fbpx

Iz obupa storila samomor, ker posiljevalski migrant ne bo obsojen!

30-letna Angelica Wiktor (Foto: Facebook)

Švedinja, ki jo je sirski migrant posilil marca letos, je storila samomor. Svoje življenje je končala s prevelikim odmerkom zdravil, ki jih je jemala. Kot je dejala, jo je nasilno posilstvo migranta povsem uničilo, dokazov proti Sirijcu se sploh niso trudili poiskati, tožilec pa je dejal, da storilca ne bodo obsodili. Angelica je bila obupana in se je počutila tako ničvredno, da se je odločila končati svoje življenje.

Posiljena je bila v večernih urah v svojem stanovanju. Tragični dogodek je javnosti razkril švedski preiskovalni novinar Joakim Magnus Lamotte, ki je povzel izjavo, ki jo je Angelica dala policiji: “Dejala je, da je njen sosed, Adnan, skupaj s svojim prijateljem Samirjem (imeni sta izmišljeni), pozno zvečer prišel do njenega stanovanja. Ker je Angelica vzela uspavalne tablete, ni prepričana o natančnem času dogodka, a se spominja, da jo je Adnan potisnil proti spalnici in nato na posteljo, kjer jo je nasilno držal tako močno, da se ni mogla premakniti. Nato jo je posilil. Dogodek je bil še toliko grozljivejši in veliko bolj boleč zaradi tampona, ki si ga je Angelica nekaj časa pred tem vstavila v nožnico. Ker je bil potisnjen tako globoko, ga naslednji dan skoraj ni mogla spraviti ven. Medtem ko jo je Adnan posiljeval, pa se je Samir sprehajal po stanovanju.”

Novinarjeva poročila in raziskave kažejo, da policija in tožilstvo nista upoštevala vseh dokazov. V stanovanju so se skrivali dokazi, ki bi jih lahko preverili, pa jih niso. Iz stanovanja niso vzeli niti vzorcev, da bi opravili analizo DNK. Upoštevali niso niti modric in poškodb, ki jih je žrtev prejela. Med policijskim zaslišanjem je Samir celo priznal, da sta z Adnanom bila v Angelicinem stanovanju, a se je švedski tožilec odločil, da primer zaključi, ker “ni dovolj dokazov”.

A. L.