Italija zaostruje pogoje: Ničelna toleranca za kriminalce med prosilci za azil

Matteo Salvini (Foto: epa)

Italijanski notranji minister Matteo Salvini je preko Twitterja naznanil, da trenutno pripravlja novo zakonodajo, ki ne bo trpela kriminalnih migrantov.

“Pripravljam administrativni ukaz, ki bo omogočil zavrnitev azila prosilcem, ki so zagrešili zločin, saj trenutni zakon, z izjemo v določenih primerih, dovoljuje, da kriminalni tujci ostanejo v državi in prejemajo ‘zaščito’ na račun Italijanov. #zerotolerance,” je zapisal na socialnem omrežju italijanski notranji minister Matteo Salvini.

Salvinijev tvit odraža vedno večje nasprotovanje odprtim mejam med ljudmi. Italijanski, poljski in madžarski voditelji, kot poroča Voice of Europe, odločno nasprotujejo Bruslju, zdaj pa se javno mnenje v Nemčiji in na Švedskem počasi preveša na stran nasprotnikov politike odprtih vrat.

Zdi se, da je večini ljudi jasno, da je sprejemanje mase neizobraženih, nesposobnih ljudi, ki niso voljni ne delati ne spoštovati zakonov, nevzdržno. Število politikov, ki vztrajajo pri mejah in nasprotujejo migraciji, tako v evropskih državah kot ZDA, narašča.

Ivan Šokić

 • xtc

  Dejstvoi je da je treba azil narediti praktično ne mogoč je neizbežno podobno kot je storil Orban v OZN večina držav EU mora iztopiti iz tega sistema in ilegalce vračatio na silo ne glede na njih usodo,razen tistih ,ki pridobijo azil zaradi političnega delovanja(,ki pa ne sme biti vesrsko skrajno) ali kulturniki,pisatelji,novinarji ali drugi ,ki so dokazano bili politično preganjani,vse ostaloi je azil NEMOGOČ,enako za vse ilegalce,-da se postavi reteoaktiven zakon ,da vsi ,ki so vstopili ilegalno NE MOREJO PRIDOBITI NOBENIH PRAVIC V EU in morajo iz nje-IZJEMA so le tisti ,kjer so polnolertni člani družine VSI ZAPOSLENI in že govorijo tekoče kak EZ jezik -ostali nazaj,sploh pa tisti,ki so vojni obvezniki od18-45 takoj nazaj braniti domovino.

 • Olga2345

  Bravo Salvini! Pred roko pravice je treba postaviti še razne Fajonke, Sorosove plačance in uvoznike tujerodnih divjakov, ki so krivi za smrti nedolžnih ljudi, posilstva in terorizem v Evropi!

 • plavi-mil

  TO. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, po celi Evropi bi jim morali slediti.

 • Anton

  “Italija zaostruje pogoje: Ničelna toleranca za kriminalce med prosilci za azil”

  KONČNOOOO!

 • šmentanamuha

  Kako preprosto je lahko vse skupaj. Slovenceljni in balkanceljni pa si še naprej želijo živeti v levi anarhiji. Prav, bomo še malo počakali.

 • WatsonForus

  Salvini , maš kakega brata , bi ga rabili v naši Vukojebini!

 • Marijana Gregorincic

  pravilno super

 • Marijana Gregorincic

  pametni politik

 • KAPIBARA

  Žal ta spot ni posnet na Kotnikovi , z murgelski prekmanedelcem v prvi vlogi..+ model za masko z dežnikom-hladnim orožjem..

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Pravilno!!! Tunneka pa v Venezuelo!!!

 • soc

  Kje je slovenski Salvini? Resnejši prekršek -> deportacija v domovino. Letalska karta 1.000, plača jo RS, naj mu tekne, govnu. Zločin pa avtomatsko najvišja možna kazen po zakonu, nato deportacija. Se bodo Slovenije taki izogibali kot hudič križa.

  • Mojca pokraculja

   Nimamo Salvinija in nimamo nobenega politika, ki bi udaril po mizi. Tiste , ki se sedaj skupaj spravljajo,da prevzamejo oblast kot “zmagovalci” ,zanima samo oblastništvo, diktatura, pozicije in denar. Skupaj pa jih druži sovraštvo do JJ.To bo dovolj, da nam pripeljejo te horde v državo.

 • macon

  Migrantske horde imajo najnovejši cilj: čez morje jurišajo na Španijo.

  Ko nas bo čez nekaj časa minila strpnost, bomo zaostrili v drugo skrajnost: vse migrante bomo sunili v rit, krive ali nekrive. Imeli jih bomo res polno kapo.

  • mona lisa

   jih že imamo polno kapo. Že zdavnaj.

 • Nšo-či

  Pravilno. Ničelna toleranca. Med nasilje prišteti obrezovanje deklic, poročanje mladoletnih. Prepoved nošnja burk in burkinijev na javnih mestih. Ukinitev vseh socialnih transferov, mladi ljudje se morajo preživljati sami. Pa sigurno sem še kaj spregledala. Aja..džamij je preveč.

  • Mojca pokraculja

   Ves čas ga napadajo, ampak je neomajen. Pravi, ne oziram se na kritike, zadostuje mi vaša podpora. Podpora je pa iz dneva v dan večja.

 • Jože Novak

  Odlično vse!
  Tako Salvinijeva načela, kot video v prispevku:
  Kriminalnega arabca sta odpeljali policistki :))
  Večjega ponižanja ni mogel doživeti, saj za njih so ženske bitja brez pravic in z 1/4 možganov.

  Bravo !!!

 • mona lisa

  Edino pravilno. Ničelna toleranca. Prepoved burk, burkinijev in ostalega. Za zločine jim pa sodit po njihovem zakonu. Meje branit zs silo četudi z orožjem.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!