fbpx

Italijanska policija potrdila, da je bilo isto orožje uporabljeno v Berlinu in Milanu

Anis Amri (Foto: epa)

Forenziki so potrdili, da je orožje, uporabljeno v berlinskem pokolu s tovornjakom, isto kot tisto, s katerim je Anis Amri poškodoval policista v Milanu.

Domnevni napadalec na božičnem sejmu v Berlinu, Tunizijec Anis Amri, je pištolo, s katero je pred napadom ustrelil ugrabljenega poljskega voznika tovornjaka, uporabil vsaj dvakrat. Z njo je streljal tudi na policista blizu Milana. Preiskovalci so potrdili, da je imelo orožje, ki ga je Amri uporabil v streljanju z italijansko policijo, enak kaliber, kot orožje, s katerim je ustrelil voznika tovornjaka. 24-letni Amri je 19. decembra 2016 v Berlinu s tovornjakom zapeljal v množico na božičnem sejmu. V napadu je umrlo 12 ljudi, okoli 50 je bilo poškodovanih. 23. decembra je bil ubit v streljanju z italijansko policijo nedaleč od Milana.

Amri naj bi iz Nemčije preko Nizozemske pripotoval v Francijo, kjer so ga ujele nadzorne kamere na postaji v Lyonu. Prek Chamberyja je odpotoval v Italijo. Za krajši čas naj bi se ustavil v gorskem mestecu Bardonecchia v bližini Torina, nato naj bi z vlakom odpotoval v Milano.  Pot je nadaljeval z avtobusom v bližnji Sesto San Giovanni, kjer je bil ubit v streljanju s policijo.

B. J., STA