fbpx

Italijanski sodnik odobril prošnjo za nastanitev ilegalnemu migrantu, ki je podtaknil požar v vasi in ubil več ljudi!

Slika je simbolična (Foto: epa)

Italijanski sodnik je odobril prošnjo za nastanitev gambijskemu migrantu, ki je priznal, da je podtaknil požar v svoji rodni vasi in ubil več ljudi.

Bolonjska teritorialna komisija je ilegalnemu migrantu, ki je v Italijo prispel leta 2016 septembra 2018 zavrnila prošnjo za azil. Vseeno se je ilegalec iz Gambije pritožil na sodišče v Bologni, ki mu je po poročanju Breitbarta na podlagi “humanitarnih razlogov” novembra 2020 izdalo dovoljenje za bivanje.

Še več, sodišče v Bologni je to storilo navkljub dejstvu, da je ilegalec po poročanju Il Giornale zažgal dobršen del svoje domače vasi. Kakor je povedal sodnikom, je po dveh letih v islamski šoli obdeloval polja dokler ni nekega dne zažgal suho travo in gledal kako se je požar s pomočjo vetra razširil na bližnje hiše. V požaru je umrlo več ljudi, številni vaščani pa so končali v bolnišnici.

Po trditvah Gambijca, naj bi bili sorodniki pobitih vaščanov tako jezni nanj, da so ga želeli ubiti. Sodnikom je povedal, kako je pobegnil iz vasi, ko so vdrli v njegov dom in ga napadli. Leta 2015 se je odpravi v Libijo, kjer je prebil 11 mesecev, dokler ni s pomočjo taksi službe NVOjev, ki operirajo na tem delu Sredozemlja uspel ilegalno priti v Italijo.

Salvini prepovedal izdajo dovoljenj za bivanje na humanitarni osnovi
Nekdanji notranji minister Matteo Salvini in vodja populistične desne Lige je za časa svojega ministrovanja, leta 2018 naredil konec izdaji dovoljenj za bivanje na podlagi humanitarnih razlogov.

A Salvini ni več notranji minister in levičarska vlada, ki jo sestavljajo levi populisti M5S in socialistična PD ter vodi premier Giuseppe Conte vztrajno delajo na razveljavljanju odlokov, ki jih je sprejel Salvini. Bologna velja za levičarsko trdnjavo.

Ivan Šokić