fbpx

Izprijeno! Bi kupili takšno igračo svojemu otroku? Na tržišču se je pojavila otroška lutka s penisom pod žensko oblekico

Fotografije otroške lutke, ki ima penis in oblekico, so zaokrožile po svetovnem spletu, potem ko so jih opazili v trgovini Planeta Igrushek (Planet Of Toys) v mestu Novosibirsk v Sibiriji. To je prva takšna lutka, ki so jo opazili v Rusiji in velja, da spada med prve otroške transspolne lutke na svetu.

Omenjena transspolna lutka je razdelila javno mnenje v Argentini, ko so jo leta 2018 začeli prodajati v trgovini Toys R Us, medtem ko je leta 2019 podjetje za igrače Mattel najavilo prodajo spolno nevtralne lutke Barbie.

Fotografije so odprle polemiko na družbenih medijih z vprašanjem: “Ali je prav, če se za otroke izdeluje takšne igrače?” Nekdo je dejal: “Vse, kar morajo storiti, je kupiti otroški komplet medicinskih pripomočkov in otrok se lahko nauči amputirati.” Toda nekatere ljudi napovedana igrača ni navdušila. Nekdo je napisal: “Mislim, da je to res grozno, kaj se dogaja v glavi starša tega otroka.” “Ali pa so po nesreči nataknili žensko glavo na moško telo?” Spet drugi so prepričani, da gre za liberalen poskus spremembe družbe.

Demokracija