Izkušnja berlinskega novinarja: Šeriatizacija Evrope tako napredovala, da je ženskam prepovedan celo vstop v bar

Vhod v turški športni bar, ki ženskam prepoveduje vstop (Foto: Twitter)

V enem izmed berlinskih predmestij, kjer mrgoli migrantov, deluje tudi bar. Nič presenetljivega, le to, da je vstop ženskam v ta bar prepovedan. Pravilo, značilno za najbolj radikalizirane islamske države, je vedno bolj razširjeno tudi pri nas. Preberite izkušnjo berlinskega novinarja, ki je s svojo resnično zgodbo osupnil javnost in vanjo naselil strah, da se šeriatizacija naše lastne domovine vedno bolj aktualizira.

Eden izmed novinarjev berlinskega časnika Berliner Kurier je stal pred omenjenim barom v berlinskem predmestju Kreuzberg, ko je do njega pristopila mimoidoča. Prosila ga je za uslugo. Ponudila mu je denar, s katerim bi novinar vstopil in ji kupil škatlico cigaret. Zakaj tega ne stori sama? Pojasnila mu je, da “ženskam vstop ni dovoljen“. Ko jo je vprašal, zakaj si cigaret ne kupi sama, je dejala: “Ne, to ne bi šlo. Nekateri Turki tega ne prenesejo. Takšni pač so.

Gre za športni turški bar, v katerem se ob veliki televiziji, ki predvaja športne dogodke, nahajajo tudi igralni avtomati. Stoji v Kreuzbergu, enem izmed berlinskih predmestij, kamor so se naselili migranti. Ljudje lahko v notranjosti tudi kadijo, poroča Voice of Europe.

Na novinarjevo radovednost so se migranti odzvali z agresivnostjo
Novinar je naposled le vstopil in kupil cigarete. Zgodbo ženske je želel preveriti in je o tem vprašal zaposlene, a so mu ti nazaj zabrusili, češ, kaj bi sploh rad. ”V čem je problem,” ga je agresivno vprašal eden izmed natakarjev. Ker je očitni prišlek hitro ugotovil, da ne spada med njih, da se jim vprašanje zdi povsem neprimerno, ni drezal naprej. Tako ni dobil odgovora, zakaj morajo ženske ostati pred pragom, a tudi sam pravi, da je najverjetnejši vzrok v kulturnih razlikah.

To pa ni prvi primer izključitve žensk iz javnih prostorov v Evropi. Že v preteklosti smo poročali o različnih barih v predmestjih Pariza, kjer prevladujejo muslimanske skupnosti in počnejo enako. Ženskam je vstop v lokal prepovedan v najbolj radikalnih islamskih državah, že nekaj časa pa se njihova pravila skupaj z njimi selijo tudi med nas.

Anja Lepej

 • Caetano

  Voice of Europe sploh zadnji cas dokaj dobro opozarja na to kam tonemo. Ga spremljam ze nekaj casa.

 • soc

  Islam raus! Sicer bomo čez desetletje njegovi sužnji, tako kleni narodnjaki kot bebavi levaki. Slednjim očitno kako kolesce manjka, da te iz dneva v dan bolj očitne dileme ne dojamejo.

 • učko

  Jah, babe blesave, levuharske, počas boste morale ostat doma za šporhetom, če boste šle pa ven, pa samo v spremstvu moških in s “kišto” na glavi. Evo, kam je pr’pelala ta levuharska muslofilija ! Sam tako naprej ! Še kolcalo se vam bo za krščanstvom, babe butaste !

  • Novakec1

   Začelo se je pa z parolami blondink; Vsi različni vsi enakopravni, že leta nazaj so na nacionalki in radiu durh to kokodakale.

   • St

    V SERIATU SE KOKODAKAT NE BODO MOGLE VEC. ZENSKA KOT ZENSKA JE SUPER ZA NASTAVLJAT POSPRAVLJAT IN DELAT SRANJE TUD V LASTNO SKODO. JEZIK IMA HITREJSI OD PAMETI.

 • Soave

  Ženskam se je čisto obrnilo ???? Ja, prav ste prebrali. Krivim ženske !!
  Moške obtožujejo posilstev. Protestirajo proti Trumpovim trapastim ” domislicam “, borijo se za svojo človeško pravico – splav, navsezadnje pa še v navaden bife ne bodo smele stopiti !!

  • Vince Blake

   Jaz ne bi vseh žensk metal v isti koš. Pravilno bi bilo zapisano: “Feministkam se je čisto obrnilo”.
   Kar že itak vsi vemo. Sem malo poiskal odzive na to temo po soc. omrežjih. Feministke razumljivo ne bev, ne mev o tem pripetljaju.

   • Soave

    Sevedane. Vendar ne moremo prav vse obesiti feministkam. Sploh pa je ta izraz popolnoma zgrešen. Zakaj pa se borijo pravzaprav?
    Po naročilu !! To bo !

  • Sašo

   Ja, ni logike, za vse živo se borijo k nam pa vabijo ekstremne muslimane ki s svojim širiiatskim pravom zatirajo ženske . Ko bodo muslimani zavladali Evropi in bo obveljalo šeriatsko pravo, bodo možače, lezbijke prve visele obešene z uličnih svetilk . Očitno ne poznajo dobro muslimanskih zakonov ? Kaj se dogaja v arabiji, v Afriki ? Tudi obrezovanje punčk jih ne moti ?

   • Soave

    Pa se človek res lahko vpraša, kaj žene te ženske. Sebi škodo delajo.Se pa neizmerno čudim muslimanskim mamam, da so tako krute do svojih deklic. Saj so same to grozo dale skozi. Tam pri njih ne moremo nič spremeniti, ampak tu, v EU pa tega nikakor ne smemo dovoliti.

 • xtc

  Ja Kreutzberg je leglo drhali v Berlinu.

 • ponosen_Slovenec

  Zdaj pa vse Slovenke vprašam, si želite tega?! Si želite izgubiti vse težko pridobljene pravice, vrednote v Sloveniji, širše v Evropi? Še bolje, vse Slovence to sprašujem, predvsem “ljubitelje” in “ljubiteljice” teh migrantov (ekonomski migranti, beguncev že dolgo več ni novih, saj je vojne že nekaj časa konec), si želite tako Slovenijo? Kjer naši otroci, vnuki ne bodo več varni, kjer bodo naše vrednote izbrisane?
  Jaz si ne želim, zato bo treba junija na volitvah, voliti pametno, voliti desno. Vemo kaj je levica naredila, kradla, “srala” po Slovencih in vnašala “multi-kulti” režim v Slovenijo ter Evropo. Treba bo voliti desno. Vsak pa naj se sam odloči in informira, koga bo volil.

 • Anton

  Morda je pred lokalom stala Vijoleta Tomić , potem razumem turke.

 • bojan

  No in kaj bi bilo če bi Turkom dali vizume za prost vstop v EU.
  Že zdaj so se začela islamska sranja širit brez tega… Turke nagnat iz EU

 • Matt_von_Glanz

  to je iztočnica za feministke!!!!!! Še želele si bodo, da bi jim kdo podržal vrata, ko bodo vstopile v gostilno.

 • Janez

  V naši cerkvi tudi župnik ne pusti da bi dekleta ministrirale. To je rezervirano samo za fante. RKC je podobna kot islamisti.

  • goldhorn

   Ne laži. Pri nas ravno največ dekleta ministrirajo.

   • Karmen

    Dekletom je dovoljeno ministrirati, res pa je, da so dečki bolj zaželeni. Res je tudi, da o tem odloča župnik.

  • Sašo

   ..in zaradi tega ženska ne sme v gostilno katoličana po cigarete ? Trudi te se trudite zabiti levaki, ampak problem se ne rešuje tako da kažete s prstom na katolike, počasi boste mogli začeti kazat na muslimane…če ne boš čez dvajset let v šoli imel obvezni učni program ..džihadizem..

 • goldhorn

  Kje so sedaj te iz Mirovnega inštituta?

  • Dragan Krstič

   Na Kotnikovi čakajo v vrsti da jih ubogi begunci osrečijo.

 • Olga_10

  Norci! Merklci in Junckerju nogo v rit!

  • učko

   Petardo !

 • Sašo

  Oglejte si danski dokumentarec Za tančico mošej !

 • Waltter

  No gre za predle mesta TI. Kleine Instanbul kjer je to v praksi uvedeno ze vec kar nekaj casa pred islamizacijo evrope, prihaja na dan ker poskusajovsaj kaksno desetletje prej. Sedaj pac to na dan in hocejo problem poistovetiti z to krizo ki so jo ustvarili. Pogoji so jim bili dani ze desetletja nazaj in zgradili so sami ze svojo infrastrukturo. Resitev tega problema ni resitev samo migracij ampak korenin na osnovi katerih so se ti sistemi gradili.
  Berlin je ze tako ali tako razdeljen na kriminalne tolpe tako kot so v Hamburgu strah in trepet Albanska mafija tako so v delu berlina prisotni islamisti, v drugem rusi v tretjem balkanci, samo nemcev precej manjka v Berlinu in so ze skorej izkoreninjeni. Gre za zelo nazoren prikaz spreminjanja strukture prebivalstva v njihvem glavnem mestu.
  Berlin je svetlobna leta oddaljen od varnega mesta ozr. od mesta kjer bi lahko brezskrbno stopil na ulico ponoci in si enega prizgal brez da bi te kdo napadel. Ampak za to niso krive te migracije ampak nesposobnost policije, ki ni znala ali hotela obvladovati razmer. Zato pa imajo nasploh problem ker se v Berlinu kot policist niče noben zaposlit in povprečna starost berlinskega policista je med 52-53 let.
  Ze samo zanimiv podatek ki si ga pri nas sploh predstavljati ne moremo je ce hoces registrirati avto ozr. ga prijaviti in pridobiti prometno dovoljenje se moras prijaviti za termin ki traja najmanj en teden pa tja do tri tedne za nesrecneze ki nimajo vez in poznanstev.
  Zal ali gre to za lenobo zaposlnih od policije dalje ali pa za nacrtno nedelo na osnovi dogovorov ni nobenemu popolnoma jasno, vendar ljudje to sprejemajo kot nekaj normalnega…
  Kaj ces sedaj to prihaja na dan znano pa je vsaj ze 2 desetletji..

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!