fbpx

Iz komunistične Titovine v Belo hišo – za Melanio je življenjski uspeh tik pred vrati!

Foto: epa

“On ljubi to državo in ve, kako je treba stvari urediti!” je dejala Melania v enem svojih redkih nagovorov ter navdušila ameriško publiko, ki ji je podporo izražala z glasnimi vzkliki. Njen govor se pojavlja prav v času, ko njen mož Donald Trump v nekaterih zveznih državah dobiva prednost pred Clintonovo.

Tekma za pridobitev predsedniške nominacije se znova zaostruje. Ob tem ne gre spregledati vse bolj očitnega dejstva, da Američani Clintonovi počasi obračajo hrbet zaradi preiskav FBI glede njenih službenih elektronskih sporočil. Tako je republikanski kandidat v nekaterih državah (na Floridi in v Severni Karolini), kjer je bila podpora tako enemu kot tudi drugemu predsedniškemu kandidatu doslej bolj izenačena, že pridobil določeno prednost, kar razkrivajo nekatere javne raziskave, navaja bbc.

Melania Trump o svojem poreklu in materinstvu
Po dolgem času je pred javnostjo včeraj ponovno spregovorila Trumpova žena Melania, kar je sicer prava redkost. V Pensilvaniji se je predstavila kot ponosen otrok imigrantov, pa tudi kot običajna mati 10-letnega otroka, glede svojega moža pa je zatrdila, da je moški, ki bo ZDA prinesel resnične spremembe. Obenem je naznanila, da bi se kot prva dama posvetila preprečevanju spletnega nadlegovanja, pri čemer je imela v mislih še zlasti največje žrtve le-tega – otroke in najstnike.

Clintonova ne more biti vrhovna poveljnica oboroženih sil
Številne ankete razkrivajo, da sta po podpori svojih volivcev oba predsedniška kandidata precej izenačena, zato se možnost, da bi Clintonova dobila ustrezno število elektorskih glasov za svojo nominacijo, precej zmanjšuje. Trump je Clintonovi očital predvsem to, da na delo predsednika ni pripravljena, kar po njegovem dokazujejo številne afere. Trump se je dotaknil tudi področja obrambe ter dejal, da Clintonove ne vidi kot vrhovne poveljnice oboroženih sil, Clintonova pa se je pred obtožbami poskušala braniti z besedami, da so zamisli republikanskega kandidata nevarne, še navaja bbc.

Melania Trump v vseh ozirih posebna dama
Če bo Donald Trump izvoljen za predsednika ZDA, bodo slednje dobile prvo damo, ki se odlikuje z nekaj precej nenavadnimi lastnostmi. Med drugim bi bila prva oseba na tako visoki politični funkciji v ZDA, ki je odraščala v komunistični Jugoslaviji ter ima poleg tega še slovenske korenine. Obenem je zanimivo tudi dejstvo, da govori kar 5 jezikov: slovenskega, angleškega, francoskega, srbskega in nemškega. A navkljub svojemu poreklu zatrjuje, da je ponosna Američanka. Vse več Američanov zanima tudi njeno zasebno življenje, še zlasti iz obdobja njenega otroštva, navaja theweek.

Domen Mezeg