Iznajdljivi migranti našli novo pot do Evrope, kjer je le malo nadzora!

Foto: epa

Migranti iz Afrike se vse bolj nadejajo, da bi dosegli obale Španije po novi, ampak nevarnejši poti, ki vodi preko morja. Čeprav je jasno, da poskusi nezakonitih prehodov meje naraščajo, pa očitno Španija ne namerava narediti ničesar, da bi uvedla strožje varnostne ukrepe v smeri krepitve varnosti. 

Vedno večje število nezakonitih migrantov zapušča Severno Afriko in se odpravlja proti Kanarskim otokom, saj se tam nadejajo manj strogega nadzora ob vstopu v Evropsko unijo, kot ta velja v Gibraltarju.

Španija se spreneveda
Kljub visokim številkam pa Španija ne kaže nikakršnih namenov, da bi zajezila migracije preko morja do otokov, saj zagovarjajo prepričanje, da naj bi sporazumi, ki jih je južnoevropska država sklenila s severnoafriškimi državami, močno zajezili nezakonite migracije po letu 2008, poroča V4 Agency.

Foto: epa

Kakorkoli, pot preko morja je veliko nevarnejša kot pot preko kopnega. Nedavno se je utopilo najmanj osem migrantov, štiri pa so španske oblasti razglasile za pogrešane potem, ko se je čoln, poln nezakonitih migrantov, v sredo potopil pred obalo otoka Lanzarote. Konec oktobra so se v morju južno od Kanarskih otokov utopili štirje migranti, ko je njihovo plovilo potonilo.

Hana Murn

 • Unikatna

  Očitno se bodo morali Evropejci preseliti v njihove domovine, da jim ustvarijo pogoje za delo in boljše življenje! Pa da vidimo, kaj bi delali ilegalci v Evropi sami brez finančne, socialne podpore!

  • Nata

   I, kaj neki ? Ko bi mi rzamere uredili , bi hitro prišli nazaj. . . . . . večni krog !!

  • xtc

   So že imeli pa so uničili J Rodezija,,JAR,Kenija itd.

  • Marija

   Potem bi prišli nazaj in vse uničili.Saj oni hočejo imeti Afriko po celem svetu.Pri nas je treba delati ce hočeš preživeti.Oni pa pridejo in vzamejo.Edino kar dobro znajo je razmnoževanje.Zenske vedno noseče moški pa…..

 • xtc

  Dajte nas navdat z malce optimizma samo par?

 • šmentanamuha

  Vse te ilegalne avanturiste je potrebno tudi nakrmit in vzdrževat pri življenju. Koliko časa in v kakšnem številu si lahko privoščimo vzdrževanje teh delomrznežev, ki niso za nobeno rabo? Vse, kar obvladajo, je neodgovorno razmnoževanje, ki ustvarja množice lačnih otrok brez vsake perspektive. In evropske vlade to celo spodbujajo?

  • Marija

   Oni zgoraj tega ne bodo občutili.Občutili bomo mi.EU že zdaj primanjkuje denarja zato iščejo dodatne vire,kako obdavčiti vse Evropejce.

 • Van Der Waals

  LEVI VOLILCI NAJVEČJI DVOLIČNEŽI! SIGURNO NE BI ŽELELI IMETI ZA SOSEDA ČRNUHA, MUSLIMANA IN CIGANA.

 • Matjaz Mraz

  Si delajo Španci levjo uslugo. Z povečanjem števila teh imigrantov se bodo turisti na veliko izogibati Kanarskih otokov.

 • Andrej

  Španci so bistveno bolj tolerantni do ilegalcev kot do Kataloncev. To jih bo še krvavo teplo.

  • Slovenec

   Točno.

 • Unikatna

  :)

 • Common Sense

  Delajo isto napako kot so jo Francozi in kot so jo Britanci in kot so jo Švedi ter Nemci. Delajo se “humane”, a te nesrečnike ravno s tem vabijo k sebi, potem pa slednji ne dobijo služb in živijo v napol taboriščih oz. zbirnih centrih. Tam ždijo, večina ne zna jezika (statistika iz Nemčija je porazna, še po 4 letih jih zna nemško samo 2%), “cuzajo” javni denar in to je to.

 • Artur

  Pod Grabusom in levimi narodnimi izdajalci z US bagro se bo to pri nas zgodilo v roku 20 let kot je obljubljeno.
  ZASTRAŠUJUĆE PROGNOZE ZA EVROPU Ovaj narod će prvi nestati do 2080. a ima 60 miliona stanovnika
  http://www.balkanspress.com/index.php/vesti/svet/17548-zastrasujuce-prognoze-za-evropu-ovaj-narod-ce-prvi-nestati-do-2080-a-ima-60-miliona-stanovnika-evo-zasto

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!