fbpx

Iz Hrvaške poročajo o tragični smrti 17-letnice s pozitivnim testom na covid-19 – še v petek je obiskala šolo!

Foto: Printscreen

Iz sosednje Hrvaške so sporočili tragično novico o smrti 17-letnice, ki je bila pozitivna na novi koronavirus. Predstojnik Klinike za otroške bolezni v Splitu dr. Veselin Škrabić je v izjavi za medije povedal, da je imela okužena sicer pridružene bolezni, ob sprejemu v bolnišnico pa je doživela zastoj srca in dihanja. 

“Oživljanje je bilo uspešno izvedeno, a je kljub zdravljenju v nedeljo ob 14.45 prišlo do usodnega izida,” je izpostavila dr. Branka Polić, predstojnica oddelka za intenzivno pediatrijo.

V petek je bila deklica še v šoli
Po besedah Polićeve je bila deklica v petek do 12. ure v šoli. Tisto popoldne je dobila vročino, v soboto popoldne pa simptome, ki so značilni za covid-19. “Deklica je imela kronične bolezni, vendar tudi ne moremo prezreti dejstva, da je bila pozitivna na covid-19. Smrtni izid je bil verjetno posledica kroničnih bolezni skupaj s covidom,” je dodala.

Foto: Printscreen

Oživljanje je bilo izvedeno že v reševalnem vozilu, tako da so bile do prihoda na urgenco povrnjene že vse življenjske funkcije. Deklica je po poročanju HRT1 bolehala za astmo. Kar zadeva obdukcijo, bo zadnjo besedo, imela stroka. Na Hrvaškem tudi sicer primanjkuje zdravstvenega osebja. Zaradi velikega števila okuženih z novim koronavirusom bodo na Hrvaškem veljali bolj poostreni ukrepi za zajezitev virusa.

Nina Žoher