fbpx

Italijansko sodišče zahteva, da muslimanski migranti upoštevajo vrednote njihove dežele

Fotografija je simbolična (Foto: epa).

Italija migrantom sporoča, da morajo  – ne glede na njihove korenine in prepričanja – spoštovati vrednote dežele, v katero prihajajo; v tem primeru vrednote Italije. Nekaj, kar bi v njihovi domovini veljalo za običajno, je tako morda tu nedopustno.

To naj bi bilo, seveda, samoumevno, vendar (žal) temu ni vedno tako. V Združenih državah Amerike, na primer, že prva sprememba v kontekstu z religijo še vedno povzroča težave s šeriati. Nekateri posamezniki so prepričani, da jim verska svoboda dovoljuje kršitev drugih zakonov; takšno prepričanje je nekaj, kar si nihče na visokem položaju ne upa izreči na glas, piše Jihad Watch.

Za zdaj je znano, da je italijansko sodišče odločitev sprejelo, da bi ustrezno nadvladalo in »ukrotilo« migrante – zdi se, da ves zahodni svet živi v strahu.

“Šeriatski migranti morajo spoštovati naša pravila. Pri sebi ne smejo imeti nožev, ki jih njihova kultura priznava kot svete. Migranti, ki si želijo postati del zahodnega sveta, morajo sprejeti vrednote družbe, v katero se bodo vključili, čeprav se morda njihova osebna prepričanja in vrednote razlikujejo od njih,” je še zapisalo sodišče.

S. E.