fbpx

Italijanski nadškof izgubil živce: Zaradi lastne neumnosti bomo čez nekaj let vsi muslimani!

Foto: EPA. Slika je simbolična.

Italijanski nadškof Carlo Liberati je javno pozval italijansko vlado, naj nemudoma ustavi dotok ekonomskih migrantov v državo, v kateri prevladuje sekularna družba, saj bodo po njegovih besedah na Apeninskem polotoku kmalu zavladali muslimani. Čeprav so levičarski mediji njegovo izjavo označili za kontroverzno in nestrpno do migrantov, je nadškof Liberati v resnici samo na glas povedal tisto, česar si povprečen Italijan v javnosti ne upa, da ga ne bi levičarji označili za nestrpnega. Nadškofa skrbi predvsem nekontrolirana rast števila migrantskih kampov, ki jih odpirajo v Italiji in drugod po Evopi. Po njegovih besedah bo Evropa zaradi neumnosti svojih vladajočih elit kmalu povsem islamizirana.

“Čez deset let bomo zaradi naše lastne neumnosti vsi muslimani. Italija in Evropa živita v duhu poganstva in ateizma, država sprejema zakone, ki nasprotujejo bogu in našim zahodnoevropskim krščanskim tradicijam,” sprevrženost današnje levice slikovito opisuje nadškof Carlo Liberati. Po njegovih besedah takšna moralna in verska dekadenca podpira vzpon islama.

“Danes je v Evropi krščanska vera zelo šibka. Cerkev ne deluje, nedeljske maše so vse manj obiskane. Stojijo samo še župnije. Evropa potrebuje vrnitev h krščanskim vrednotam, h krščanskemu življenju. Počnemo pa ravno nasprotno, oddaljujemo se od lastne kulture in tradicije, nimamo več otrok. Evropa je v zatonu,” citira italijanskega nadškofa rimski časnik La Repubblica.

Italija je ena izmed migrantsko najbolj obleganih in obremenjenih držav v Evropi. Statistični podatki kažejo, da je lani na italijanskih tleh prebivalo dobrih pet milijonov tujcev, kar je za približno 100 tisoč ljudi več kot leto poprej. V Italiji vsako leto beležijo tudi porast ilegalnih migrantov, ki v državo čez Sredozemsko morje prihajajo s čolni iz severne Afrike.

Narobe svet: vlada pomaga nasilnim migrantom, lačni Italijani pa brskajo po smeteh
Vsako leto je večje tudi število migrantov iz vzhodne Evrope, zlasti Romunije. Nadškof Liberati je ogorčen, ker italijanska vlada bolj pomaga migrantom iz drugih držav kot lastnim ljudem, ki se soočajo z revščino in lakoto: “Brez oklevanja pomagamo tistim, ki prihajajo od drugod, pozabljamo pa na revne, stare in nemočne Italijane, ki za hrano brskajo po smeteh. Mladi Italijani pa ne dobijo službe!”

Kot je poudaril nadškof, bi bil sam že zdavnaj na ulicah in protestiral, če ne bi služil Bogu: “V čem je poanta, da še naprej podpiramo ekonomske migrante, ki našo hrano mečejo proč, ure in ure pa preživijo na svojih mobilnih telefonih in organizirajo proteste?” Liberati je razočaran tudi nad katoliško cerkvijo, ki je po njegovem mnenju v zadnjem času migrantom donirala preveč denarja. Po njegovih besedah je dajati denar ljudem, ki razgrajajo po ulicah in nadlegujejo mimoidoče, povsem zgrešeno, saj s tem Italijani celo spodbujajo njihovo početje.

L. S.