fbpx

Javnost pretresena ob umoru 15 tednov starega dojenčka: Psihopatski oče ga je stresel tako močno, da mu je krvavelo iz oči!

Mathew Jones s sinom (Foto: Facebook)

V Walesu poteka sojenje 26-letnemu inženirju, ki je na grozljiv način umoril svojega 15 tednov starega sinčka Codyja. Stresel ga je tako močno, da mu je pričelo krvaveti iz oči, že pred usodnim večerom pa imel trinajst zlomljenih reber in poškodovano ramo. Oče zdaj trdi, da se je zgodila nesreča, a zdravniški dokazi naj bi bili trdni.

26-letni Mathew Jones iz kraja Ebbw Vale v Walesu je umoril svojega 15 tednov starega sinčka s tem, da ga je stresel s takšno močjo, da mu je krvavelo iz oči. Poškodbe glave so bile pri tem tako hude, da so dojenčka odklopili od naprav naslednje jutro po napadu, število notranjih krvavitev pa je bilo tolikšno, da jih po navedbah zdravnikov ni bilo mogoče prešteti. V primeru preživetja bi imel Cody Rhys Williams-Jones trajne okvare vida. Že pred napadom je imel Cody trinajst zlomljenih reber in poškodovano ramo, poroča Daily Mail.

Oče obtožbe zanika, sojenje bo trajalo še tedne
Napad se je zgodil 6. decembra 2016 in njegova mati Paula Williams je na sodišču zatrdila, da je bil otrok “dobro”, ko je tistega dne odšla od doma in sina pustila samega z očetom. Jones, ki je zaposlen kot inženir elektrotehnike v državnem zdravstvenem sistemu NHS, se zdaj zagovarja, da je Cody brcnil vanj in nato padel meter niže na posteljo. Pred tem ni imel težav s policijo, sojenje pa bo trajalo še nekaj tednov. Medicinski dokazi so sicer tako trdni, da je možnost nesreče izključena.

Mathew Jones (Foto: Facebook)

V očetovem ragbi klubu po dogodku zbirali sredstva za otroško bolnišnico
Cody je bil rezultat nenačrtovane nosečnosti in oče najprej ni želel imeti nič z njim, a se je njegov odnos omehčal po rojstvu zdravega dečka. Jones je bil sicer igralec ragbija v klubu Abercwmboi, kjer so po dogodku priredili dobrodelno tekmo z namenom zbiranja sredstev za otroško bolnišnico v Cardiffu.

J. Ž.