fbpx

Izgubljen v divjini je šest dni jedel zgolj mravlje

Foto: iStock

62-letni Avstralec je šest dni preživel v divjini, brez hrane in vode.  Preživel je tako, da je jedel mravlje. Policija ga je našla kar 15 kilometrov od kraja izginotja.

Upokojeni rudar  Reg Foggerdy  se je izgubil med lovom na divje kamele. Oblečen zgolj v kratke hlače in majico ter obut  v natikače je izgubil orientacijo in kar šest dni taval v divjini Zahodne Avstralije, poroča BBC.

Večina ne bi preživela
Policija ga je našla povsem dehidriranega, utrujenega, imel pa je tudi privide. Po zagotovilih avstralske policije  je že prejel ustrezno zdravstveno oskrbo in uspešno okreva. Kot je poudaril predstavnik policije  Andy Greetwood je Foggerdy preživel zgolj zaradi svoje izjemne volje in iznajdljivosti. Izjemno je, da je bil za svoje preživetje pripravljen kar šest dni jesti črne mravlje. Večina ljudi tega ne bi preživela, je še dodal Greetwood.

Družina, ki ni izgubila upanja v Foggerdyjevo vrnitev domov pravi, da je 62-letnik sicer izkušen lovec in je vajen divjine. Kljub temu  so mu priporočili, da naj si za prihodnje podvige kupi satelitski telefon.

M. G.