village, ki je priljubljena med državnimi uradniki, poslovneži in novinarji, je bil četrti od septembra 2012. Restavracija se nahaja v bližini predsedniške palače.
B. O., STA