fbpx

Italijani na prvem mestu! Salvini zavrnil še dve ladji z ilegalnimi migranti

Matteo Salvini (foto: epa)

Italijanski minister za notranje zadeve Matteo Salvini je zavrnil še dve ladji, na katerih so bili natovorjeni ilegalni migranti. Tuji mediji poročajo, da je Salvini zavrnil ladji nevladnih organizacij, ki plujeta pod nizozemsko zastavo. Dovoljenja za vstop v Italijo tako nista dobili.

Salvini se je oglasil tudi na svoji Facebook strani, kjer je zapisal: “Še dve ladji pod nizozemsko zastavo, Lifeline in Seefuchs, sta pripluli z libijske obale, kjer sta čakali, da tihotapci tam pustijo ljudi. Ti gospodje vedo, da Italija ne želi več sodelovati pri nezakonitem priseljevanju, in bodo morali zato iskati druga pristanišča (ne italijanska), kjer se bodo zasidrali.”

Znano je, da je pred tem Italija zavrnila ladjo z migranti Aquarius, ki je prevažala kar 620 migrantov. Kasneje se je ponudila Španija, da sprejme ladjo v svojem pristanišču in migrantom dovoli vstop v državo.

Salvini se drži svojih predvolilnih obljub, torej da bo na prvo mesto postavil Italijo in Italijane ter državo zaščitil pred nezakonitim priseljevanjem. Obljubil je tudi, da bo v petih letih iz države izgnal 500 tisoč nezakonitih migrantov.

Vodja stranke Lega pa je spregovoril tudi o islamizaciji Italije: “Napadajo nas. Naša kultura, družba, tradicija in način življenja so ogroženi. Barva kože nima nobene zveze s tem, vendar je tveganje zelo realno.”

M. S.