fbpx

[VIDEO] Italija v šoku: Zamaskirani neznanec v Palermu z bencinom polil spečega brezdomca in ga zažgal

Iz Sicilije prihaja grozljiva zgodba o uboju 45-letnega brezdomca Marcella Cimina, ki ga je neznani moški na ulici v Palermu polil z bencinom in ga zažgal – v spanju! Zamaskiranec je brezdomca pustil umreti v ognjenih zubljih, dogodek pa je pretresel Italijo in svet. Posnetek, ki ga je javnosti prva pokazala televizija CCTV, nazorno kaže, kako se je neznani moški spravil na ubogega brezdomca, ki je spal na vzmetnici pred samostanom Svetega Frančiška.

Napadalec je bil oblečen v črna oblačila in je nosil črno podkapo, zato ga policija zaenkrat še ni uspela identificirati. Je pa s posnetka razločno razvidno, kako je spečega brezdomca storilec najprej polil z bencinom, se za trenutek umaknil, nato proti žrtvi vrgel vžigalnik, nakar je sledila velika eksplozija. S posnetka je še razvidno, da je napadalec pobegnil in žrtev pustil, da je zgorela v ognju.

Reševalci so kmalu po klicu na pomoč prispeli na prizorišče tragedije, a je bilo prepozno, saj je brezdomec umrl na kraju dogodka. Sodeč na poročanje italijanskih medijev je sicer policija prijela 45-letnega Giuseppeja Pecorara, ki je zaposlen na lokalni bencinski črpalki v Palermu, po neuradnih podatkih pa naj bi storilec tudi že priznal svoj zločin.

Foto: YouTube. Žrtev je brezdomec Marcello Cimino.

Govori se, da je Pecoraro zločin zagrešil iz ljubosumja, saj je svojo ženo sumil, da je imela z žrtvijo afero. Na kraju tragičnega dogodka so meščani Palerma sicer prižgali sveče v spomin na Marcella Cimina, črne saje na steni samostana pa mimoidoče še spominjajo na bolestno grozljivo dejanje.

L. S.