Italijanske obveščevalne službe razkrile možnost, da tihotapci migrantov na morju namenoma povzročajo katastrofe, da bi pridobili sočutje Zahoda!

Foto: Twitter

Italijanski medij Il Giornale razkriva opozorila italijanske obveščevalne službe, da tihotapske migrantske združbe namenoma povzročajo tragedije na morju, da bi s tem pridobile simpatije ter sočutje Zahoda do migrantov.

Kot opozarjajo italijanske obveščevalne službe, obstaja ponovitev večjih nesreč na Sredozemlju, na primer tiste leta 2015, ko je v brodolomu umrlo 700 migrantov, nato pa so v akcijo vstopile nevladne organizacije s svojimi ladjami in migrante pričele nezakonito tihotapiti na italijansko ozemlje.

Nekateri migranti, ki so nesrečo preživeli, so po dogodku povedali, da so ladjo namenoma usmerili v viharno morje in trčili v drugo kontejnersko ladjo, kar potrjuje špekulacije, da je šlo za namerno povzročeno tragedijo, v kateri je ladja potonila, življenje je izgubila večina migrantov.

Sodelovanje nevladnih organizacij s tihotapci je tako močno razširjeno, italijansko tožilstvo pa preiskuje več primerov, o enem pa so javnosti že predstavili izsledke preiskave, poroča Voice of Europe.

C. Š.

Komentarji so onemogočeni.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!