Italijanska zbornica potrdila Salvinijev “varnostni paket”: Milijonske kazni za nedovoljeno vplutje ladij nevladnih organizacij v italijanska pristanišča

George Soros in Matteo Salvini (Foto: epa)

Nevladnim organizacijam, ki na morju rešujejo nezakonite migrante, se obetajo kazni, italijanska poslanska zbornica je namreč potrdila varnostni paket, v katerem so te opredeljene. Lažje pa bodo postale tudi zaplembe njihovih ladij, ki brez ustreznih dovoljenj plujejo v italijanska pristanišča.

Tuje tiskovne agencije poročajo, da je italijanska poslanska zbornica potrdila nov varnostni paket, ki predvideva globo v višini do milijona evrov za nedovoljeno vplutje v italijanska pristanišča. Za zaostritev zakonodaje, ki bo stopila na prste nevladnikom, ki spodbujajo nezakonito migriranje, je glasovalo 322 poslancev, proti pa jih je bilo 90. 13. avgusta je predvideno še glasovanje v senatu.

Notranji minister Matteo Salvini, ki velja za velikega nasprotnika nezakonitih migracij, je sicer ustrezen odlok podpisal že 15. junija, a je potreboval še potrditev s strani parlamantarcev, da je odlok postal tudi del zakonodaje. Končna verzija protimigrantske zakonodaje zdaj po poročanju STA potrebuje le še potrditev italijanskega senata.

Foto: epa

Predvideno oblikovanje sklada za države, ki bodo sprejemale migrante
Italijanska vlada, del katere sta Liga in Gibanje pet zvezd, je v sredo sprejela odločitev, da bo na zaostreno migrantsko zakonodajo vezala tudi glasovanje o zaupnici. V skladu z novo zakonodajo je predvideno oblikovanje posebnega sklada, iz katerega bi sredstva namenili tistim državam, ki bodo aktivno sodelovale pri vračanju migrantov v njihovo domovino. Italijansko notranje ministrstvo je kar dva milijona evrov namenilo za dejavnosti tujih policistov pri tajnih operacijah, ki so uperjene proti mednarodnim tolpam, ki tihotapijo ljudi.

Salvini si je nalaganje finančnih kazni nevladnim organizacijam zamislil kot obliko zaostrovanja migrantske politike. Nemški organizaciji Sea Watch in italijanski Mediterranea so zaradi prevoza več deset rešenih migrantov na italijanski otok že naložili finančne kazni, prav tako pa so bila obema zasežena tudi plovila. Z novim varnostnim paketom se je Salvini odzval na primer reševalne ladje Sea Watch 3, ki je konec junija brez dovoljenja italijanskih oblasti vplula v pristanišče na Lampeduzi.

Hana Murn

 • Van Der Waals

  BRAVO SALVINI!!!!!! ADIJO DEBILINI NEVLADNIKI KOMUNISTI!!!! MIROVNI INŠTITUT IN MTELKOVA MESTO GNILOBE!!! NAMSTO DA SI ČRNUHE UZAMEJO NA DOM POVNIJO AZILNE DOMOVE NA RAČUN DAVKOPLAČEVALCEV GNILOBE KOMUNSTIČNE!!!

 • karpelec

  Salvini, metuzalema Sorosa na gauge!

 • Artur

  Blagor Italijanom že za časa njegovega življenja bi mu morali postaviti spomenik kot njihovemu velikemu domoljubu ne pa tako kot v SLOkomunistični greznici, kjer še sedaj stojijo kipi komunističnih klavcev slovenskega naroda.

  • Valter BraniSlav

   Salvini novi Tito.
   Vecna SLAVA JOSIPU Brozu TITU in Salviniju, Trumpu in Orbanu.

   • Artur

    Ma kakšnemu Titu – samopašnežu in množičnemu morilcu, a si ti vsak dan na norih gobah ali kako ?

 • PLavi-mil

  Bravo Salvini, vse ladje zapleniti, ko pridejo samo 1 meter v vaše vode, pa bo mir.

 • totex39

  Salvini je za Italijo naredil zelo veliko, naša vlada pa nas vedno bolj “potaplja” in prodaja, kajti njihov namen pa je povsem drugačen.

 • Stane Golobič

  Posodite nam Salvinija.

  • Common Sense

   Škoda, ker ne obstaja Rent-a-Salvini;)

 • Valter BraniSlav

  Salvini novi Tito.
  Vecna SLAVA JOSIPU Brozu TITU in Salviniju, Trumpu in Orbanu!!!

  • xtc

   Se vidi ,da si danes hitro bil gotov z prodajo “vašega” biltena na Tromostovju,da si tako hitro doma na “Floridi” v Vili Karton na Rakovi jelši,pa še nekaj je očitno padlo za malce več “Berg Koenigov” da si zadet pred vilo Karton.

 • montyamp

  Slovenski kandelabri čakajo na murglosrbe .

 • xtc

  Edino pravilno.
  Pravzaprav bi morale biti kzni več deset miljonske,ladje pa takoj v razrez,kapitani in posadka pa na dosmrtne ječe kot ,kot trgovci z ljudmi ali sužnji in kot podporniki terorizma.
  Definitivno pa je treba uzakoniti,da ladje “rešene” ilegalce ne morejo več voziti v EU ampak najbližjo Afriško ali Azijsko luko,kjer jih predajo oblastem.
  Vsaka ladja,ki skuša v pluti v ozemeljske vode z namenom razlaganja ilegalcev in le teh kljub opozorilom noče zapustiti ali celo kot nemška kriminalka napasti čolne ali ladje organov varnosti in reda se takoj potopi z vso posadko in tovorom vred do zadnjega-pod obrazložitvijo,da gre za teroruističen napad in poizkus likvidacije varnostnih organov.
  Ko bo na tak način z gladine morja izginila prva piratsko,človeško trgovska teroristična ladija z posadko vred bo hitro mir s švercem.

 • Olga101

  Čestitke Salvini! Tako se dela!

 • Common Sense

  Salvini je car. Italijani, kakor so sicer glasni in neučinkoviti, v tem primeru jim je terba dati kapo dol.

 • piko8

  Kapo dol g. Salviniju!!!
  Naši levi Fašisti s serpentinškom pa sodijo v kašno kraško jamo!!!