Italijanski evroposlanec: “Pravi fašisti se nahajajo v Bruslju!”

Donald Tusk in Jean-Claude Juncker poosebljata vse kar je narobe z EU birokrati (vir: twitter)

Evropske elite so zaskrbljene nad tem, da bi protimigracijske stranke splavale na površje, je za madžarski dnevnik Magyar Hirlap izpostavil italijanski evroposlanec Marco Zanni, sicer član stranke Severna liga. “Evropske elite napadajo politike zaradi njihovega stališča glede migracij.”

Italijanski politik je poudaril, da migrantsko politiko madžarske in italijanske vlade ljudje podpirajo, čeprav si promigrantske elite prizadevajo za delegitimizacijo demokratično izvoljenih vlad.

Italijanski minister za notranje zadeve Matteo Salvini po besedah Zannija želi voditi tiste stranke, ki si želijo doseči izrazite spremembe na področjih migracije, notranje varnosti in ekonomskega razvoja. Njegov slogan se namreč glasi: “Naredimo manj skupaj, vendar bolje.” Ob tem pa je evropski poslanec po navedbah portala Voice of Europe prepričan, da bi bilo potrebno na določenih področjih, kot je enotni trg, vzpostaviti učinkovito sodelovanje.

Marco Zanni (Vir: Twitter)

V povezavi z razpravo Evropskega parlamenta o Madžarski je Zanni dejal, da evropske elite več kot očitno ne spoštujejo demokracije, saj mehanizme vladavine prava spreminjajo v politična orodja. “Pravi fašisti se nahajajo tukaj, v Bruslju, saj ne spoštujejo demokracije in izvoljenih vlad,” izpostavlja Zanni in dodaja, da je prepričan, da bodo ljudje glasovali proti njim.

H. M.