fbpx

Izkazali niso niti malo sočutja: V zaporniški celici je morala roditi brez vsakršne pomoči!

Foto: Printscreen

Ker je novorojenček Jordan na svet privekal znotraj zaporne celice zapora Denver County Jail, se je njegova 26-letna mati Diana Sanchez odločila, da toži mesto Denver v zvezni državi Kolorado in uradnike okrožja potem, ko je bila leto dni nazaj, prisiljena sama roditi otroka brez anestezije in pomoči zdravnikov ali družinskih članov. 

Tedaj noseča Diana je bila dva tedna pred porodom odpeljana v pripor, potem, ko so jo doletele obtožbe glede kraje identitete. Posnetek nadzorne kamere, ki je nedavno prišel v javnost, je pokazal, da je bil sedaj leto dni star otrok Jordan, rojen 31. julija ob 10.44 uri, šest ur potem, ko je njegova mati pazniku v zaporu dejala, da bo rodila.

Pazniki so bili seznanjeni s tem, da ji je odtekla voda
Paznik naj bi odklonil pomoč Diani, ko ga je ta opozorila, da ji je odtekla voda. Ni pa bila šokirana le zato, ker je brez pomoči in v bolečinah morala roditi otroka, ampak tudi zaradi odnosa, ki ga je bila deležna po rojstvu, poroča britanski Daily Mail. Medicinski brat je namreč vzel v roke dojenčka, kot da ta še nikoli v življenju ni videl dojenčka, je njena odvetnica Mari Newman povedala za KDVR. “Naravnost osupljivo je pomanjkanje kakršnegakoli sočutja.”

Foto: Printscreen

Nihče ni dvignil niti prsta
Diana je potožila, da se je počutila povsem nemočno, ko so zavrnili njen poziv, da na pomoč pokličejo reševalce. “Nihče mi ni pomagal. Tam je bilo toliko ljudi, pa nihče ni želel dvigniti niti prsta,” novopečena mati poudarja po incidentu. “Ta bolečina je povsem neopisljiva. Kar me pa najbolj boli pa je to, da jim je bilo vsem vseeno.”

Foto: Printscreen

Odvetniki Diane so vložili tožbo, v kateri trdijo, da je osebje vedelo, da rojeva, a je sprejelo zavestno odločitev, da je ne odpeljejo v bolnišnico, ker naj bi to zanje predstavljalo veliko nevšečnost.

Hana Murn