Italijanski mestni svetnik Lige branil dekle in ustrelil migranta s pestro kriminalno preteklostjo

Foto: Twitter

Italijanski mestni svetnik za javno varnost in lokalni politik Massimo Adriatici je v torek ponoči pred barom branil dekle, na katero se je spravil nasilni migrant, ki je bil sicer stari znanec policije. Pri tem je politik 39-letnega Maročana ustrelil, ta pa je kasneje kasneje podlegel poškodbam. Član stranke Lige je zatrdil, da se je pištola sprožila nenamerno, ko ga je Maročan porinil na tla, poročajo tuje tiskovne agencije. Oblasti so za Adriaticija odredile hišni pripor, tožilstvo pa je sprožilo preiskavo zaradi prekomerne samoobrambe.

Mestni svetnik za javno varnost Massimo Adriatici je bil danes aretiran zaradi suma streljanja na maroškega migranta. Adriatici, odvetnik in član desne stranke Liga, je pojasnil, da se je usodni strel nenamerno sprožil, potem ko ga je Maročan potisnila na tla. Adriatici je sicer ugleden odvetnik v mestu blizu Pavie v Lombardiji, znan pa je tudi po tem, da je sprožil pobudo proti uličnemu nočnemu življenju ter uživanju pijač in mamil, kar imenujejo “malamovida”. Poleg tega v Alesandriji tudi poučuje kazensko pravo policijskim kadetom.

Mestnemu svetniku je med drugim stopil v bran tudi vodja Lige in nekdanji notranji minister Matteo Salvini, ki je zatrdil, da je bil Adriatici žrtev agresije in da je bila obramba legitimna. “Pištola se je sprožila ponesreči in pri tem je bil na žalost ubit tuj državljan,” je dejal Salvini, ki je Adriaticija označil za cenjenega odvetnika.

Maročan naj bi v Italiji bival nezakonito in je imel pestro kriminalno preteklost
Policija je sporočila, da je ime ustreljenega migranta Youns El Boussetaoui in dejala, da preiskuje streljanje. Nekateri tuji mediji so poročali tudi, da je policija prejela več prijav zaradi nadlegovanja nasilnega Maročana, ki je rad razgrajal po italijanskem mestu Voghera, nabralo pa se mu je tudi nekaj zahtev, da zapusti ozemlje EU – v Italiji naj bi bil namreč nezakonito. Maročan je bil v preteklosti prijet zaradi preprodaje mamil, obtožen pa je bil tudi utaje, ponarejanja, uporabe lažnega dokumenta in prevare – in še kaj bi se našlo. So se pa oglasili seveda tudi nasprotniki nošenja orožja, a dejstvo je, da ima Adriatici za nošnjo orožja ustrezno dovoljenje.

Sara Bertoncelj