Italija: Skupina Tunizijcev do smrti pretepla mladega invalida!

Fotografija je simbolična. (Foto: Pixy)

Skupina Tunizijcev je v Firencah do smrti pretepla invalidnega fanta. Tragični dogodek se je pripetil med vikendom. Znano je, da nekatere mestne četrti obvladujejo tolpe migrantov, ki niso ponotranjili temeljnih civilizacijskih vrednot. 

Tragični dogodek se je pripetil v okrožju Rovezzano na vzhodni meji občine Firence. Skupina arabskih priseljencev je brutalno pretepla najstnika z duševnimi motnjami. Epizoda kaže na to, kako težko je življenje v nekaterih predelih mesta, in da so resnične razmere daleč od raja, kjer veljajo človekove pravice in kjer je integracija uspešna, o čemer pogosto govoriči levica. Posamezne predele mesta namreč obvladujejo tolpe, ki absolutno nimajo ponotranjenih evropskih civilizacijskih vrednot. To sta zapisala Francesco Torselli, vodja skupine bratov Italije v toskanskem regionalnem svetu, in Diego Petrucci, regionalni svetnik FdI ter član zdravstvene komisije. Kritične razmere v mestu so rezultat popolnega zanemarjanja varnosti državljanov s strani tamkajšnje leve sredine. Dogodek kaže na popoln fiasko politik “priseljevanja”, ki so prioriteta levosredinske politike, poroča Zazoom.

Treba se je vprašati, kaj je z integracijo in vključevanjem v mestu, če večino zločinov zagrešijo tujci. Invalidni fant, ki je preminil zaradi migrantskega nasilja, je imel pravico zahajati v sosesko in se družiti z drugimi ljudmi.

Foto: epa

Kako je potekal napad
Invalid (čigar ime ostaja varovana skrivnost), se je med petkom in soboto zvečer družil s skupino fantov ter posedal na klopi. Skupaj so poslušali glasbo prek zvočnika s povezavo modri zob (bluetooth). V bližini je nekaj Tunizijcev vstalo in ukradlo blagajno z denarjem. Prijatelj invalida se je odpravil k Tunizijcem in jih prosil, če ukradeno lahko vrnejo. Namesto tega so se tujci odločili za nasilje, pravi sorodnik, ki je imel v preteklosti že težave s Tunizijci, zato ima slabe živce in potrebuje zdravstveno oskrbo. Ni prvič, da so se ga lotili nekoliko starejši Tunizijci. Pred časom so ga obtožili, da jim je ukradel očala, kar pa ni bilo res, saj so se ta pozneje našla. Je pa šlo za priročen izgovor, da so ga lahko fizično napadli. Štirje so ga vrgli na tla in brcnili v obraz, a mu po čudežu niso razbili zob. K sreči so jim mimoidoči preprečili, da bi fanta ranili še z razbito steklenico. 

Domen Mezeg