fbpx

Italijanske obveščevalne službe razkrile možnost, da tihotapci migrantov na morju namenoma povzročajo katastrofe, da bi pridobili sočutje Zahoda!

Foto: Twitter

Italijanski medij Il Giornale razkriva opozorila italijanske obveščevalne službe, da tihotapske migrantske združbe namenoma povzročajo tragedije na morju, da bi s tem pridobile simpatije ter sočutje Zahoda do migrantov.

Kot opozarjajo italijanske obveščevalne službe, obstaja ponovitev večjih nesreč na Sredozemlju, na primer tiste leta 2015, ko je v brodolomu umrlo 700 migrantov, nato pa so v akcijo vstopile nevladne organizacije s svojimi ladjami in migrante pričele nezakonito tihotapiti na italijansko ozemlje.

Nekateri migranti, ki so nesrečo preživeli, so po dogodku povedali, da so ladjo namenoma usmerili v viharno morje in trčili v drugo kontejnersko ladjo, kar potrjuje špekulacije, da je šlo za namerno povzročeno tragedijo, v kateri je ladja potonila, življenje je izgubila večina migrantov.

Sodelovanje nevladnih organizacij s tihotapci je tako močno razširjeno, italijansko tožilstvo pa preiskuje več primerov, o enem pa so javnosti že predstavili izsledke preiskave, poroča Voice of Europe.

C. Š.

Komentarji so onemogočeni.