Janša za hrvaški Jutarnji list o sporu glede meje: “Mislim, da bi pametni vladi v prihodnosti lahko našli relativno eleganten izhod iz te situacije”

Foto: Demokracija

Predsednik SDS je v nedavnem intervjuju za hrvaški Jutarnji list spregovoril o odnosih med Slovenijo in Hrvaško, odločbi arbitražnega sodišča, delovanju Šarčeve vlade in o dvojnih merilih v EU. Prav tako je izrazil podporo kandidatu za predsednika Evropske komisije Webru, kritičen pa je bil do Macrona. Velikega odziva je bilo deležno predvsem njegovo mnenje o situaciji glede meje, glede česar je dejal, da odločba arbitražnega sodišča koristi Hrvaški, škodi pa Sloveniji, a kljub temu jo zavrača Hrvaška in forsira Slovenija. Ne glede na vse pa situacija omogoča bilateralni dogovor, pametni vladi pa bi po njegovem mnenju v prihodnosti lahko našli relativno eleganten izhod iz krize. 

Uvodoma v intervjuju za hrvaški Jutarnji list predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša v luči 30. obletnice stranke pove, da je zgodovina SDS v veliki meri tudi zgodovina Slovenije zadnjih 30 let: “V zadnjem času so izšle tudi druge knjige, na primer Vojna za Slovenijo, ki imajo za cilj zbrati dokumentacijo tistega obdobja. Da se ne pozabi. Pa tudi zato, ker je po tridesetih letih v Sloveniji prišlo do situacije, ko se tisti, ki jim samostojna Slovenija ni bila intimna opcija, razglašajo za najzaslužnejše za osamosvojitev.” Komentiral je tudi nedavno izjavo bivšega ministra za zunanje zadeve Jugoslavije Budimirja Lončarja, ki je dejal, da je z odlokom o embargu na kupovanje orožja pomagal Hrvaški in Sloveniji. Janša se dobro spominja te odločitve, ki je bila sprejeta avgusta leta 1991, ko se je končala vojna za Slovenijo, a najtežji boji na Hrvaškem so se šele začeli. Po njegovem mnenju je bil ta embargo Varnostnega sveta Združenih narodov v pomoč tistemu, ki je imel v tistem času orožja na pretek – JLA: “Iz osebnih izkušenj lahko povem, da je imel embargo na orožje bolj negativne posledice za Hrvaško kot za Slovenijo. Na enem izmed sestankov na najvišji ravni leta 1991 je bil hrvaški predsednik Franjo Tuđman besen zaradi te odločitve in ne spomnim se točno, kaj je rekel, a vsekakor se spomnim razpoloženja.”

Janša meni, da odločba arbitražnega sodišča škodi Sloveniji in koristi Hrvaški
Nato so nastale nove države in s tem tudi odprta mejna vprašanja. Današnjo situacijo je Janša komentiral kot eno najbolj posebnih v zgodovini: “Imamo sodbo arbitražnega sodišča, ki, po vseh realnih ocenah, gre v korist Hrvaške in v škodo Slovenije. A Hrvaška jo zavrača in Slovenija jo vsiljuje. Jaz osebno, naša stranka in zagotovo polovica slovenskih volivcev smo bili proti arbitražnemu sporazumu. Tesno smo izgubili na referendumu, a bili smo proti, ker smo predvideli, da se bo situacija, glede na slab tekst sporazuma, tako razvila. Mislim, da bi pametni vladi v prihodnosti lahko našli relativno eleganten izhod iz te situacije.” Povedal je še, da odločba, ne glede na to, da je pravno zavezujoča, dopušča bilateralni dogovor za del ali celotno vprašanje meje. Pojasnil je, da je bila Slovenija leta 2008, ko je vodil slovensko vlado in je bil njegov sogovornik na hrvaški strani Ivo Sanader, blizu rešitvi vprašanja, a je nato prišla nova slovenska vlada.

Foto: STA

Vlada je v celoti odvisna od esktremistične Levice
Na vprašanje, kako ocenjuje zdajšnjo slovensko vlado, je odgovoril: “Po šestih mesecih te nenavadne manjšinske vlade ne moremo reči, da je storila kakšno strateško napako, ker se niti ni lotila strateških vprašanj. Govorimo o vladi manjših strank, ki skupaj nimajo večine v parlamentu, nimajo večinske legitimnosti volilnega telesa.” Dodal je še, da je obstoj vlade v celoti odvisen od glasov ekstremistične Levice, ki trdi, da je v opoziciji. Razkošen rebalans proračuna primerja z drastičnim povečanjem stroškov s strani vlade Boruta Pahorja v letu 2009, ko je BDP padel za 8 odstotkov, ceno za to pa še danes plačujemo. Prav tako je Janša povedal, da po volitvah nobena od levo-liberalnih strank ni želela v koalicijo z SDS in tudi mediji so vršili silen pritisk v to smer: “Postavljali so tako visoko ceno vstopa v koalicijo, da smo sklenili, da se ne splača graditi koalicije za vsako ceno. Nekatere izmed manjših strank so zahtevale enako število mest v vladi, kot so dobile poslancev v parlamentu.”

Foto: STA

Ko dvojna merila postanejo načelo dela, pride do razpada skupine
Po mnenju Janše so prihajajoče evropske volitve pomembne v političnem smislu, saj je prihodnost EU najmanj samoumevna od njenega nastanka, odprtih pa je mnogo poti, od katerih niso vse dobre: “Evropska unija se je doslej samo širila. Pot ni bila ravna, a je vodila naprej. To je razumljivo, govora je o skupini nacionalnih držav, ki za napredek potrebujejo dobre kompromise.” A zdaj je prvič glavna tema britanski izhod iz EU, Evropa pa bo po Janševem mnenju po njem manjša in manj vplivna v svetu. Zdaj ni čas za eksperimente, kot jih predlaga vodja ALDE Guy Verhofstadt, ki meni, da je glavni problem EU to, da ji članice ne želijo prepustiti še več pristojnosti: “Za takšno pot ni podpore v EU. Tisti, ki to predlaga, bo enostavno razdrl Evropo, tako kot tisti, ki naravnost predlaga konec EU.” Izpostavil je tudi težavo razlik med malimi in velikimi državami članicami EU: “Primer tega je stališče Evropske komisije o plinovodu Južni tok in drugačno mnenje o plinovodu Severni tok. Južni tok tega ni prestal, Severni tok pa ga je, po praktično enakih pravilih. Razumljivo je, da v veliki skupnosti občasno pride do takšnih situacij in to ni problem, če govorimo o izjemah. A ko dvojna merila postanejo načelo dela, pride do razpada skupine.”

Foto: epa

Janša spregovoril tudi o Webru, Macronu in Orbánu
Na vprašanje glede kandidata za predsednika Evropske komisije Manfreda Webra je odgovoril: “On ima moderno vizijo Evrope in zanjo ima našo podporo. Ima bistveno drugačno kampanjo od svojega predhodnika Jean-Clauda Junckerja, ki ni prišel v Slovenijo in mnoge druge članice EU pred petimi leti. Temelj programa Manfreda Webra je EU, ki dela za ljudi, tako da noben državljan članice EU ne bi moral oditi iz svoje države zaradi ekonomskih razlogov, s trebuhom za kruhom. Normalno je, da potujemo, študiramo, napredujemo, a nihče ne bi smel biti v to prisiljen zaradi odsotnosti možnosti v svoji državi. V zvezi s tem ima izgrajeno paradigmo, ki je resnično obetavna.” Francoskega predsednika Emmanuela Macrona pa je Janša po drugi strani označil za napihnjen balon, kakor mislijo sami Francozi, od njega se je namreč mnogo pričakovalo, a je zato razočaranje toliko večje. O madžarskem premierju Viktorju Orbánu pa je v luči njegovega spora z Junckerjem povedal: “Fidesz je glede na podporo na zadnjih volitvah najuspešnejša stranka EPP, z največjo podporo volilnega telesa. Orbán je imel zgodovinsko pravilno stališče o migracijah. EPP je velika stranka, konfederacija strank, ki se v mnogih stvareh razlikujejo. Na primer stranke s severa se zavzemajo za to, da bi istospolni pari posvajali otroke, mi smo proti. A zato ne predlagamo, da se jih izključi.”

J. Ž.

 • marker

  To bo pa levico bolelo….

 • Stric iz ozadja

  Pametni vladi v prihodnosti? To bo pa se trajalo.

  • Peter

   Zakaj? Prihajajo Kordiš, Vejoleta, Mesec, Trček…pametni.

 • Dragan Krstič

  Gospod Janez Janša, preberite na portalu 24ur s tematiko intervjuja za hrvaški časnik sledeči komentar:
  Missasolemnis 17. 3. ob 19:57:26. V komentarju zapiše da ste od 1991 naprej dobesedno pokradli državo.
  Če želite da se takšni komentarji nehajo, ukrepajte.

  • Stric iz ozadja

   Mislis da ima cas brati tvoje komentarje?

   • Peter

    Nekoliko nenavadno javljanje….

    • Stric iz ozadja

     Mislis da vse tvite napise on osebno? Ponavadi so PR agencije / sluzbe za to.

     • Peter

      Ne, tvoje javljanje je nenavadno.

     • Peter

      Ne berem čivkanja. Politiki, ki čivkajo, so vrabčki.

   • Dragan Krstič

    Striček, tudi on vlogira občasno tukaj. Vem njegov nick ampak ga ne bom izdal.

  • Vera

   Tožit je treba 24 ur,za vsak napisan neresničen stavek .

 • Get Smart

  PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

  1. Predno so si spremenili ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, so se imenovali ZLSD – Združena
  lista socialnih demokratov.
  2. Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA. V ZLSD so se
  kakor
  združili s “Semulićevo SZDL”,*
  ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz
  par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUza kogaS bodo začeli v MURGL
  JUGOKOMUNISTIČNEM
  agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe o uspehu nje”, ko za predsednika
  DeSUS-a postavijo SKOJ-evca oziroma LDS-ovca Karela Viktora.
  * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji –
  ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA zveza delavnega ljudstva; v izvirniku:
  SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
  3. Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije –
  Socialdemokratska prenova Slovenije.
  4. Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka
  demokratične
  prenove.
  5. Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov
  Slovenije-Stranka demokratične prenove.
  6. Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV
  JUGOSLAVIJE
  https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
  7. Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

  Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega
  rojaka
  (ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ampak le biznisžid, torej ni bil predan revoluciji
  nje),
  ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” nje in se vanjo naselila.

  • Get Smart

   PREIMENOVANJA podmladka KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

   LDS (in vsi njeni derivati Zares, ZL, ZaAB, PS, SMC, ŠARAC …) je formalnopravna
   naslednica
   SKOJ-a – Savez komunističke omladine
   Jugoslavije).
   SKOJ – Med vojno SKOJ (Savez komunističke omladine Jugoslavije) ustanovi USAOJ
   (Ujedinjeni
   savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je hkrati član in deluje posebej. Po vojni
   se USAOJ preimenuje v NOJ (Narodna omladina Jugoslavije), nato pa se ti kaviar
   jugokomunisti, ki so se kakor razcepili, znova združijo (SKOJ + USAOJ (NOJ)) v NOJ. Nakar
   se NOJ preimenuje v SSOJ (Savez socijalističke omladine Jugoslavije), ki formalnopravno še
   traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji: tukajšnja se imenuje ZSMS (Zveza
   socialistične mladine srbije) – in ta podružnica na prvih (v 2/3 sfejkanih in v 1/3
   demokratičnih) volitvah v Sloveniji (leta 1990) nastopi še s svojim polstoletnim imenom
   ZSMS, na naslednjih (1992), pa se je ta organizacija ZSMS (Zveza socialistične mladine
   Srbije v Sloveniji) preimenovala v ZSMS – liberalna stranka, nato liberalno demokratska
   stranka LDS, pa Liberalna demokracija Sljovenjije. Prakso ustanavljanja strančic SKOJ-a,
   imenovanj, preimenovanj, t. i. “novih obrazov”, ki se potem počasi spet kakor združujejo
   v
   t. i. “Združeno levico” itd.
   lahko še vedno opazujete:
   LDS, Zeleni, SSS, SMS, Zares, PS – pozitivna srbija nje, ZaAB, TRS, IDS, …
   Verjamem sholtesu, Dobri LDS DOBOVŠEK SMC … ŠARAC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ =
   vse to je ena in edina KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
   MURGLSKA KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

   • Get Smart

    Portal 24ur je v LASTI MURGL KOMUNISTIČKE JUGOSLAVIJE.

    “LAŽ je nesmrtna duša komunizma” =
    =
    in MURGL JUGOKOMUNIZEM je KOMUNIZEM = SOCIALIZEM =
    fašizem = MUSLIćKULTIZEM = transićizem … =

    = serbusizem kaviaržidoKOMINTERNE.

 • učko

  Kwa zdej spet JaJo tle drek meša? Sej je biu u vladi in sta se s Sanaderjem šla ene gluposti okol provokacij na morju. In kakšni so bli rezultati tistga? Če misl sebe s tisto “pametno vlado”, pol nebo nič. Če pa upa na kakšno drugo, zares pametno vlado, v kateri bo on mogoče WC majstor, pol pa ja !!!!

  • Peter

   Kolikor vem, dragi učko, se je šel gluposti okol provokacij na morju en rop.

   • učko

    Rop je baje samo “nezakonito” na ušesa vleku !

    • Peter

     Baje. Kaj pa je slišu, pa je tudi baje….

    • tohuvabohu

     Ignorant. Tisti prisluhi so iz časov, ko je bil Janša v OPOZICIJI.

   • Vera

    Tone Rop nekdanji premier, ki je dal ukinit službo SDK, ki je bdela nad finančnimi transakcijami . Potem se je odprl ” lov na nezavarovane kredite ” .

  • tohuvabohu

   Butl. Janša je imel Hrvate nažajfane, Pahor je pa potem vse zamočil. In tako smo ostali brez mednarodnih voda. Zdaj pa Cmero rjove in si ruva lase zaradi neuresničene arbitraže, ki nam je “dala” nekaj litrov zaliva, drugega nič.

   • učko

    1. Arbitraža nam ni dala še niti litra vode in iz te vode tud ne bo nikol župe !
    2. Kwa ti podrazumevaš pod “nažajfane Hrvate” nisi razložu, pa mislm, da tud nimaš pojma kwa to je. Hrvati so naše butle žajfal in žarbal od osamosvojitve pa preko vohunskega kombija do arbitraže.
    3. Slovenija ima itak prost dostop do odprtega morja, drugače Luka Koper ne bi mogla funkcionirat.
    4. Je pa Plenkovič enkrat omenjal rešitev tega spora kot “kondominij”, čeprav tega takrat ni tako označu. No, pa so naši butli to preslišal, Hrvati pa tega tud niso več ponaulal.

    • tohuvabohu

     1. Beri “dala”, če ti bolj paše.
     2. Hrvatje so bili nažajfani, ko smo še imeli ključe do njihovega vstopa v EU. Pahor jih je začel klati namesto briti, po neumnosti pa je zaklal nas.
     3. Butelj. Eno je prost dostop čez tuje ozemlje, drugo je stik z mednarodnim ozemljem. Zdaj bi se tudi tebi že lahko posvetilo, čeprav si zarukan. Spomladi ozeleni vsak štor.

 • Get Smart

  T. i. “Levica” = uradno = IDS + TRS + radnici violete tomić.
  IDS je “nov obraz”, ki ga je v hotelu UNION ustanovil MILAN KUćAN,
  TRS = “nov-obraz” KUćANOVEGA zeta in kaviarŽIDO pussića Kermaunerja, bolj znanega kot
  Hanžeka nje, violeta pa je odcepek od DeSUS-a, DeSUS pa je “nov–obraz” oz. odcepek od SD =
  Socialni demokrati, ti pa so “star–obraz” oz.
  le preimenovanje
  KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji.

  –––––––
  IDS = INICIATIVA za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = ZDRUŽENA LEVICA =
  = LEVICA =
  =
  ta “nov obraz” je ustanovila KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
  = FORUM 21 = na zasedanju FORUMA 21 v hotelu UNION leta 2013 =
  IDS oz. danes imenovano “Levico” ustanovi sam tovariš MILAN KUćAN;
  prvo nastopljeni predsednik = Luka Mesec

  • Get Smart

   Uradni začetek Lučkine zvezde oziroma pol-meseca je oznanil sam tovariš
   MILAN KUćAN,
   predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
   in sicer leta 2013 v hotelu Union:

   “Leta 2013 so se na omizju FORUMA 21 v hotelu Union zbrali
   tovariši na čelu s še živečimi partijskimi voditelji,
   uradnimi nosilci naziva predsednikov predsedstva Centralnega
   komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji in
   formalno pravnih naslednic te zločinske združbe (KP JUGOSLAVIJE)*,
   in sicer tovariš KUćAN, Kocijančič, Ribičič — vsi trije
   predsedniki SD-ja = KPJ,* kjer so JAVNO PREDSTAVILI t. i.
   INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = IDS.”

   —–
   * – INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM so najprej združili s

   TRS-om KUćANOVEGA zeta kao sindikalista SVIZ in KSJS in delavsko stranko štabnih
   babilonskih delavk Violete TOMIć,
   nakar so zadevo najprej PREIMENOVALI v “ZDRUŽENO LEVICO”,
   nato pa v “LEVICO”.

   • Get Smart

    Samo v primeru v STOŽIC nje, kamor je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA že v prvem ruku
    IZROPALA
    220 MILIJONOV € za projekt,
    ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo
    40 milijonov €

    in pozor, BOSANCOV, ki so gradil Stošče nje,
    MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov = najboljš đupljan nje NI PLAČAL
    ampak jih
    je nagnal domov BREZ PLAČILA.

    Torej, za koga dela sereorsko lopovsko lažnivo MURGL JUGOKOMUNISTIČKO govno?
    Kaj odmeva v Stoščah?

    – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
    – ZA koga? Za PARTIJU?
    – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
    – “Evviva communismo!”
    – “Bandiera rossa la triumfera!”

    Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo
    osvobodila.

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
   =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje
   kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =
   =
   transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
   kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s
   hormoni nasprotnega spola,
   ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji =
   fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
   ženskih bolečin in užitkov,
   fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in
   do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

   pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
   potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske in otroke

   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   =
   enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   =
   “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
   2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   oz.
   z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

   Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
   seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
   .
   Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
   so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    SOCIALIZEM = MURGL-JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM =KOMUNIZEM =
    =KAPITALIZEM = FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
    so vse po vrsti onanije, drkancije nje,
    ki so vse po vrsti IZUMI kaviaržido KOMINTERNE =

    =SUŽNJELASTNIŠTVO =
    =kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.

    Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
    = FORUM 21
    =
    FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
    predsednik je pa MILAN KUćAN,
    ki je tudi predsednik
    PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji=
    =
    ki se je uradno preimenovala v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
    in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
    = uradno preimenovan v LDS =
    DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
    i tako dalje do tokija,
    pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
    MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

    • Get Smart

     Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
     = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …

     in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM =
     SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kozojebizem
     = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =

     kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =

     = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

     (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
     pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
     gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
     i tako dalje do tokija …)

     vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
     delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
     =
     “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

     1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
     2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
     psi čuvaji tekovina revolucije
     3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
     oz.
     z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

     Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
     seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
     .
     Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
     so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU
     ljudi.
     .
     .
     Jezus Kristus:
     »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas
     boosvobodila.«
     .
     »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • Claudio Moro

  Janez Janša, to je ime ob katerem človeka oblijejo solze sreče. Janez
  Janša je Marija porodnica naše države. Janez Janša je dokaz, da dobro
  vedno premaga zlo, poglejte montiran proces Patria. Janez Janša je
  očetova zaščitniška roka in topla materina ljubezen. Janez Janša je
  sonce, ki nas greje in mesec, ki nam sveti, da se ne izgubimo v temi
  zločinskega komunizma. Jaz sem ti hvaležen, naj te sreča vedno spremlja,
  en košček mojega srca bo vedno tvoj. Zato nikoli, ampak res nikoli ne
  bom dal svojega glasu nobeni drugi stranki kot SDS, stranki, ki je edina
  sposobna odrešiti slovenski narod komunističnih zablod.

 • učko

  Če se boš ti spotikal u moje (v moje) pravopisne napake, boš znoru (znorel) in boš blesau še “bl kt si” ! Ti si izpostavu (izpostavil) samo eno napako, jih je pa najmanj 10 !!!! NAMERNO !!!!

  • joza joza13

   Namerno si ti zgolj teliček in nisi si sam kriv… kriva sta ata medo in mama bukev.

 • antimur

  Janši bi svetoval, naj se do EU volitev vzdrži vseh komentarjev in tvitanja, kajti karkoli napiše ali izreče, levi fašisti preko svojih goebelskih medijev obrnejo v njegovo škodo, pa če ima še tako prav. Zadnji primer je Reporter, ki je povsem v rokah izdajalske NSi. Občutek imam, da ga brez Kučanove privolitve niti ne natisnejo. Novačka, Tonin, Peterle ter ostali izdajalci ga izkoriščajo za svoje ozke Iinterese, tokrat za EU volitve.

  • SIMON ROZIC

   Imaš popolnoma prav! Moja mama je rekla: “najbolj boli ignoranca!”
   Mislim, da bi levi popi..li!

   • Peter

    Ja.

   • Dragan Krstič

    Ni problem v levih ampak ko se stalno negativno in lažinivo piše neumna raja misli da je vse res. Treba je ukrepati. Ko jihbi nekaj plačalo visoke denarne zneske za klevete bo tega obrekovanja veliko manj.

  • Get Smart

   Reporter je V LASTI MURGL JUGOKOMI tajkunčeta nje. Vse ostalo so detajli.
   Tako kot so v MURGL JUGOKOMUNISTIČNI LASTI skoraj vsi ostali mediji v Sloveniji (pop kanalizacija planeti Dnevnik NEDELJSKI večer DELO … vse lady revije, skoraj vsi radiji …)

   FOLLOW the MONEY.

  • Antonius

   Lastnik Reporterja je Martin Odlazek! Reklamo, ki jo njegov Reporter dela NSi-kd ima pa povsem drugo ozadje. NSi-kd delajo reklamo in jo kujejo v zvezde, ker pomagajo ostali tiskani in tv kanalizaciji osirati SDS. Najbolj se s podtikanji in laganjem trudijo prevarantski Kršinar, Sunčičeva in po potrebi Boštjan Turk. Bralno javnost skušajo prepričati, da je edina poštena desna stranka NSI-kd. Zato ker se ima krščanska stranka za pošteno, so Kučanovim pomagali zapreti slovenske državne arhive
   Jože Biščak je prepoznal umazano Odlazkovo ozadje in nemudoma odšel iz tednika Reporter.

   • karpelec

    …in sedaj ga bivši kolegi napadajo in se ne zavedajo, da napadajo sami sebe, ker postajajo trobilo iz ranga ostalih trobil.

 • učko

  Na začetku 90, ko je bla še Peterletova vlada in kasnej, ko je bla Drnovškova, so tam na obali dokončno use zafukal. Tud JaJo je biu u tistih vladah, sicer kot abrambni, ampak takrat se ni izpostaulal, ker je kšeftal s Hrvati. Zdej bi pa rad biu pameten kt televizor! Jok brate, ODPADE !

  • Dragan Krstič

   učko bodi konkreten, s čim je Janša kšeftal s Hrvati?

   • Peter

    To je zdaj reklakazala sistem.

    • Dragan Krstič

     Ja ampak takim je treba stopiti na prste drugače se bodo te abotne obtožbe nadaljevale.

 • učko

  Če kdo misl, da bojo Hrvati dal tist kos morja, je totalno blesau ! Tud z Rusi bi se na smrt potolkel za tist, čeb blo treba !!!!

  • Peter

   jasno. Njim ni problem stopit skupaj, ko gre za nacionalne interese.
   Pri dolinčekih pa obljubiš vsakemu na položaju eno vilico v prijetni uvali, pa bodo mater in hčer prodali.

  • Dragan Krstič

   Hrvati se seveda lepo smejejo ker Serpentinšek ignorira pogovore o meji in zalivu. Evropi s tem dajemo vtis da nam je vseeno. Če je vam vseeno je tudi nam si mislijo v Bruslju.

 • Antonius

  Čisto vino je tudi šmarnica, ampak kaj, ko nas zaradi nje že 24 let boli glava. Zdaj slovensko volilno in ne volilno javnost s šmarnico zalivajo Serpentinškovi.
  Kdo se bo spomnil kdaj je, kdorkoli Kučanovih vlad, skupaj spravil kakšno analizo slovenskega gospodarskega, političnega in evropskega dogajanja? Celo Kučana so v Evropi izsmejali, ko ga je Pahor poslal na misijo poročevalca političnega dogajanja v Bosni in Hercegovini.
  Žal je Janša edini, ki ima izkušnje in ve, kaj je politična modrost.
  O Sloveniji dovolj pove že podatek, da imamo zunanjega ministra, ki svojega odnosa ni znal urediti niti z ženskami s katerimi je družinsko živel in sodeloval.
  Slovenija je toliko resna država, kolikor je šmarnica *taprav* peneči sekt.

 • Vera

  Stranke na severu Evrope mislijo, da so najpametnejše , toda niso . To kar oni dovoljujejo vsem različnim skupinam je ” NORO ” !

 • Get Smart

  Slovenija je resna država, ki smo jo ustanovili SLOVENCI.
  .

  Je pa RESNO OKUPIRANA = okupator je kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI oddelek MURGL KOMUISTIČKA JUGOSLAVIJA.
  .
  MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA je, dela in bo delala za svojo MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.
  .
  Šmarnice tu ne igrajo vloge.
  Glavno vlogo v predstavi (“… njih čemo pozornišnim predstavama i drugom propagandom,” prosto po MOSESU MOSHII PIJADEJU, desanki šakič levanke JOSEPHA BROZA TITA)
  igra kaviaržido KOMINTERNISTIČNA=MURGL JUGOKOMUISTIČNA propaganda
  in celoten aparat države (DRŽAVNI ZBOR, sodstvo …), ki je TOTALNO v rokah OKUPATORJA =
  KOMUNIZEM = totalitarizem.
  .
  Osebne težave MURGL JUGOKOMI watchdogića Cerara (LDS + SKOJ) s svojimi ženskimi ali transičiranimi partnerji ne povedo česarkoli bistvenega o Sloveniji, razen tega, da je pač OKUPIRANA in da MURGL JUGOKOMI LUTKE glume bolesne majmune na položajih, na katere jih je nastopil CENTRALNI KOMITE KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE.

  Pamet v glavo otroci, pamet v glavo.

  • Get Smart

   Rvacku je ustanovila KOMINTERNA in jo tudi fura.
   Slovenijo pa je ustanovil NAROD SLOVENCEV, in sicer na zgodovinskem prostoru, kjer tisočletja in tisočletja biva SLOVENSKI NAROD.
   Torej je jasno,
   da MURGL JUJGOKOMUNISTIČNI pussići (MURGL SRBSKI, MURGL RVACKI idr. jugokomunistični bastardi) delalo za svojo JUGOSLAVIJO
   in kradejo SLOVENSKO ZEMLO
   in jo prepisujejo na svojo enklavo rvatsko.
   .
   Dolinčeki?
   WTF?
   Večji del MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH psov rje res nastanjenih v dolini, toda MAGARćE, ki je nastanjeno u Lipici zato še ni LIPICANAC nje.
   Dokler boste otroci onanirali o dolinčekih in šmarnicah, bo pač tako.

   Pamet v glavo.

 • hle

  In zopet je janez zamudil lepo priložnost da bi bil tiho

 • Olga101

  Edini politik, ki lahko popelje Slovenijo na pot demokracije, pravne države in blaginje! Odličen analitik in strateg! Velik domoljub, ki ga tudi veleizdajalec, komunistični zločinec in globalist Kucan ni ni mogel uničiti!

  Živel Janez Janša! Živela SDS

 • Dada

  G. Ivan. Vaš prijatelj, s hrvaške strani, za dogovarjanje o Piranskem zalivu, je v arestu…. >>>>>>>>>>>>Res pa, da ne bo dogovora o meji, ko pride iz aresta na svobodo.

  • stajerc5

   Delas mogoce na prometnem oddelku!?

   • Dada

    Ja, gledam denarni tok. A ti…..

    • stajerc5

     Redki od dadaistov, ki govori resnico. Kar ostani na tej liniji. Nam je potem lazje iskati in vas najti: Follow the Money!

 • Get Smart

  Onaniranje o “ekstremističnih levicah” je bulšitizem.

  .
  LEVIČIZEM = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = MURGL JUGOKOMUNIZEM = kaviaržido KOMINTERNIZEM.

  .
  Kakšna je razlika med kao SKRAJNO in NESKRAJNO?
  .
  NESKRAJNA vemo, UBIJA otroke, laže, ropa, mori, parazitira na tvojih žuljih …
  .
  Kaj pa dela SKRAJNA levićija?
  .
  A razumete otroci? A zmorete razumeti in nehati onanirati kretenizme?

  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   T. i. “Levica” = uradno = IDS + TRS + radnici violete tomić.
   IDS je “nov obraz”, ki ga je v hotelu UNION ustanovil MILAN KUćAN,
   TRS = “nov-obraz” KUćANOVEGA zeta in kaviarŽIDO pussića Kermaunerja, bolj znanega kot
   Hanžeka nje, violeta pa je odcepek od DeSUS-a, DeSUS pa je “nov–obraz” oz. odcepek od SD =
   Socialni demokrati, ti pa so “star–obraz” oz.
   le preimenovanje
   KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji.

   –––––––
   IDS = INICIATIVA za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = ZDRUŽENA LEVICA =
   = LEVICA =
   =
   ta “nov obraz” je ustanovila KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
   = FORUM 21 = na zasedanju FORUMA 21 v hotelu UNION leta 2013 =
   IDS oz. danes imenovano “Levico” ustanovi sam tovariš MILAN KUćAN;
   prvo nastopljeni predsednik = Luka Mesec

   • Get Smart

    Uradni začetek Lučkine zvezde oziroma pol-meseca je oznanil sam tovariš
    MILAN KUćAN,
    predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
    in sicer leta 2013 v hotelu Union:

    “Leta 2013 so se na omizju FORUMA 21 v hotelu Union zbrali
    tovariši na čelu s še živečimi partijskimi voditelji,
    uradnimi nosilci naziva predsednikov predsedstva Centralnega
    komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji in
    formalno pravnih naslednic te zločinske združbe (KP JUGOSLAVIJE)*,
    in sicer tovariš KUćAN, Kocijančič, Ribičič — vsi trije
    predsedniki SD-ja = KPJ,* kjer so JAVNO PREDSTAVILI t. i.
    INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = IDS.”

    —–
    * – INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM so najprej združili s

    TRS-om KUćANOVEGA zeta kao sindikalista SVIZ in KSJS in delavsko stranko štabnih
    babilonskih delavk Violete TOMIć,
    nakar so zadevo najprej PREIMENOVALI v “ZDRUŽENO LEVICO”,
    nato pa v “LEVICO”.

 • Peter

  TV Slovenija ima novo direktorico, tov. Natalijo Gorščak.
  Tov. Gorščak je, jasno, kot je bilo pričakovati, pripadnica in simpatizerka SDS.
  Do kdaj bomo še prenašali to desničarsko propagando na hanzitv?

  • janezxy

   Ne me basat.

  • stajerc5

   Desni vragi bodo vzeli popolnoma vse v svoje roke! Mene prav grozi, ker ne vem kaj bi naredil…

   • slosin

    ja, po moje se bo treba hitro obrnt….pa ni problema, mi levičarji hitro obrnemo ploščo….

    • stajerc5

     Imas kaksne veze, saj ves, ko bo zagustilo…

     • slosin

      eh, brez panike….bomo šli pa na Švedsko, tam vse vzamejo…

     • stajerc5

      Ti si pa res pravi prijatelj , da me posiljas iz dezja pod kap!
      Potem grem raje v Emirate…

     • slosin

      Emirati mogoče niso slaba destinacija, samo treba bo počakat, da vsi musliji od tam pridejo v evropo…Še mal potrp no, sej bojo kmal vsi tukaj…

 • RATATA

  Noben del ozemlja, ki je po pogodbi iz Rapalla pripadlo Italiji, nikoli v zgodovini ni pripadal Hrvaški!
  Če izvzamemo beneško upravo, ki je iz Istrski obalnih območij dokončno izginila v 19. stoletju, je vse to ozemlje bilo vso znano, dokumentirano zgodovino pod upravo dežel Krajnske in Primorske z avtonomnim mestom Trst.
  To so bile slovenske dežele znotraj habsburškega imperija.
  Da je bilo tako, dokazuje nenazadnje – če kdo ne verjame dokumentom – dejstvo, da Napoleonu niti na misel ni prišlo, da bi upravo teh ozemelj lociral v Zagreb, marveč je za sedež Ilirskih provinc (oz. Ilirskega kraljestva), ki so obsegale poleg omenjenih dežel in Trsta tudi vso vzhodno obalo Jadrana vključno Dubrovnik in Boko kotorsko, določil Ljubljano.

  Do leta 1945 nič od omenjenega ozemlja ni bilo pod upravo Zagreba, niti mesto Reka, ki je šele z nastankom dvojne monarhije leta 1867 bila izročena Budimpešti, kot madžarsko pristanišče. Šele takrat so bile tudi zgrajene prometne povezave, vključno z železnico, a ne Reke z Zagrebom, marveč z Budimpešto.

  Poslanci, izvoljeni v Dalmaciji, Primorski in Kranjski, so do leta 1918 sedeli skupaj v dunajskem parlamentu, poslanci Hrvaške pa v madžarskem parlamentu v Budimpešti. Z Rapallom je ozemlje Dalmacije razen Zadra pripadlo Jugoslaviji, ne Hrvaški, ki je nastala šele s pomočjo Hitlerja in Mussolinija leta 1941.

  Vojaške specialne karte odražajo per definitonem veljavno dejansko stanje stvari. Državna meja med subjekti internacionalnega prava, ki so sestavljali habsburško monarhijo po sprejetju ustave (“Ausgleich”) leta 1867, je na kartah natančno zarisana.
  Tudi državna meja slovenskih dežel – subjektov, ki so sestavljali države Cislajtanije (ki so imele svoje predstavnike pri “cesarjevem svetu” na Dunaju – tako piše v ustavi) – in Kraljevine Ogrske (nobene hrvaške države ni bilo!) je izrisana v podrobnostih.
  Ta meja je po izvršenem “ujedinjenju” v Beogradu (“ujedinjuju se ZEMLJE države SHS sa Srbijom”!) postala meja slovenskih dežel s preostankom nove države (nazadnje imenovane SFRJ).
  To je na strokovni ravni potrdil višji arhivski svetnik v Arhivu Slovenije, Peter Ribnikar v svojem objavljenem znanstvenem delu, kjer ugotavlja, da so bile po “ujedinjenju” tu omenjene meje “edine državne meje znotraj nove države”!

  Ker noben ukrep v času trajanja “Jugoslavije” teh državnih meja ni spreminjal (na državni ravni! Notranja (u)pravna ureditev na internacionalni ravni nima učinka!), so z osamosvojitvijo slovenske dežele (imenovane RS) izstopile iz povezave tako in takšne, kot so vstopile (Prim. besedilo TUL !!!).
  Glede razmejitve s sosednjo nekdanjo jugoslovansko republiko (ki je svojo ODCEPITEV! razglasila tri mesece kasneje, kot RS) pa problema sploh ni, saj je Hrvatska – kot država NDH – tu omenjene državne meje (incl. razmejitev na vzhodu po reki Dravi – ki jo določa Trianon) slovesno in brez pripomb priznala maja 1941 (in se je kljub temu “Poglavnik” Pavelič javno hvalil, da tako velika po obsegu Hrvatska še nikoli ni bila (torej so se tudi tedaj zavedali, da kradejo…).

  Ker so slovenski pooblaščenci (strokovnjaki?) zlasti v zvezi z Gorjanci v Memorandumu “srali klamfe” in sramotili svojo državo pred sodiščem, je sprehod po odseku “Uskoken Gebirge” vojaške specialke prav poučen….

  http://shrani.najdi.si/?2e/x3/3FWkbtV4/gorjanci-vojna-krajina-s.jpg

  • Get Smart

   Dober prispevek.

   Le tist “klamfe” na koncu so srali:
   MURGL SRBO RVACKI itd. skratka JUGOKOMUNISTIČNI pooblaščenci iz Slovenije.
   In MURGL JUGOKOMUNJARE NISO sramotile SVOJE države,

   ker Slovenija NI NJIHOVA država, ampak je naša, SLOVENSKA.
   Oni je ne morejeo smisliti in ni njihova opcija,
   zato tudi delajo VSE PROTI SLOVENIJI
   in za SVOJO MURGL KOMUNISTIČKO JUGOSLAVIJO.
   Rvacka je tako kor Serbija kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA tvorba.

   .
   Messi ni ŠPANSKI nogometaš, RONALDO ni ITALIJANSKI nogometaš …
   Delata v Španiji, Italiji … nista pa ŠPANSKA …
   .
   Drži pa, da si MURGL KOMUISTIČKA JUGOSLAVIJA počasi počasi prilašča dele slovenske zemle, druge dele pa prepisuje na svojo Rvacko izpostavo.

  • ZatonMesecnikov

   #Noben del ozemlja, ki je po pogodbi iz Rapalla pripadlo Italiji, nikoli v zgodovini ni pripadal Hrvaški!#

   Tudi Sloveniji ne. S tem se je treba sprijazniti pa začeti izhodišča iz te točke. Ne pa iz nekih mitologij.

   • RATATA

    Razočarat tudi znaš!

    • ZatonMesecnikov

     Da si pošten do sebe je najvišja stopnja, ki jo v interpretaciji zgodovine lahko dosežeš…

     • RATATA

      Verodostojne dokumente o državnosti slovenskih dežel, ki so v popolnosti v skladu s principi in pravili internacionalnega prava se ne da drugače interpretirat kot tako, da se ugotovi njihova verodostojnost!
      Ga ni sodišča na internacionalni ravni, ki bi jih lahko po teh pravilih interpretiral drugače!
      Bodi pošten do sebe in si s študijem tega fenomenalnega primera omogoči pridobiti znanja tudi s področja državnosti, kar ti študij zgodovine izven vsakokratnega ekstra fokusa prava države ne more dati. Vse je sledljivo.

     • ZatonMesecnikov

      #Verodostojne dokumente o državnosti slovenskih dežel,#

      kje pa se jih najde? Hervardi?

     • RATATA

      Pikrost ti ne pristoji!
      Izvoli v arhive na Dunaj, v Belgrad, v London, v Moskvo, na UN… vse kar je internacionalno pravnega….

      1. Obstaja meja iz davnine ki jo potrjuje »Poravnava leta 1867« med Habsburško dinastijo in ogrskimi velikaši, s katero je bilo preurejeno avstrijsko cesarstvo, ki tudi izkazuje mednarodnopravno osebnost avstrijskih dednih dežel. Kjer je jasno navedeno, da dvodržavje sestavljajo Kraljevina Ogrska ter vojvodine in kraljestva, ki imajo svoje predstavnike v cesarskem svetu na Dunaju in so bile te dežele tudi tvorec dvodržavja, s tem pa niso le subjekt državnega, marveč tudi mednarodnega prava.
      Kar je
      2. Manifest cesarja Karla z dne 16. 10. 1918, nedvoumno priznal “deželam Avstrijskega cesarstva” pravico, da se svobodno razdružujejo in združujejo ter očitno upošteva njih državnost in suverenost, saj Cesar v nadaljevanju odločno pove, da pa Kraljevine Ogrske ni dovoljeno razkosati. Je torej ta Kraljevina Ogrska celovita, enotna država (s tem, da province/pokrajine nimajo lastne državnosti). S tem se ve, da so bile subjekt mednarodnega prava samo slovenske dežele, katerih upravljanje je legalno pridobila ljubljanska vlada z uradnim obvestilom dunajski centralni vladi, ki je dejstvo, da Narodni svet v Ljubljani prevzema v svojo suvereno upravo slovenske dežele Primorsko (z Istro), Krajnsko, slovenski del Koroške in slovenski del Štajerske, sprejela (brez ugovora) na znanje. To seveda dokazuje državnost in suverene pravice teh dežel oziroma vlade, ki je prevzela državne posle.
      In dodatno je to potrdil v dokumentu o »ujedinjenju« regent Aleksander
      3. da se DEŽELE AVSTRIJSKEGA CESARSTVA združujejo s Kraljevino Srbijo. S tem se prav tako ve, da Država SHS ni bila subjekt mednarodnega prava ampak so to bile (kot zgoraj) le slovenske “dežele” v svojih jasnih mejah ter z obalo in skupaj s slovenskim morjem, ki je tem deželam pripadalo.
      Zato so se
      4. v Jugoslavijo, (ki se je kasneje notranje preformirala in nazadnje razdružila) s Kraljevino Srbijo združile in jo s tem ustvarile suverene slovenske dežele Avstrijskega cesarstva, ki so imele natančno določene meje (in ne Država SHS, kar je pravilno popravil regent).
      In to je meja, ki je sicer po nepotrebnem zapisana kot “meja med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvatsko V OKVIRU SFRJ.
      saj je
      5. 1991 Jugoslavija lahko razpadla samo in izključno na tiste suverene dele, iz katerih je 1.12.1918 nastala. Razpad se je zgodil 25.06.1991 z odhodom Slovenije, kar se je nadaljevalo 08.10.1991 z razglasitvijo samostojnosti Hrvatske.
      Torej
      6. vprašanja meje med RS in RH sploh ni oziroma ga ne bi smelo biti. Zato je verjetno bilo tudi tako na kratko zapisano, če je že moralo biti. Meddržavna meja je od nekdaj bila in je še vedno na terenu označena vse od Kantride do Zavrča. Naprej po reki Dravi do sotočja z Muro pa je potekala administrativna meja kraljevine Ogrske s kraljevinama Slavonijo in Hrvatsko, saj je ta del meje po Dravi določil tudi sporazum o premirju po koncu prve vojne med šefom francoske misije in Madžari in enako je bilo določeno v meddržavnem sporazumu v Trianonu (seveda pa ne more biti merodajno, da je s paktom med Zagrebom in Beogradom (Cvetković – Maček) bilo Medmurje izločeno iz Mariborske oblasti).
      Nikakor ne morejo biti merodajni dogovori dveh partizanov na Maliji, naseljevanje brezdomnih južnjakov in sočasna anketa Roglića, odločitve partijcev v SFRJ….

     • ZatonMesecnikov

      V mednarodnem pravu štejejo le realne mednarodno pravno priznane države. Ostalo je stvar dogovora, kar je na novo.

      Sanjati danes o neki pravični meji v istri je iluzorno. Današnji Slovenci so Istro do Pule izgubili v 19. stoletju. Ko je Zagreb pošiljal tja župnike in učitelje, da so ljudi učili, da so Hrvati.

      če bi jih poslali Kranjci in Štajerci, župnike in učitelje, bi se danes pogovarjali o meji v reškem zalivu. Tako pa je bila stvar zavožena že 150 let prej. Ker pač ne Kranjci ne Štajerci niso odigrali svoje piemontske združitvene vloge. Takrat, ko se je to dogajalo.

     • RATATA

      Spet si pri etnijah, ki nimajo z državljanstvom in mejami držav nobene veze!!
      V Istri ni bilo nikakršne meje, saj je v celotnem obsegu vključno z otoki pripadala deželi Primorski do Rečine!
      O Sloveniji pa tole:
      31.10.1918 je narodna vlada razglasila prevzem vseh ustavnih pooblastil v vseh slovenskih deželah!!! To je bilo razglašeno in ima pravni učinek na internacionalni ravni!!
      Tisto, kar je bilo razglašeno 29.10.1918 glede države Slovencev Hrvatov in Srbov nima na tej ravni nikakršnega učinka, saj če bi ga imelo, bi Regent Aleksander ne popravljal besedila, da se Kraljevina Srbija ujedinjuje sa zemljama države SHS!!!

     • ZatonMesecnikov

      #otoki pripadala deželi Primorski do Rečine!#

      Nesamostojen mednarodno pravni subjekt. V okviru Avstrije. Z razpadom Avstrije je ta suverenost odpadla. Z Avstrijo nikoli ni bil podpisan nek pravni sporazum dežel naslednic o kontinuiteti meja znotraj razpadlega cesarstva. Ampak je bil napisan nov, Saint Germainski.

      Zapomni si, če prebivalci Istre niso za priključitev Sloveniji (ker če bi bili za to, bi bil to danes mednarodni pravni problem) potem nimaš tam kaj praskati.

     • RATATA

      Pozabljaš na karlov Manifest, ki je sprostil Dežele / države, ki so sestavljale avstrijski del monarhije (Kraljevina Ogrska je bila pa celovita in nedeljiva!)!

      Le Jugoslavija je narode sestavljala, vse drugo pa sestavljajo dežele – države!!

      Kdor namreč prebere meddržavne pogodbe, ki se tičejo Primorske, ne more spregledati, da je Italija z Rapallom dobila Primorsko (in še kos Krajnske – zaradi železniške povezave Trst – Reka in idrijske živosrebrne bogatije) , po fašistični svinjariji in porazu v Drugi vojni pa je morala Primorsko (a brez Trsta in Gradiške z večjim delom mesta Gorica) vrniti tistemu, od kogar jo je dobila! (to je seveda država Jugoslavija, ki je nastala z združitvijo VSEH slovenskih dežel s Kraljevino Srbijo 1.12.1918 – Primorsko je torej Italija dobila od Jugoslavije in njej jo je morala vrniti!)
      Sicer totalno zavožena arbitraža je namreč kljub lažem in neumnostim v slovenskem arbitražnem memorandumu postregla z izjemnim dosežkom: na visoki internacionalni profesionalni pravni ravni odločno zapisano izjavo, da “notranji pravni akti (našteti so posebej AVNOJ, pa “partizansko pravo” itd.) na internacionalni ravni nimajo nobenega učinka, ko se soočijo s pravnimi dejstvi internacionalnega pravnega značaja (npr. del rapalske državne meje pod Snežnikom – ki je sicer državna meja dežele Krajnske s Kraljevino Ogrsko – zradira vse AVNOJske in druge lokalne odločitve znotraj Jugoslavije).

      Ker torej je tako, in ker do razglasitve osamosvojitve Republike Slovenije nobena “Slovenija” v nobenem meddržavnem pravnem dogajanju ni nastopala (niti neka Hrvatska – razen nacistične NDH, ki pa je meje slovenskih dežel tako ali tako priznala v celoti!), marveč je 26.6.1991 skladno s Temeljno ustavno listino (besedilo II. razdelka je natančno, izrecno in razumljivo) s slovesno razglasitvijo iz južnoslovanske države izstopilo tisto, kar je dobrih sedem desetletij prej z “ujedinjenjem” vanjo vstopilo.
      Velja spomniti, da obsega državni teritorij slovenske dežele Primorske, kakršna je prišla v Jugoslavijo, potem v Italijo, nato znova v Jugoslavijo in se kot slovenska dežela z ostalimi slovenskimi deželami vred osamosvojila, od nekdaj ozemlje od Vršiča do zadnjega kvarnerskega otoka, in da je dežela sestavljena iz avtonomnih regij:
      Poknežene grofije Gorice z Gradiško, samostojnega mesta Trsta in mejne grofije Istre z otoki.
      Ta dežela, katere integriteto je upoštevala in varovala tudi Kraljevina Italija (za razliko od anarhistoidnih boljševikov takraj meje, ki so cefrali tako ljudi kot dežele) in jo poimenovala Venzia Giulia – Julijska Benečija, ima še kako prost dostop do odprtega moraj – in to tisoč in več let. Je pa vprašanje, če ga ima Reka, ki so jo slovenski Primorski vzeli leta 1867 in jo prepustili v neposredno upravo Budimpešti. Zanjo pač veljajo tisti “koridorji”, ki so predvideni v Sporazumu o arbitraži!
      Glede teh, doslej in dokler ne bo veljavna neka nova relevantna odločitev še vedno veljavnih dejstev, je po podpisu Sporazuma o arbitraži leta 2009 nastala situacija, ki je omogočala Republiki Sloveniji uveljaviti to dejansko stanje, saj se od SFRJ ni odcepila jugoslovanska socialistična republika (kot je primer z RH!), marveč se je osamosvojilo, kar je v združbo vstopilo s svojo polno državno pravno integriteto in subjektiviteto.
      Potrebno je bilo le – na podlagi podpisanega, veljavnega in pri OZN registriranega Sporazuma o arbitraži – tu navedena pravna dejstva v memorandumu predstaviti tribunalu. Na vladni ravni je bila sicer taka odločitev sprejeta (prim. dopise april 2010) – vendar le za hip (kar spominja na podobno svinjarijo po 31. 10. 1918 !!!)

      NIKAR NE OMALOVAŽUJ TEGA KAR POVEM ALI PRILEPIM!
      http://www.domovinasospomini.eu/blog/2019/02/23/po-domace-o-drzavnih-receh/

      in še dodatno o arbitražeraju…:

      http://www.domovinasospomini.eu/blog/2019/03/11/arbitrazeraj-ves-cas-vedno-znova-in-kar-naprej/

     • ZatonMesecnikov

      V glavnem ti copy paste, kar je zelo težko odgovarjati. pop goriški grofje, pop cesar karl, pop Karađorđević, pop St. germain, pop leto 91….

      poglej, zakonitost meje goriških grofov kljub podpori cesarja franca jožefa kot osnovo za mejo današnje Slovenije in hrvaške boš težko dokazal…

 • Viktorh

  “Mislim, da bi pametni vladi v prihodnosti lahko našli relativno eleganten izhod iz te situacije”

  Hrvati še niso imeli “pametne ” vlade, v Slovenji pa nam vlada samooklicana skupina luzerjev na volitvah, ki pa dela le zase..

  • Andrej

   To je pa tudi kar dobro opisan razlog zakaj nam ne gre niti sami s seboj niti s Hrvati.

 • Get Smart

  Spomnimo, s premierom Janezom Janšo (SDS) je imela Slovenija (na začetku leta 2008)
  situacijo pod kontrolo, saj se je JUGOKOMUNISTIČKA rvacka* vklučevala v EU
  in je pač morala spoštovati pravo EU, ne pa si po svetovno znani rvackoj in
  JUGOKOMUNISTIČKOJ uzanci prilaščati, kar ni njeno:
  tukaj pa je vstopila BORAT PAHOR (SD = KPJ) lutka, ki je kakor v imenu slo,
  dejansko pa za potrebe CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE
  kakor “blokirala” rvacku in
  jo potem kakor “odblokirala”, ko je rvacka kakor obljubila, da bo kakor šla na blabla
  kakor arbitražo, ki nam je ljudem zaradi natančnega štetja “u murglama i tržićima nje” ni uspelo preprečiti.

  Zadni lastnik zemlje v Savudriji je bil Anton Lovec, ki je zemljo zapustil občini Piran.
  Da niti ne omenjamo, da je cela ISTRA tisočletja bila SLOVENSKA,
  in da jo je v SHS prinesla DEŽELA KRANSKA,
  kar po ločitvi pomeni, da je?

  Ljudje, prej se oveste o KOMINTERNI in njenih MURGL JUGOKOMUNISTIČKIH SERBUSIH
  naći rvacka serbija i tako dalje do tokija = vse to je pod kontrolo KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE,
  prej se okupacije lahko osvobodimo.

  Pamet v glavo.

 • janezxy

  Kdo bere tvoje neumne ŠPEHE.To je kvečjemu za Mladino. Tam vedrijo pod IQ60.

  • Dragan Krstič

   zelo rad njegove nebuloze prebira njegov nadrejeno gospod minister Pikalo.

 • Get Smart

  Rdeči MURGL JUGOKOMI balon ti tu usmraja splet z MURGL JUGOKOMI LAŽMI, blati ljudi, laja na ljudi …

  .
  Odstrani nesnago s svojega portala. Menda nimaš kupov dreka sredi dnevne sobe v imenu svobode sranja po ljudeh?

  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   Zdaj imaš prijavo, spodaj imaš dejstva o MURGL JUGOKOMI govnarju, naći watchdogiću nje, ki čuva tekovine MURGL JUGOKOMI revolucije nje,
   in pač primerno ukrepaj.
   Pes ima tisoč in en MURGL JUGOKOMI portal, kjer lahko trosi MURGL JUGOKOMUNISTIČKA govna.

   Pamet v glavo.

 • Edi Puc

  mmmmmmmmm……………. NAPISANO JE TAKOLE :

  Kako biste kao premijer tome pristupili?

  Tu je odluka Arbitražnog suda, koja pravno obvezuje, a istodobno dopušta

  i bilateralni dogovor za dio ili čitavo pitanje granice. Znači, postoji

  određeni manevarski prostor u kojem bi Hrvatska dobila bilateralni

  sporazum, a Slovenija granicu, koja je logičnija nego ono što određuje

  arbitražni sporazum. No, odgovornost je za sada na aktualnim vladama da

  traže rješenja.

  —–
  .. poteka pa usklajen NAPAD Dela, siola, večera, RTV,….. priporočam vsakemu da sam prebere !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • ZatonMesecnikov

  Moraš razumeti, da se desnica šele formira v Sloveniji. če so druge države imele 1500 letno generično tradicijo desnice, je bila ta pri nas vržena v brezna in zazidana v rudnike. Težje je začeti povsem znova, kot pa na 1500 let podlage, kot drugje v Europi.

 • slosin

  hej magarčino…spet dokazuješ, da pojma nimaš….pismo, pa menda imaš še vedno volilno pravico….dejva v eur…

  bdp v slo = cca 43 miljard. EUR

  no zdej pa dejva zračunat, kolk je to na prebivalca:

  43.000.000.000 eur……….2.066.000 prebivalcev

  ?…………………………………1 prebivalec

  ven pride 20.800 eur per capita, kar še zdeleč ni $38.841….

  No, zdej pa probaj rešiti nastavljeni sklepni račun ….bo šlo?
  Lahko pokličeš mamico ali pa ateka, da ti bosta pomagala, ampak probaj sam…

 • SiByte

  Eleganten spor s hrvati??? Z njimi se lahko glede meje pogovorimo samo tako da jim damo Piranski zaliv in vse ostalo kar bodo hoteli pa še takrat, ko bo potrebno dogovor podpisati si bodo nekaj izmislili, da do tega ne bo prišlo.

  Kot kaže je Janši vseeno za slovensko ozemlje, tako ali tako smo ga veliko že izgubili po njegovi logiki ga lahko še več saj se ne bo nikjer poznalo. On bi še Murgle zveseljem dal zravn.

  • slosin

   ….tokrat se moram strinjati s Cmerkotom, ki je Janšo fejst okurcal in povedal, da hočjo hrkači še kaj več, kot so dobili z arbitražo…..pa dve pametni vladi, bi se lahko dogovorili….a pol jih vseh 25 let nismo imeli, ko smo se dogovarjal za mejo….

  • stajerc5

   Torej, tista z Murglim pa sploh ni slaba!
   Kar se pa tistih dveh zlic morja tice, bi pa zacel jutri z vrtanjem. Ce najdemo kvaliteten drek, nismo popolnoma nic izgubili. Imamo ga na suhem, najvec v najlepsem mocvirju na svetu, imamo ga v morju, torej??? Zacnimo ga izvazati, Tovarisi pohitite, ker imamo veliko konkurenco preko Kolpe ili: Od Triglava do Vardara…

   • SiByte

    Take rabimo ja še tisti po tvoje dve žlici daj te hrvatom, ki sami ne vedo kaj bi z morjem! Zato pa Janša ne sme več na oblast nikoli, je bil in imamo še zdaj sranje zaradi njega. Je pa res da Levica, SD in DeSUS niso kaj veliko boljši.

  • samotoje

   Objavljeno v Delu:
   Specialci na območju Hotize

   Vsaj sto policistov posebne enote se je razporedilo na spornem ozemlju ob Muri, zaprlo in prekopalo sporno cesto, ki jo gradijo Hrvati, in zavarovalo zaselek Mirišče.
   Objavljeno

   13. september 2006 23.58
   Piši o stvareh, o katerih kaj veš in ne govori neumnosti. Teh je dovolj že v vladi.
   Takrat je edinokrat Slovenija zares učinkovito zaščitila slovensko ozemlje in Hrvatov ni bilo več blizu. Janša in skoraj polovica volivcev je nasprotovala arbitražnemu sporazumu, sploh pa pred vstopom Hrvaške v EU. Kdo je bil takrat v vladi???

   • SiByte

    A res Samo Janša je bil takrat v vladi??? Skoraj polovica jih je bila res proti vendar še zmeraj jih je bilo več za arbitražo sprijaznite se. Referendum drugi tir je tudi padel pa se prav tako še zmeraj niste sprijaznili!!!

    Če bomo še dolgo gledali Orbana v Sloveniji mu bo Janša še Prekmurje dal. Vprašanje kaj vse so mu obljubli.

    • samotoje

     Premalo veš, da bi s teboj zapravljal čas.

 • abc

  O stranki DOM, ki sta jo ustanovila Bršić in Ušajeva, pa niti besedice Nova 24TV?

  • Stric iz ozadja

   Morajo se videt ce bodo ubogljivi, pa pred parlamentarnimi volitvami jim itak ne koristijo.

  • tohuvabohu

   Cmero je pa besen, ker je njegova (oziroma Serpentinškova) vlada prepoznana kot neumna

   • abc

    Zej pa neboš Brščića in Ušajevo tok hvalil, ker zapuščata tvojega ljubljenega Vodjo. hhehehe

  • črnaovca

   Še šef ni dal žegna se je ukvarjal z medržavnimi stvarmi.

 • plamen100

  JJ pa je optimist, ker pricakuje v delu kjer pravi “da bi Slovenija dobila logicno mejo” torej da naj bi se meja na kopnem kjer poteka skozi dvorisca, kjer locuje hise od gospodarskih objektov….potegnila v korist Slovenije oz prebivalcev ki so bili prizadeti s taksno nelogicno mejo. V delu pa kjer pravi da bi hrvatje robili biletaralni sporazum pa je marsikaj nejasno, kaksen biletaralni sporazum bi dobili hrvatje? Vse biletaralne sporazume od krskega in odlaganja odpadkov do pogajanj o meji, sporazumov o bankah..skratka karkoli so biletaralno podpisali so potem razdrli, arbitraza kot taka pa je mednarodni akt katerega ne morejo razdreti in to jih boli, boli zato sem mnenja da se s tem ni za igrati ze tako je Erjavec prevec unicil.

  • RATATA

   Odločba arbitražnega tribunala je pravno nična!!!

   • plamen100

    Na podlagi cesa pa bi bila pravno nicna ce pa jo priznava tudi pravna sluzba pri evropski komisiji in prav to mnenje je pokvarjeni Junker skril v predal medtem ko je pokvarjena Bulceva vedela za to pa o tem ni obvestila slovenske vlade. Ni je stvari ki bi lahko to odlocbo razveljavila, edini je nacin, da se ne uposteva je to, da jo pac stranki ne uveljavita ampak ona se vedno pravno formalno velja.

    • RATATA

     Motiš se!
     Dokončnost in brezprizivnost Final Award??? KI JE EVIDENTNO NEIZVRŠLJIVA, in kot taka po vseh pravilih in načelih vsakega prava ne obstaja.

     Pa še:
     Iz Zakona o pravdnem postopku:

     476.člen
     Arbitražna odločba se lahko na tožbo stranke izreče za neveljavno.

     Za odločanje o tožbi je pristojno sodišče, določeno v tretjem odstavku 466. člena tega zakona.

     ta pravi:
     Za imenovanje arbitra oziroma predsednika arbitraže je pristojno okrožno sodišče, na območju katerega je sedež arbitraže.
     Stranka, ki ne želi uporabiti pravice iz prvega ali drugega odstavka tega člena, lahko zahteva s tožbo, naj sodišče, ki je pristojno za imenovanje, izreče, da je pogodba o arbitraži nehala veljati.

     477.člen
     Razveljavitev arbitražne odločbe se lahko zahteva:

     1. če sploh ni bila sklenjena pogodba o arbitraži ali če ta pogodba ni bila veljavna (členi 460 do 462);
     2. če je bila glede sestave arbitraže ali glede sprejema odločbe prekršena kakšna določba tega zakona ali pogodbe o arbitraži;
     3. če je pri izdaji arbitražne odločbe sodeloval arbiter, ki bi moral biti po zakonu izločen oziroma ki je bil s sklepom sodišča izločen (468. člen);
     4. če kakšni stranki z nezakonitim postopanjem, zlasti z opustitvijo vročitve, ni bila dana možnost obravnavanja pred arbitražo;
     5. če se je postopka udeleževal kot tožnik ali toženec nekdo, ki ne more biti pravdna stranka, ali če stranke, ki je pravna oseba, ni zastopal tisti, ki jo je po zakonu upravičen zastopati, ali če pravdno nesposobne stranke ni zastopal zakoniti zastopnik ali če zakoniti zastopnik ni imel potrebnega dovoljenja za pravdo ali za posamezna pravdna dejanja ali če pooblaščenec stranke ni imel pooblastila, razen če je bila pravda oziroma če so bila posamezna pravdna dejanja pozneje odobrena;
     6. če arbitražna odločba ni obrazložena v smislu prvega odstavka 473. člena tega zakona ali če izvirnik in prepisi arbitražne odločbe niso podpisani tako, kot je to določeno v drugem odstavku 473. člena tega zakona;
     7. če je arbitraža prekoračila meje svoje naloge;
     8. če je izrek arbitražne odločbe nerazumljiv ali sam s seboj v nasprotju;
     9. če je arbitražna odločba v nasprotju z javnim redom Republike Slovenije;
     10. če je s pravnomočno sodbo ugotovljeno, da je prišlo do arbitražne odločbe zaradi kaznivega dejanja priče ali izvedenca, arbitra, stranke, njenega zakonitega zastopnika ali pooblaščenca ali drugega udeleženca v postopku, ali če se arbitražna odločba opira na ponarejeno listino ali na listino, v kateri je bila potrjena neresnična vsebina.

     478.člen
     Tožba, da se arbitražna odločba izreče za neveljavno, se lahko vloži pri pristojnem sodišču v tridesetih dneh. Če se zahteva razveljavitev iz kakšnega od razlogov, ki so navedeni v 1. do 9. točki 477. člena tega zakona, se šteje ta rok od dneva, ko je bila razsodba vročena stranki, če je stranka za razlog zvedela pozneje, pa od dneva, ko je zanj zvedela. Če se zahteva razveljavitev iz razloga po 10. točki 477. člena tega zakona, pa teče ta rok od dneva, ko je stranka dobila možnost uporabiti pravnomočno sodbo pristojnega sodišča.

     Po enem letu od pravnomočnosti arbitražne odločbe se ne more več zahtevati njena razveljavitev.
     _____________________

     V konkretnem primeru arbitraže:

     Člen 477
     točka 5: Po izrecnem določilu 5. člena Sporazuma o arbitraži RH ne more biti pravdna stranka. Zadeva za posebno kriminalistično preiskavo in kazenski postopek pa je zapis v Memorandumu, da “sta se RS in RH osamosvojili hkrati”! To laž so vpleteni očitno zapisali zato, da bi prikrili, da RH ni stranka v postopku (pravdna stranka).

     točka 7: Tribunal je prekoračil meje svoje naloge! Določal je NOVO MEJO, Sporazum mu pa nalaga “določiti potek meje” (ne “..mejo”!!) – torej potek določene meje. (Državne meje slovenskih dežel, s katerimi je današnja RS vstopila v YU, so znane vsemu vesolju).

     točka 10: Več kot dovolj laži in kršitev ter kriminalnega delovanja udeleženih…

     V zvezi s točkami o rokih za pritožbo in dogajanjem, je v ospredju vprašanje, kaj so imeli vpleteni “za bregom” (v žepih……) ves ta čas?

     Še marsikaj bo treba o zadevi povedati. Za začetek pa povprašati!

     • plamen100

      Vsi postopki so potekali na podlagi Dunajske konvencije o pravu mednarodnih pogodb in ne na podlagi Zakona o pravdnem postopku. In hrvatje se sklicujejo 60. clen te Dunajske konvencije zakaj ne priznajo arbitraze, kar pa je seveda brez predmetno, ker od zacetka niso postopali po tej konvenciji ampak so kao izstopili iz arbitraze na podlagi izjave sabora cesar pa dunajska konvencija ne pozna saj se izstopa iz arbitraze po tocno dolocenih postopkih ki so navedeni v tej konvenciji. In prav zaradi tega, ker teh postopkov niso naredili je arbitrazno sodisce potem nadaljevalo z delom vse do konca saj je po dunajski konvenciji smatralo da hrvaska sploh ni izstopila. Gre za formalizem, ki pa je bistvenega pomena za celoten potek postopka, to je enako kot npr rok za pritozbo. Ce je npr. ta rok 8 dni je zamujen,nce se pritozis za 8 dni in eno sekundo, ker v bistvu ta sekunda pripada ze 9 dnevu.

     • RATATA

      Sporazum o arbitraži je moral DOLOČITI POTEK MEJE med RS in RH in ne določiti mejo!
      Zavajajoča laž, da smo se oboji osamosvojili 25.06.1991 je omogočila hrvatski, da je bila stranka v postopku, kar je v neskladju s samim besedilom sporazuma o arbitraži.
      Slovenija se ni osamosvojila od hrvatske ampak od sfrj, ki je naslednica prejšnje kraljevine in še prejšnje, 01.12.1918 z ujedinjenjem nastale tvorbe, ki sta jo sestavili Kraljevina Srbija in slovenske dežele, katere so prej sestavljale avstrijski del AO!
      Hrvatsko in Slavonijo je Kraljevina Srbija morala okupirat, saj nista imeli državnosti in zato se nista mogli ujedinit! Zato je bila vojna.
      Memorandum RS, ki je bil priložen k sporazumu o arbitraži ni vseboval niti enega dokumenta, ki bi bil verodostojen in v tem je veleizdajstvo(!!!), saj če bi bili dokumenti priloženi in bi ne bilo laži o osamosvajanju, tribunal ne bi mogel razsoditi drugače kot po meji, ki poteka po reki Dravi od sotočja z Muro pod Kotoribo, po reki Sotli, po reki Kolpi in po reki Rečini!!!
      Zakaj pa misliš, da zdaj “naši” beboti težijo k spoštovanju nam tako škodljive odločbe tribunala(?), ker je to dogovorjeno in ker hrvatska to potrebuje!!
      Slovenija bo s tem dala državnost hrvatski(!!), za kar je potrebno potvarjanje in prikrivanje dejstev in laganje!!!

 • RATATA

  Tale “mejni spor”, ki je sicer popolnoma nepotreben je en velik fuk za zeleno zaveso!!! In to vse v škodo slovenskih dežel z internacionalno pravno subjektiviteto. Ta fuk za zeleno zaveso se lahko precizira le kot veleizdaja!!!

 • RATATA

  Vse preveč po domače o državnih rečeh!!! Po partizansko, kot tista dva partizanceljna na hribčku nad Malijo četrdesettreće, do kam bodo kateri novačili fante…. do Dragonje sta se strinjala, saj preko nje ni bilo niti pravega mostu v tistem času alkajže(?)!!
  … tukaj pripenjam…., če bi kdo slučajno rad dojel….
  http://www.domovinasospomini.eu/blog/2019/02/23/po-domace-o-drzavnih-receh/

 • črnaovca

  Janez ali so Hrvati zopet kazali papirje in si moral povedati kar so hoteli, kajti da bi bil tako neumen da bi kar tako kaj takega govoril ne verjamem. Morda je mislil da bo drugače ko bo on na oblasti in jim bo dal kar bodo želeli saj teh revolucionarnih Pirmorcev tako ne rabi. Malo si poglejmo kako so Hrvati enotni ko gre za njihove državne koristi. Pri nas pa vsak po svoje prodja pamet ki je nihče ne kupi temveč se škodoželjno reži.

  • xtc

   A bi zavezal gobec,državotvornos tvojih rdečih ciganov smo videli ob rdeči okupaciji Trsta in njih ravnanjih torej poberi se bedask.

   • črnaovca

    Desnosučna kultura

  • učko

   Nam ta rdeči fašisti sesuvajo državo na vse možne načine !!!!

 • RATATA

  Tisti dan je v skupščini šlo hlih-za-glih!
  In naslednji dan, dne 26.06.1991 se je Republika Slovenija osamosvojila!
  Hrvatska pa je raskinula veze sa sfrj (SE JE ODCEPILA, ker se osamosvojiti ni mogla!!) dne 08.10.1991! (To so objavili v njihovem uradnem listu in za povrh vklesali tudi v kamen!).
  Lažnjivci so pa arbitražnemu tribunalu lagali, da sta se RS in RH osamosvojili na dan 25.06.1991(!!!) in s tem spravili R.Slovenijo v podrejen položaj, zato je odločba pravno nična!!
  http://www.domovinasospomini.eu/blog/2018/10/15/internacionalna-pravna-subjektiviteta/

  • samotoje

   Pomnimo.

  • plamen100

   To mora ugotoviti neki pravni organ in o tem izdati akt oz spet nekaksno odlocbo, ker brez tega nic ni oz so zgolj nepotrjena dejstva, ki si jih po svoje tolmaci 2 mil slovencev in 4 mil hrvatov, kar pa nima, gledano pravno, pac nobenih posledic.

 • xtc

  Realnos je pač kruta stvar ,če bi SLO leta 91 zasedla zadevo do Mirenskega kanala,bi morali zadevo Hrčki mirno požret zaradi utapljanja v vojni,ker je Kučan to prepvedal -računal nazaj na novo SFRJ se nam je dogodilo.
  In v tej točki ima JJ prav,Hrčki so močnejši in z več zavezniki od nas in boljšo diplomacijo.
  Kričanje,Kučanov,Vajglov ipd idiotov štejte kot vračanje v SFRJ ne kot koris Slovencem,nih srboyugofilija nam je zapečatila veliko.
  In dejstvo je,da je arbitraža mrtva in bo treba drugače-seveda pa je tovse na račun Milanove intimne opcije SFRj.
  Na pa smo dobili.

  • Dada

   A te v noge zebe ??? Zdaj si se zbudil in fantaziraš. Ni bilo tako. Bilo je drugače… Mogoče je SFRJ tvoja intimna želja … a bo ostalo le pri tem. S P. zalivom je zamočil gospod, ki sedi v zaporu na >Dobu- Ni vedel, kje bi mejo postavil, kam bi miličnike postavil za “mejo”. Pa je rekel, saj se bomo po vojni dogovorili…..Pa se je odločil kot se je. Hrvati pa so videli prazen prostor in so se postavili kot je sedaj meja. Hrvati se niso več niti za ped premaknili. Če bi se Bavči takrat postavil tja, kjer je bilo za pričakovati….., bi bila meja povsem drugačna. Zelo enostavno je bilo… To je iz “prve roke “

   • xtc

    Ne s+++ Kučan je osebno prepovedal ksakršnekoli akcije takrat-zakajže?
    Ker je računal ,da bodo Srbi predeli čez krajno v SLO nazaj in obkolili celinski del Hrvaške in ga prisilili k vdaji in Srbizaciji ,enako pa Slovenijo,ker se je zadeva zalomila ni bilo več nazaj Milanove intimne želje propale in prosule SFRJ.

    • Dada

     Seveda. Janša je heroj. On je hotel v zameno za Savudrijo, vrniti hrvaški Zadar in Split. Seveda imata ti in rabbit prav, ker vedno prodajata izmišljene zgodbe, ki so prišle od bog ve kje in od kdaj. Kadarkoli si lahko izmislita tudi nove zgodbe o heroju Ivanu…. Vesta, še prva zgodba o njem ni zaključena_ to je kontejner orožja v Mariboru…- Zato ne kupujem novih izmišljenih….

   • rabbit

    Dada ne drži. Janša je hotel zasesti savudirijski svetilnik sta osebno preprečila MILAN KUČAN in FRANCE BUČAR, ki sta na seji za nacionalno varnost vpila, da nas bo Janša spravil v vojno.

    • Dada

     Seveda. Janša je heroj. On je hotel v zameno za Savudrijo, vrniti hrvaški Zadar in Split. Seveda imata ti in xtc prav, ker vedno prodajata izmišljene zgodbe, ki so prišle od bog ve kje in od kdaj. Kadarkoli si lahko izmislita tudi nove zgodbe o heroju Ivanu…. Vesta, še prva zgodba o njem ni zaključena_ to je kontejner orožja v Mariboru…- Zato ne kupujem novih izmišljenih….

     • rabbit

      Nisem vedela, da sta Zadar in Split na meji s Slovenijo, pa res vsak dan kaj novega izvem.

 • cosmosjasnovidec

  Kako rešitev neki?Kdo v vladi je pa sploh pameten mi ni jasno.
  Razen tega se tukaj nima več kaj reševati,ker je tovariš “pahor” takrat podpisal vso dokumentacijo Kosorki glede obmejnega območja in tako kot je določeno v arbitraži tako tudi je in bo ostalo.
  Vrnitve za izgubljeno ozemlje več ni in čudi me kako lahko Janša sploh izjavi tako bedarijo,ko sam dobro ve,da je kot sem napisal.
  Vse kar se,da je to,da se hlapčevsko vrže hrvatom na kolena ter jih prosi,če se usmilijo ter dovolijo prost izhod na morje.
  Maater mi take zavajalske izjave tudi že z strani Janše gredo na kurac.Izjavljati nekaj kar je nemogoče ne vodi ničemur.
  Hrvati so preveč požrešni,da bi vrnili ozemlje katero sta jim tovariša “pahor ter sluzavec erjavec” prodala.
  Tovariš “pahor”je po tem celo nastopil mesto predsednika Slovenije o sluzavcu tovarišu “erjavcu” bo pa prav tako vse potihnilo in nikomur nič.
  Oba sta na hrvatiji dobila zastonj vikende zraven kupa denarja in ko se vse skupaj popolnoma umiri bosta seveda uživala kot lorda.Prekleta izdajalca.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

  • janez cepec

   a ti. pederu jedan, še skoz ščiješ ljubljenem vodji u usta? vahti si, de se ti ne bo kej zgodl, ejga

   • cosmosjasnovidec

    O zdravo CEPAC čefutarski ciganski jebač ter oplojevalec prašičev.
    Sem že mislil,da si se nesnaga odurna stegnil in bo vsaj malo več svežega zraka v Sloveniji pa se na žalost upanje ni uresničilo.Nekaj časa so te glista zblojena imeli na zaprtem oddelku norišnice kjer bi te tudi morali obdržati saj za bedake tvojega kova ni pomoči.
    Preden se boš stegnil sporoči,da pridem in se ti poščijem v tvoj izpahnjeni gobec ter na plešasto bučo,da ne boš frčal žejen k tvojemu satanu v pekel.
    In pa vazalina ne pozabi vzeti z sabo drugače ti bodo tam levaki,čefutarji ter komunajzerji razčesali tvojo buzerantsko rit na prafaktorje.
    ——————————————————————————————–
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec
    —————————————————————————————-

 • pajac debeli

  Vrnejo naj istro, pa bomo nasli izhod iz te situacije. Zemljevidi Slovenije bi morali poleg de facto ozemlja vsebovati se vse de jure ozemlje republike Slovenije, da se vidi kaj vse so nam slovencem tujci ukradli.

  • Amerikanc

   Tudi sami smo imeli dolge prste. Na severovzhodu.

 • Borut Stari

  Slovenska tovarišija,skupaj s svojimi volivci, gradi spomenike ljudske neumnosti. Krivec bo Janez Janša.

 • Franjo Trojner

  Sloveniji očitno zelo škodijo sami larifari ministri!
  Nekoč prvi med larifari minstri Pahor, je arbitražo zakuho in hrvatom jajca iz šraufštoka spusto.
  Zdaj že bivši prvi med larifari ministri, etični sestopljeni Cerar je arbitražo z Rjavcem in veleTELEfonistoma čisto zafuro in nato še implementacijo razsodbe iz rok spusto.
  Sedanji podtaknjeni prvi med larifari ministri Šarec, pa se tak samo na wadde hadde dudde da spozna, zato od njega ni za pričakovati prav nobene koristi in samo želimo si lahko, da ne bo še tega kar zdaj že imamo iz svojih tankih tresočih si koščenih rok spusto.

  • Amerikanc

   Pozabil si na Židana, ki je še preostale (kar je ostalo po Bavčarju) brende poklonil Hrvatom !

 • učko

  JaJo misel, ker je lahkomiseln, da bo on to kar tako urejal. No, mislu je, da se bo z Rusi dobro razumel, pa jim je za to poklonil slovensko industrijo jekla SIJ. Rusi mu niso čisto nič hvaležni za to, ker je Kučan ene dvakrat telefoniral v Rusijo, mal pa še prek Lukašenka prtisnu, pa so tistga njegovga Lovšina iz taktratne Intereurope Rusi zaštopal v tistih investicijah v Rusiji in propad je sledil. Isto je mislu, da bo nekej zahodnjake okol prnašau, pa ga sploh ne šmirglajo. Začel je celo “plesat” srbsko kolo, pa ga Srbi še zmir ne šmirglajo 2% ! Tud Hrvati ga ne marajo, njega ne mara nihče, razen ene par njegovih glupavih ovc !!!!

  • Amerikanc

   Nekaj resnice je v tvojem zapisu, vendar je še vedno daleč najbolj spoštovan slovenski politik; doma in še posebej v EU in tudi širše. Ko je bil predsednik Sveta EU, je imel boljši nastop od večine predhodnih konkurentov.
   Z arbitražo smo očitno zgubili 10 ali bomo zgubili še veliko več let. Če bi šli takrat na mednarodno sodišče, kot je bil predlog opozicije, ki je za malenkost izgubila (sponzoriran referendum s strani partije) referendum, bi bilo verjetno danes znanega kaj več kot na fantastični dan.

  • slosin

   no, pozabu si oment, da so zaštopal tud Milanovga prjatla Škrabca…

 • slosin

  miško, mala lekcija iz logike….

  38.840 x 2.100.000 = cca 81,5 mrd $…
  BDP za leto 2018 je torej cca 81 mrd $…ma ne se hecat, no…

  UMAR pa pravi takole:

  BDP za 2018 je 45,7 mrd eur, kar znaša 22.154 eur na prebivalca…

  http://www.umar.gov.si/

  Zdaj pa pojdi fukat tvojo cigansko mamico, pizda nepojebana.

 • janez cepec

  velki luzer prav, de bi pametni vladi uhka rešil problem meje. sam sebe degrdira, biu je predsednik vlade, pa ni nč naredu, ergo. glup predsednik vlade, glupa vlada.
  je pa še ena stvar, leta 91 je biu abrambni minister, takrat so Dudeki dan za dnem na naši zenmlji postavljal coll kntrole, ON je pa to mirno dopustu. al ni upu nč nardit, al je pa prodaju slovensko zemljo? kva češ, enkrat luzer, večni luzer. banda komunajzarska

  • branči

   maš prav, ja banda komunajzarska! na čelu vseh pa pedenjped, z deponirano partijsko knjižico!

 • rabbit

  Bil je dvakrat predsednik vlade in vodil je europsko unijo, tvoj kamniški Luka Dončič se pa še pred evropske poslance ne upa

 • janez cepec

  velki luzer prav, de bi pametni vladi uhka rešil problem meje. sam sebe degrdira, biu je predsednik vlade, pa ni nč naredu, ergo. glup predsednik vlade, glupa vlada.
  je pa še ena stvar, leta 91 je biu abrambni minister, takrat so Dudeki dan za dnem na naši zenmlji postavljal coll kntrole, ON je pa to mirno dopustu. al ni upu nč nardit, al je pa prodaju slovensko zemljo? kva češ, enkrat luzer, večni luzer. banda komunajzarska

 • Dada

  Kako lepo je biti politik. Pozabiš , da si bil minister za obrambo leta 1991 in da si bil z vojsko na meji s hrvaško, HKRATI pa kritiziraš druge vlade, ha,ha,ha.

 • črnaovca

  Janez ne izdjaj Slovenije in ne prilizuj se hrvatom, te bodo nategnili kot so še vsakega do sedaj