fbpx

Sin predsednika ZDA je v nevarnosti – Džihadisti pozivajo k njegovem umoru!

Barron Trump (foto: epa)

Po pozivih k usmrtitvi papeža Frančiška je skrajna islamistična organizacija Islamska država pozvala k umoru otroka predsednika ZDA, 11-letnega Barrona Trumpa.

Ameriški mediji poročajo, da so džihadisti prek svojih spletnih omrežij pozvali k atentatu na sina Donalda Trumpa, hkrati pa so posredovali tudi vse podatke o otrokovem življenju in celo naslov njegove šole.

Namere skrajnežev je dešifriral ameriški inštitut za študije na Bližnjem vzhodu, med drugim so uporabljali tudi gesla, kot je “poskrbite za sina osla Amerike”. Pri tem so razkrili, da 11-letni Barron obiskuje šolo v Washingtonu in lokacijo celo označili na Googlovem zemljevidu.

Barron z mamo Melanio, v v ozadju pa dedek Viktor Knavs in babica Amalija Knavs. Fotografija je bila posneta na inavguraciji Donalda Trumpa.

Strokovnjaki glede groženj ne dvigajo veliko prahu, saj ima družina predsednika Trumpa najboljše možno varovanje varnostne službe. Največjo nevarnost na znane osebnosti ne predstavljajo množični napadi, temveč napadi “volkov samotarjev”.

Pozivi k atentatu na predsednikovega otroka Barrona so prišli na dan le nekaj dni po grožnjah s smrtjo papežu Frančišku.

C. Š.