Italija bo stopila na prste nezakonitim uličnim prodajalcem, med katerimi je večina migrantov!

Migranti pred Kolosejem (Foto: Twittter)

Nova italijanska koalicijska vlada namerava uvesti ostre ukrepe glede nezakonitih uličnih prodajalcev, med katerimi je večina migrantov, pri čemer namerava uvesti visoke kazni tako za ulične prodajalce kot tudi za kupce nezakonitega blaga. 

Italijanske turistične destinacije so po navadi polne prodajalcev, med katerimi so v glavnem migranti, ki prodajajo različne izdelke, vse od poceni spominkov do torbic, ampak to se bo kaj kmalu spremenilo.

Turisti, ki kupujejo od nepooblaščenih uličnih prodajalcev, bi bili lahko v skladu z novimi pravili kaznovani z globo v višini 7 tisoč evrov. Gre za ukrep, s katerim se Italijani borijo proti črnemu trgu, ki naj bi vrednostno znašal 22 milijard evrov, in bi italijanske zakonodajalce stal kar 11 milijard prihodkov od davkov, poroča švedski SVT.

Foto: Twitter

Ulični prodajalci bi se lahko soočili s strožjimi kazni, in sicer med 2.500 in 15.000 evri, odvisno glede na blago, ki ga prodajajo. Do novih pravil bo prišlo potem, ko je prišlo do nasilnega incidenta, v katerega so bili vpleteni senegalski migranti, in je zaokrožil po spletu. Migranti so napadli dva policista, ki sta poskušala zapleniti 160 ponarejenih torbic in drugih izdelkov, ki so jih prodajali nezakoniti ulični prodajalci.

Cilj Salvinija: izgon nezakonitih migrantov
Minister za notranje zadeve Matteo Salvini, vodja Lige, je videoposnetek komentiral z naslednjimi besedami: “Moj cilj je izgon nezakonitih migrantov in vzpostavitev zakonite klime v naših mestih.” Sicer se Italija poleg migrantskih uličnih prodajalcev sooča tudi z migrantskimi prostitutkami in preprodajalci drog, od katerih večina prihaja iz Nigerije. Na začetku tega leta so poročali o tem, kako so mesto Castel Volturno, ki se nahaja severno od Neaplja, zavzele migrantske tolpe. Novinarji, ki poskušajo preiskovati kriminaliteto in nasilje v mestu, so bili primorani najeti celo varovanje.

N. Ž.