Je šlo za zaigran napad na Kremelj?

Foto: Zajem zaslona

Vladimir Putin ni bil v Kremlju, ko sta proti rezidenci ruskega predsednika ob treh zjutraj letela dva drona, so sporočile ruske oblasti. Drona bi naj onesposobili z elektronskim sistemom protizračne obrambe. Ruska tiskovna agencija TASS je povzela sporočilo Kremlja, ki trdi, da je šlo za “vnaprej načrtovano teroristično dejanje in poskus usmrtitve ruskega predsednika, ki se je zgodil tik pred dnevom zmage in parado 9. maja, ki se je bodo udeležili tuji gostje” in da si “Rusija si pridržuje pravico, da sprejme povračilne ukrepe, kadar koli in kjer koli se ji zdi primerno,” piše v izjavi.

Na spletu informacije o napadu na Kremelj odmevajo tako:

https://twitter.com/NOELreports/status/1653734700014358538?s=20

Ob napadu je tudi nekaj skepse, da so Rusi vse skupaj zaigrali, da bi lahko odpovedali parado v Moskvi, ker imajo vse najboljše tanke in oklepnike v Ukrajini.

Zadnje dni se sicer kar vrstijo ukrajinski napadi na ruske infrastrukturne objekte na okupiranih ozemljih in sami Rusiji. Po naftnih skladiščih v Sevastopolu je počilo še v skladišču v Tamanu na ruski strani mostu, ki vodi na Krim, kjer bi naj naftne rezervoarje tudi napadla dva drona. Požar, ki je posledica napada, je nekoliko manjši od tistega v Sevastopolu.

https://twitter.com/NOELreports/status/1653736862689685504?s=20

Peter Jančič, Spletni časopis