fbpx

Izrael odreagiral na zažigalne balone in napadel položaje Hamasa!

Slika je simbolična (Foto: STA)

Teroristična skupina Hamas je po premirju pričela ponovno napadati Izrael, tokrat z zažigalnimi baloni, s katerimi so požgali izraelska polja. Izraelska vojska je na to odgovorila in ponoči napadla Hamasovo lokacijo za razvoj in izdelovanje orožja z letalskim napadom. “Kot odgovor na požar z baloni proti izraelskemu ozemlju so lovci IDF (izraelske vojske) danes udarili na območje proizvodnje orožja, ki pripada Hamasu,” je sporočila izraelska vojska.

Izraelske zračne sile so ponoči napadle položaje skrajnega palestinskega gibanja Hamas na območju Gaze. Kot so v petek pojasnili v izraelski vojski, so s tem odgovorili na zažigalne balone, ki so z območja Gaze prileteli v Izrael, je poročal Reuters. “Kot odgovor na požar z baloni proti izraelskemu ozemlju so lovci IDF (izraelske vojske) danes udarili na območje proizvodnje orožja, ki pripada Hamasu,” je dejala izraelska vojska.

Izraelska vojska je ponoči izvedla letalski napad na lokacijo, kjer po njihovih navedbah Hamas izdeluje in razvija svoje orožje. Zaenkrat z omenjene lokacije ne poročajo o morebitnih smrtnih žrtvah. Vse od konca premirja med obema stranema, 21. maja, ko smo bili priča 11-dnevnemu boju med Hamasom in Izraelom so Palestinci v Gazi  občasno proti Izraelu spuščali zažigalne balone, kar je povzročilo požare na poljih v Izraelu.

Foto: epa

Palestinci pravijo, da s pomočjo zažigalnih balonov pritiskajo na Izrael, saj si želijo, da bi ti umaknili omejitve, kjer prebivajo nekatere njihove skupnosti. Izstrelitev zažigalnih balonov se je nekoliko umirila potem, ko je Izrael prejšnji teden omilil nekatere omejitve. A temu so ponovno sledile izstrelitve balonov v četrtek, ki so povzročili najmanj štiri požare.

Sara Rančigaj