“Jovanka je bolna, nikoli ni bila pri ginekologu”

Jovanka in Josip Broz.

Jugoslovanski komunistični diktator Josip Broz Tito je umrl maja 1980. Še leto pozneje pa je bila njegova žena Jovanka trn v peti rdeči eliti komunistične partije.

Po Titovi smrti je v Jugoslaviji nastal vakuum. Umetno ustvarjena država, ki jo je skupaj držala samo podoba diktatorja, je začela počasi razpadati, notranji boji, ki so se začeli že pred Titovo smrtjo, pa so po pisanju Expressa poskrbeli, da je bila Jovanka poslana v pozabo.

Vrnimo se v leto 1974, ko je komisija Zveze komunistov Jugoslavije ravno končala s poročilom, ki so ga dostavili članom izvršnega sveta predsedstva ZKJ. 27-stranski dokument je opisoval resnost situacije, v kateri se je nahajal Tito.

Jovanko dajala paranoja
Namreč, sodeč po poročilu, izjavah vodilnih članov komunistične partije ter ljudi, ki so delali v Titovi vili, je bil jugoslovanski diktator v nevarnosti pred Jovanko. Ta je z leti postala vedno bolj paranoična, vmešavala se je v politiko in Titu onemogočala stike z drugimi člani partije, ki jih je štel za prijatelje.

Josip Broz Tito in njegova žena Jovanka (Vir: Twitter)

Vse to naj bi počela zaradi strahu za svoje lastno in Titovo življenje. Iz arhivskih dokumentov pa je razvidno, da so člani partije na Jovanko gledali kot na škodljiv element, ki ogroža Titovo zdravje. Jovanka je namreč vsakogar, ki ji ni bil všeč, in všeč ji ni bil nihče, ki se ji je drznil nasprotovati, označila za vohuna.

Odpuščala je ljudi, ki so bili zaposleni v vili, javno obračunavala s svojimi političnimi nasprotniki, ni želela najeti kuharjev, ki bi kuhali za njiju s Titom, niti ni želela slišati ničesar o zdravnikih, ki bi skrbeli za diktatorjevo zdravje. Vse to domnevno v strahu za Titovo življenje. Šlo je celo tako daleč, da je Titu onemogočala stike z njegovimi otroki in vnuki, tako da je bil diktator prisiljen pošiljati denar preko svetovalca Ivana Miškovića in pozneje preko Milke Planinc.

Tito se je želel ločiti
“To je bolan človek, ki je do te mere bolan, da postaja direktno nevaren za Tita,” je stanje Jovanke opisal Edvard Kardelj, ki je ob tem potožil, da je v preteklosti, da bi prišel do Tita, moral zgolj dvigniti telefon in se z njim zmeniti za primeren čas, “zdaj je to cela procedura, da pridem do Tita”.

Kardelj in Tito (Foto: Twitter)

Vrh komunistične partije je ob tem razmišljal, kako bi morali Titovim zdravnikom dati pooblastila, da se ne menijo za Jovanko in skrbijo samo za Tita, kakor jim nalaga njihova zdravniška dolžnost. A ta načrt je hitro splaval po vodi, ko je Kardelj povedal, da“obstaja vprašanje, kako bo (Jovanka) reagirala, če se znajde v taki izolaciji”. Kot je ugotovil, je ženska bolna, zaradi česar se je bal, da bi bila zato zmožna “nekontroliranih izpadov”, ki jih je težko predvideti.

Tito naj bi zaradi tega tudi večkrat izrazil željo, da se loči od nje, a se je bal škandala. V partiji niso želeli pritiskati nanj glede tega vprašanja, saj so se bali, da bi lahko dobili nasprotni učinek od želenega. Če pa bi se Tito odločil za ločitev, bi ga vrh partije nemudoma podprl.

Jovanka je znorela
Mitja Ribičič je ob tem dodal, da je trdno prepričan, da je “tovarišica Jovanka, kakorkoli naj bo to za laika težko oceniti, težek pacient”. Ob tem je dodal, da je potrebno vzpostaviti normalno stanje in razmisliti o zdravljenju za Jovanko. “Ona nikoli ne jemlje zdravil, nje nikoli kot normalne ženske ni pregledal ginekolog – to je nenormalno stanje, sramota je, da moramo o tem razpravljati.”

Stane Dolanc (Vir: Twitter)

Stane Dolanc se je ob tem spomnil dogodka, ko je obiskal Tita skupaj z Ratom Dugonjićem. Ob tej priliki je Jovanka rekla: “Vi ste krivi za tako Titovo zdravstveno stanje.” Jugoslovanski diktator je na to odvrnil: “Molči, Jovanka, ti si kriva! Ti, s tvojo držo, s tvojimi pritiski name!” Kot da to ne bi bilo dovolj, je Tito po pričevanju Dugonjića Jovanki zabrusil: “Ti mi zastrupljaš življenje,” kar je potrdil tudi Dolanc.

Jovanka je na vse to odvrnila: “To ni točno, jaz te dobro poznam, tovariš Tito”, nakar je Tito pribil: “Nič ti mene ne poznaš, jaz pa dobro vem, da si ti kriva”, pri čemer “je dodal še nekaj”.

Ivan Šokić

 • Frank Novak

  TITO ODPUSTI JIM SAJ NE VEDO KAJ DELAJO…
  CASTIMO TE SLAVIMO TE TOVARIS TITO KI KRALJUJES NA VEKE VEKOMAJ AMEN.

  • O’Brien

   Ja, komunizem je vera.

  • Slo hunter

   le kje ste bili 91 tega? Izdajalci slovenskega naroda ste! Naredite si nekje svojo malo jugoslavijo in uživajte v njej, za predsednika pa kar trčka okronajte in vsi boste srečni! 91 smo vas nagnali čez kolpo, ste navadni poraženci in nič drugega!

   • Frank Novak

    Jaz sem ze leta 1977 emigriral v ZDA kje sem ze 41 let.
    Za vse svoje uspehe v ZDA se moram zahvaliti prostemu dostopu do izobrazbe ki sem jo bil delezen v Titovi SFRJ kjer sem dostudiral ekonomijo.
    Zakaj ne bi bil hvalezen za svoj zivljenski uspeh ?

  • Slo hunter

   titeka že zdavnaj črvi žrejo, naredite si jugovino in se odselite, nihče vas ne bo pogrešal!

   • Frank Novak

    Jaz sem ze v ZDA od leta 1977 ko sem kot 23 diplomant ekomske fakultete odsel na NYSE.
    Ker sem iz Titove SFRJ odsel izobrazen sem se v ZDA povzpel v prvi promil po ekonomski moci. Le zakaj ne bi bil hvalezen Titovi SFRJ za dar proste izbobrazbe in odprtih mej? Titova SFRJ je bila edina od komunisticnih drzav z na stezaj odprtimi mejami.
    Srecen ti ti te ne bodo zrli crvi. Nameravas svoje mrtvo truplo balzamirati sli kremirati?

    • Slo hunter

     Bla bla bla, bilo je veliko prištinskih doktorjev in kumrovških šol tako da ne bluzi, ti amerike še povohal nisi, take pa ravno tam potrebujejo no mogoče pa res zato so tako v k….

 • Janez

  MARŠAL TITO
  je bil

  Josef Franz A M B R O S !
  BERE SE KOT ROMAN : mama GROFICA Maria ERDELYI, oče FRANZ AMBROS, bogat ŽID,
  “UKRADENA IDENTITETA Jožeku BROZU iz KUMROVCA. Zanimivoo. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  POŠTENJAKAR, SRB
  MOMČILO JOKIĆ
  JEDINO JA ZNAM, KO JE BIO TITO

  https://www.google.si/search?q=momčilo+jokić+jedino+ja+znam&oq=momčilo+jokić+jedino+ja+znam&aqs=chrome..69i57j69i59l2.23705j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • Frank Novak

  Slava Titu na višavah in na zemlji mir ljudem, ki so blage volje. Hvalimo te, slavimo te, molimo te, poveličujemo te, zahvaljujemo se ti zaradi tvoje velike slave. Tovaris Tito, nebeški Predsednik, Oče vsemogočni. Tovaris, edinorojeni Sin, Josip Broz, Tovaris Bog, Jagnje Božje, Sin Očetov. Ti odjemlješ grehe sveta, usmili se nas. Resi nas islamskih migrantov. Ti odjemlješ grehe sveta, sprejmi našo prošnjo. Ti sediš na desnici Očetovi, usmili se nas. Zakaj edino ti si Sveti, edino ti Tovaris, edino ti Najvišji, Josip Broz, s Svetim Duhom: v slavi Tovarisa Očeta. Amen.

 • večni srb

  Jebo te pas mater Jovanka.

  • Beličič

   Je kondom imel?

 • Tone

  Kaj z vami na Novi? Še en jugonostalgičen članek.

  • sumljivislon

   ..smo mel tramvaj in trolejbus ;)

 • Ivan Friderik Novak

  Nekam čudno je to.
  Tito, ki je bil diktator in je praktično delal, kar je hotel, bi se lahko babnice znebil.
  Zanimivo!
  Dajmo Ivan Šokić, razišči, kaj se je dogajalo v resnici, da ne bo to le še en članek več v slogu rumenega tiska.
  V Srbiji je menda že izšlo več knjig o diktatorju, tudi o njegovem resničnem poreklu.

  • SjtVpbslS

   Lahko tudi sam to napraviš, saj si v pravi službi, a ne ?
   Nam boš povedal, kaj pa si ti odkril – hvala !

  • bobubob

   Nekoč so komunisti zahtevali od mladih fantov da se poročijo, da se izognejo morebitnim implikacijam o zgrešeni potentnosti svojih kadrov. Če ni šlo drugače, so jim žene določili. Danes tega imperativa ni več, zato obstaja leglo stranke Levica takšno kot je, neporočeno metroseksualno in še kaj.

 • Slo hunter

  TITO JE RUS

  • Tone

   Ali je tudi zate Tito večen?

   • Slo hunter

    eh daj ne bluzi, ne razumeš sarkazma iz filma moj ata socialistični kulak, niste imeli doma televizije?

    • Tone

     Hvala enako. Tudi jaz sem bil sarkastičen na tvojo izjavo Tito JE rus, kakor, da je še živ. Da si mislil na film Moj ata je socialističen kulak, ne bi nikomur prišlo na misel. Malik lahko reče Tito je Rus, ker se zgodba dogaja, ko je bil Tito še živ. Da si napisal Tito je bil Rus, se jaz ne bi oglasil.

     To zgodbo sem leta 1983 gledal najprej v gledališču, nato še v kinu, verjetno pa tudi na tv, ker je bil že velikokrat na sporedu.

  • Vera

   ” Sin slovenske matere ” že ni bil, saj ni znal niti ene slovenske besede .

   • Tone

    Njegova mati, Slovenka, se je omožila na Hrvaško stran Sotle. Na levem in desnem bregu Sotle govorijo podoben dialekt, pred sto leti pa je bila ta razlika še manjša. Kadar je bil v Sloveniji. je pa vedno spregovoril nekaj slovenskih stavkov.

 • Rozi

  Matr je bil Tito velik človek. Mrtev je skoraj 40 let vi pa še vedno redno pišete o njem. Slava mu.

  • Lustrator

   Kakor tudi o Atili, Džingis Kanu, Hanibalu, Stalinu, Hitlerju in ostalih množičnih morilcih. Si ponosen, da je tvoj idol med njimi? Boš odgovarjal za njegove zločine?

 • Mare

  Tito ko si ti živel pa bo bili res lepi časi.

  • SjtVpbslS

   A, ne ? Pa mladi smo bili, ni da ni.

  • Lustrator

   Za zločinske parazite in njihove pokorne piškotkarje vsekakor. Kdaj kaniš vrniti nakradeno premoženje, nepremičnine?

  • Jože

   Druže Tito mi ti se kunemo …………………………
   Saj to pesem je tudi vaš fűhrer pel na poti v jajce

 • Hunyađi

  Jovanka priucena vohunka UDBA je bila trn v peti partjcem, ki so se jabal med sabo kdo bo na oblasti kot danes v imaginarni demokraciji, politiki.

 • von Rhein

  Kaj,če bi posneli nadaljevanko?Ali vsaj film.

 • tarantela

  Na tem portalu ste bolni!!! Vtikate so v ginekologijo, vam je zmanjkalo kosti? V tistih časih “Normalne ženske” sploh niso hodile na ginekološke preglede, še vedele niso za te zdravnike, vsaj v večini ne. Ostale, ki so bile nekoliko starejše, so se pa sramovale in so šle na ginekološki pregled le v sili. Še v današnjih časih je zoprno iti na tek pregled. prav tako, kot je moškim zoprno zaradi prostate. A res nimate nobenih načrtov za boljše življenje in kar naprej pogrevate stare zadeve, ki se nikogar ne tičejo?

  • Viktorh

   Še pol leta niso zdržali pri načelnosti, pa so začeli…

  • Viktorh

   Pa še to. Še lani ste jih zagovarjali. Takrat so mi povedali, da čakajo na moderatorja…Da, da pa se ni nič spremenili, meni pa ste očitali naj neham jokcati, a ne?

  • Mojca pokraculja

   Jdtna jdtna tarantela, ne samo ginekologa, potrebuješ proktologa, da ti pregleda podstrešje . Tam se pri tebi zbira feces.

  • Steiermark

   Od kdaj pa velja cipa jovanka, za “normalno žensko”? In cipe so pa bile vedno pod nadzorom ginekologov in venerologov, saj so bile polne sifilisa, kot tudi njen pedofilsko pederski privesek oz. eden od “odjemalcev”!Rdeče gnide ste bile že od nekdaj gnezdo oz. žarišče spolnih bolezni! Zate pa, najverjetneje ne pride v poštev ginekolog ampak speleolog!

   • Svele

    Ti že ziher nisi ženska .prasica pedofilska cerkveno slovenska .prosim boga ti otroci crknejo amenprasci cerkveni pedofili Janševi nagnusni

    • Ivan

     Z ozirom na vsebino tvojih norih komentarjev, lahko rečem le “Bog ti naj razsvetli pamet”.Morda bo njemu uspelo.

     • Schemva Miro

      Ignoriraj tega muslimanskega ščurka.

     • xtc

      Ne more čaka na Kosovarski k*** kot vsak pravoslavc.

  • SIMON ROZIC

   Titek in Jovanka sta zaupala zdravje samo “Švicarlandu” in osebnim maserkam
   in maserjem!….no, eno taco pa je “šenkal” Slovenskemu narodu, da ga še danes tlači
   na dno! Prasec !

 • Marija

  Kot družina Kim v S Koreji, od paranoje se tudi pobijajo med seboj. Če sedaj primerjam S korejo, tudi živeli nismo drugače do 60 leta. Po tem letu je zavohal devize za svoje megalomanske pojekte in je moral odpreti meje za sužnje , ki so mu šli služiti devize. Zlorabljeni državljani za diktatorja.

 • karpelec

  Ja, pa dobro, pa lahko sedaj gleda ginekologa, kakor hoče, pa ne na moj račun. A je to važno za preživetje?

 • xtc

  Ah,komunistična sodrga.
  Škoda ,da starega komunističnega prasca ni pobralo vsaj 40 let preje.

  • pajot

   Je pa odšel na oni svet brez ene noge. Vsaj nekaj.

   • Steiermark

    Verjtno jo je pripravil za večeerjo, svojim najožjim sodelavcem, ludožercem, kot je bil edi, matija maček , debeli prašič dolanc ……

  • Občasni Komentator

   Hoj kmetavzar…kako ti gre? A si že pogruntal kaj glede rumenih jopičev. A so komunistična sodrga, levi, srednji ali desni? Težka naloga.

   • pajot

    Tito ni nosil rumenih jopičev. Je imel rdečih na pretek.

    • Občasni Komentator

     a nista vidva s xct šla na protest zoper Marakeški?

  • Steiermark

   Škoda, da njegova mati (katerakoli in kjerkoli že), ni naredila abortusa! V takšnih primerih, pa ga zagovarjam, saj bi rešila svet pred to gnilo komunistično satanistično podgano in njenim klanjem!

   • Jože

    a ti hodiš v cerkev redno.pa zagovarjaš abortus.

    • Steiermark

     josipe, preberi še enkat moj post, pa če tudi takrat neboš razumel, me ponovno vprašaj, ti bom jaz poskusila razožiti in ti črkovati ter zabiti v tvojo prazno betico!

   • Svele

    Urša Janša je bila prej moški kot ti in je fukala pse z baricevicem danes pa ima Janeza Črtomira in Jakoba hahahhaba

    • xtc

     Svele?
     Srbe baje Kosovarji nategujejo kot cucke na vseh štirih,prijavi se te bo pomirilo.

   • Svele

    Smrt slovenskim novorojenčkom .Bog prosim te pobij vse slovenske dojenčke hajhahha amen

    • xtc

     Glej Srbček,Kosovci vam j*** babe ,bravo boste vsaj normalni.

 • Flower Power

  nora tv nima pojma kaj piše……postali ste naravnost smešni in samo debili vas še jemljejo resno……

 • pesjanar

  Tota debela titova kuzla je pila kri še osam kaj šele ljudem no to za starega enonogega ne velja ker on ni bil človek ampak zver,jezna je bila da v Sisku ljudje niso dovolili da se njihovo mesto imenuje Jovankin Sisak.Vsem ljubiteljem enonogega kriminalca pa polagam na njihovo pokvarjeno dušo da si nabavijo repliko njegove zadnje odrezane tace in si jo prilimajo na steno.

 • Borut Stari

  Ne spuščam se na nivo komentarjev spodaj.

  • janez cepec

   spust se na nivo Šokića, pa komentiraj njegov, kao, člank

   • Borut Stari

    Komentiram le tisto kar sam hočem.Kar se pa tiče Šokičevega skrapucala pa Bog pomagaj bom odgovoril kar z bla bla bla…Kako prišlo tako odšlo.

    • janez cepec

     tle te pa podprem

 • janez cepec

  vse sorte kretenov mate zaposlenih na Novi kot novinarje, sam tale idijot Šokić pa presega use.

  • Andrej

   Zakja kretenov? A ni zanimivo, kar piše? To je del naše zgodovine, o kateri malo vemo.

   • janez cepec

    tle boš slišu sam eno stran zgodovine, še bolj zlagano kot so jo razlagal tardeči, dgač se pa normalnim ljudem jebe za Titota pa Jovanko, pa njene genikološke probleme, mi gledamo u prihodnost. očitno se pa desnakarji ne mor’te ločet od zgodovine, Ttitota. Juge, predvsem pa od tega, de so vaši predhodniki bli banda izdajauska, vojsko so zgubl in prejel zasluženo kazn. Amen

    • Andrej

     Prav je, da gledaš v prihodnost. Ampak, ta prihodnost vedno izhaja, temelji na preteklosti. Ne glede na levi-desni. Nobeden ne bo mogel dobro živeti prihodnosti, če ne bo postavil temelja v preteklosti. Zgodovina se ponavlja toliko časa, dokler se iz nje kaj ne naučimo.

     • janez cepec

      maš prou, sam to mor bit taprava zgodovina, ne pa ideološka razlaga in potvorbe dogodkov, ki si jih usaka stran politke razlaga po svoje, u skladu z dnevno politko in potrebami.

     • Andrej

      Zdaj si pa dregnil v problem. Kaj je prava zgodovina? Razlaga je vedno ideološka. To nekateri rešijo tako, da nasprotnike pobijejo in ni več “konkurence”. To so po 2.sv.vojni pri nas poskusili, pa niso bili dovolj temeljiti. Če se zdaj nekdo od redkih preživelih oglasi, da pogled zmagovalcev na zgodovino ni pravi: kaj zdaj? Še tega ubit, ali pa pomislit, da zmagovalci morda le niso delali prav?

     • janez cepec

      jah sej se uhka strinjam s tabo, sam pravjo pa tud, de zmagovauci pišejo zgodovino.
      de pa ne bo kešnga misanderstenginga, nkol nism zagovarju povojnih pobojev kr tko počez, moral bi jim sodit, dokazat krivdo in jih kaznovat. jebat ga, mau so proceduro skrajšal.

     • Andrej

      Jajc je, ker so komunisti vedno skrajšali proceduro. V Yugi, v Rusiji, na Kitajckem, Kubi….

     • tohuvabohu

      Prvi skrajševalec je bil Lenin, za njim pa vsi rdeči diktatorji.

     • tohuvabohu

      Neumnost. Zmagovalci pišejo vse drugo, zgodovine pa ne morejo.

     • Tone

      Zmagovalci pišejo že s tem, ko zmagajo. Zgodovinarji bodo morali njihovo zmago vedno omenjati, pa če jim je všeč ali ne. Sicer pa zgodovina niso dogodki, ki so se zgodili, ampak zgodbe, ki si jih ljudje pripovedujejo o njih. Zmagovalci odločajo, katere zgodbe se bodo pripovedovale in katere ne, katere so točne in katere ne.

     • tohuvabohu

      Mater si brihten. Resni zgodovinarji vedno omenjajo tudi poražence.

     • Tone

      Tudi resni zmagovalci. Kako češ bit zmagovalec, če ni poražencev.

    • Janez

     Brez zamere.
     Kaj pa tisti
     AMEN
     pomeni?
     A si začel hoditi v RKC CERKEV?
     A k spovedi tudi ? L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

     • janez cepec

      Nč zameru.
      Tale AMEN pomen to
      de si fuknen do AMENA
      Kapiš, Johan aus Begne?
      Vejetn ne

 • Andrej

  Pravzaprav je bila Jovanka še dobra, da je zdržala pritiske raznih Dolancev, Kardeljev, Ribičičev in vse ostale komunistične golazni. Je morala imet krit hrbet v taki ali drugačni obliki, da je niso enostavno pospravili. Oni so temu rekli: uzela jo magla. Vprašati se pa tako ali tako nihče ni upal.

 • ANA JOB

  ➕➕➕➕➕➕➕➕➕➕
  RAVNOKAR SO MORILCI SLOVENSKEGA RODA PODPISALI RODOMORNO DEKLARACIJO!!! VSI PRED DRŽAVNI ZBOR TOČNO OB 12H UPRIMO SE IZDAJALCEM DOMOVINE!

  • janez cepec

   petnajst čez dvanajst imate že odhod avtobusou u Begne al pa u Pole na Stedenc, kukr kermu paše. One way

  • Svele

   Pedofilsko klerofasisticno pleme Konc je z vami .gotofi ste kmetiči

 • Janez

  V R. SRBIJI

  IMAJO ŽE ZELO IZČIŠČEN ODNOS
  DO T.I. MARŠALA TITA !
  IN
  TUDI DO POLPRETEKLEGA S POLITILNIM NESODNO MORILSKIM NASILJRM VSILJENEGA STALIN IN TITO KOMUNIZMA, KOMSOCIALIZMA.
  VEDNO VEČ
  LJUDI V SRBIJI SE ZAVEDA,
  DA JE BIL T.I. BARŠAL TITO
  LE
  NAVADEN PO OSEBN NEOMEJENI I OBLAST HLEPEČ EGOMAN.TUDI
  HUD
  ŽAL REDNO SODNO SE NE PROCESUUIRAN
  IN
  URADNO ŠE NE OBSOJE NESODNI POLITIČNI MORILEC.
  VEDNO
  VEČ JE DOKAZOV,
  DA
  SPLOH NI BIL TISTI “ŠLOSAR” JOŽEK BROZ IZ KUMROVCA.
  DA
  JE T.I. MARŠAL TITO IZVEDEL ZA IZVEDBOO SVOJIH OBLASTNIH AMBICIJ
  ČISTO
  OBIČAJNO T.I. “KRAJO OSEBNE IDENTITETE” TISTEGA REALNEGA KOVINARJA Josipa BROZA,
  Otem je že veliko gradiva raznih raziskovalcev.
  V
  PRETEKLEM ČASU SEM JIH ŽE NAVAJAL.
  TU
  TE – NEKATERE POLNNEGA UPOŠTEVANJA VREDNE RAZISKOVALCE
  V
  LINKIH – NAVAJAM ŠE 1X. Lepe pozdrave vsem, L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDAP.s.
  OT.I. MARŠALU TITU,
  KI JE BIL VERJETNO – JOSEF FRANZ. A M B R O S, nezakonski sin bogatega Žida in grofice
  – poljske grofice Marie ERDELYI, VDOVE PO MADŽ. PLEMIČU ERDELYI-JU.
  M. Jokić
  JEDINO JA ZNAM, KO JE BIO TITO
  https://www.google.si/search?q=momčilo+jokić+jedino+ja+znam&oq=momčilo+jokić+jedino+ja+znam&aqs=chrome..69i57j69i59l2.26968j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  UPOŠTEVANJA POTREBNI
  AKADEMIK DR. JOVAN I. DERETIĆ Istina o Titu.
  https://www.google.si/search?q=derettić+jovan+istina+o+titu&oq=derettić+jovan+istina+o+titu&aqs=chrome..69i57.26913j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  HR PEVEC ARSEN DEDIĆ Tito nam je svirao Chopinaa

  https://www.google.si/search?q=arsen+dedić+priča+o+josipu+brozu+titu&oq=arsen+dedić+priča+o+josipu+brozu+titu&aqs=chrome..69i57.35461j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  • janez cepec

   ejga, Johan aus Begne, a j’ Tito res znou klavir špilat, s tremi prsti?

   • Janez

    To!
    PA TI RAZISKUJ,
    KAKO TO,
    DA LAHKO MRTVI JOŽEK ŠLOSAR BROZ S TREMI PRSTI ITD,
    VES STROHNJEN, MRTEV – ŠPILA – VIRTUOZA CHOPINA.
    SEVEDA
    NAJ TI POMAGS
    NAŠA REDNA AGENCIJA”SOVA”
    STVAR JE RES
    – REALNA IN HKRATI SMEŠNO GROZLJIVA. Lepe pozdrave Jsanez Kepic-Kern KOMENDA

   • Tone

    In z eno nogo na pedalih.

 • Tone

  Jovanka ni bolna, ampak mrtva.

  • tohuvabohu

   Ti si pa bolan.

 • Janez

  Kot
  BREZVESTNEGA EGOMANA- BLEFERJA, POLIT. MORILCA
  SMO
  T.I. MARŠALA TITA – dojemali tudi mi, tisti,
  ki smo bili za časa njega življenja do 1980 – živi, mi tedanja mladina iz 1950. let.
  Npr.
  SPLOŠNO ZNAN JE BIL NJEGOV MEGALOMANSKI – JET SET STIL “NOREGA” VEDENJA,
  NPR.
  BAJE JE T.I. MARŠAL TITO ZAPRAVIL TEŽKE MILIONE “PROLETARSKEGA” DENARJA EX SFRJ
  ZA NEKO
  SLAVNO EGIPTOVSKO TREBUŠNO PLESALKO,
  DA O MILIARDAH, KI JIH JE “ZAGONIL” PO AFRIKI IN AZIJI ZA T.I. NEUVRŠČENE – NITI NE PIŠEM.
  ZNANO
  JE NJEGOVO
  VABLJENJE FILMSKIH DIV SOFIJE LOREN IN LIZ TAYLOR ITD.,
  NJEGOVO
  DRUŽENJE Z ZLOGLASNIM A. ONASSISOM ITD.
  DA
  O BEDNIH PRIPETIJAH 85 LETNEGA T.I. MARŠALA TITA Z NJEGOVO MSERKO D. GRBIĆ – TIUDI – NE PIŠEM.
  PAČ?
  Norosti ostarelega “PROLETARCA ŠLOSARJA JOŽEKA OZ. KRVAVEGA PIANISTA, NEZAKONSKO ROJENEGA – GROFIČINEGA SINA J.F. AMBROSA”
  TAKO
  “NORIH” ŠTORIJ ŠE V HOLLYWOODU – NOČEJO SNEMATI. Se zdi. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  MARŠAL TITO IN FILMSKE DIVE

  https://www.google.si/search?q=sofia+loren+tito&oq=sofia+loren+tito&aqs=chrome..69i57.12642j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  MARŠAL TITO, ONASSIS IN OSTARELI W. CHURCHILL

  https://www.google.si/search?q=tito+churchill+onassis&oq=tito+churchill+onassis&aqs=chrome..69i57.19664j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgrc=FYIgCTWkpzemGM:

  MARŠAL TITO MASIRA MASERKO D. GRBIĆ,
  DOLANC DEBELO GLEDA
  https://www.google.si/search?client=tablet-android-samsung&biw=1280&bih=800&tbm=isch&sa=1&ei=IEUOXOemEYmVkwXxp6TYCA&q=broz+tito+dolanc+grbić&oq=broz+tito+dolanc+grbić&gs_l=mobile-gws-wiz-img.3..41.10191.12457..14359…0.0..0.125.578.0j5……0….1………30i10.ZE21frZuUlU#imgrc=dl9IL6y6fiHt6M:

  Itd itd.

 • Olga2345

  Komunizem=nacizem=fašizem=islamizem! Zločinci!

  • Jože

   A katolibani pa ste ami svetniki?
   lp
   Joško

   • tohuvabohu

    Kdo pa so to, govnač?

  • Svele

   Slovenc +slovenc=pedofil

   • Slovenec sem

    Kaj je pa gnusen rdečkar, ki so mu ga pušile 10 – 12 letne deklice?

 • FUCK COMMUNISM

  Skoda, da enonogega pizduna res ni umorila…

 • SIMON ROZIC

  Zakaj bi pa Jovanka potrebovala ginekologa? Votla je bila spodaj in zgoraj!

  • jjajo največji ljuzer

   kot recimo Uška Bačovnik ali Eva Irgl Riefenstahl?

   • Schemva Miro

    In recimo ti v glavi in jajcih.

    • Slovenec sem

     Pa res, zdajle mi je prišlo na misel, da bi vprašal jjajota največjega luzerja, ali so za buzerante tudi pristojni ginekologi?

     • jjajo največji ljuzer

      vprašaj tanka, tonka, gorenaka piškotka in vinkota pujska. oni ti bodo znali več povedati

    • jjajo največji ljuzer

     in ti v svoji pedrajsasti žemvi z Goenakom piškotkom, sami pedrajski na portalu in v SDS,od vasleta do tanka

     • lili pili

      Kje so se pa ti trije spoznali, delujejo kot top. Bratje

   • Slovenec sem

    Če ne bi bil nagnjen na moško stran, bi s zaradi obeh mučil svojo cimo, ki ji praviš korenjak.

   • Fw-190

    Pa res,si ti srbjanc,ali si čivšanon?

   • SIMON ROZIC

    …In kaj ima Urška z ono Liško jalovo pastirico?
    Urška Janša ima dva čudovita, bistra fantka,
    o kakršnih lahko banda iz vaših krogov samo sanja!
    In ko bo čas, se bo Eva prav tako izkazala, brez skrbi!
    Vi le poskrbite za vaše kuhar’ce in “tovar’šice” brez dodane
    vrednosti.

   • O’Brien

    Ti kar sanjaj o tebi nedosegljivih lepoticah. Dobil boš samo kraljico vesolja.

  • Slovenec sem

   Simon Rožič, seveda je bila votla zgoraj in spodaj, sicer ne bi vzela Josipa Broza, nekdanjega tata v Kamniku.

 • jjajo največji ljuzer

  Nova s svojimi tretjerazrednimi orbanovskimi častilci Tita je prav primer jugonostalgije : kot je prej noriška šiptarska piškica potoval v Jajce in se klanjal, tako zdaj za njim ponavljajo najbolj okoreli komunajzarski kadri. in Šokić, sicer ustaški emigrant v Nemčiji, od tam se javlja, nabit z veselim jasenovskim humorjem. zaradi katerega so Leljaku prepovedali v Avstralijo, piške levičarske, bi rekli orbanovski pisunčiji

  • Slovenec sem

   jjajo, ti boš vedel, če ne, pa vprašaj strica iz ozadja, ali so bili Kardelj, Dolanc in Ribičič kdaj na ginekološkem pregledu?

   • jjajo največji ljuzer

    janšari je bil, ko so ga obrezovali po stari arnautski šegi. zraven so mu odrezali tudi precej možganov, zato zdaj ne samo spominja na obrezan turški ud, temveč je tudi glup kot q’rac

    • Fw-190

     Niste vi,čefursko levuharske opice proti sovražnemu govoru???

   • lili pili

    Ribicic je izvajal gine preglede in to nad domobranci….

 • Slovenec sem

  Ugledni komentator ĐĐ style je v nedeljo tako hvalil pogreb tovariša Tita, da smo vsi, ki smo prebrali njegov slavospev, enoglasno ugotovili, da je bil ta pogreb nekaj najlepšega, kar se mu je zgodilo v sicer dolgočasnem življenju.

  Tudi nam je bilo takrat toplo pri srcu.

  Mimogrede ĐĐ style je sicer tudi nick jjajota največjega luzerja, sveleta, Jožeta-Joškota, Janez cepca, Tuneka in drugih odličnikov.

  • jjajo največji ljuzer

   seveda, kot so tudi vsi navijaški nicki delo enega samega, Tomaža Majerja, velikega trenirka in nogometaša na Dobu, sicer pa velikega fantasta in strokovnjaka po noriških kraljestvih z letečimi sloni. če smo mi vsi eden, je potem tudi on en sam, jjajo bljuzer ljuzer, ampak shizofren in s tem osebnostno pomnožen. predvsem pa je sam dr janšari abramboslovni dohtar tudi Pujsoglav Biščak, domobranski heroj, ki je v zavetju noči vrgel lastni obraz kot svinjsko glavo na gradbišče džamije

 • tramal

  Usrani komunajzerji.Še žensko so se vsi bali pa so se imeli za heroje.

  • tohuvabohu

   Tako strahovito so se je bali, da so poleg njene odstranitve iz javnosti pobrisali tudi vse, kar je spominjalo nanjo: knjige, slike itd., in jih ukazali vzeti iz prodaje. Tukaj se vidi vsa perverznost komunistov, ki jo normalen človek težko dojema.

  • lili pili

   A ti se svoje in sefove ne bojis…

 • Janez

  “FAKE – PROLETAREC – MARŠAL TITO”
  se zdi
  v R. Sloveniji še vedno ima “FAKE PROLETARSKE SD, LEVICA, DESUS, SAB, SMC, LMŠ ITD. – POSNEMOVALCE”
  SE
  GREJO S POIZKUSI PODPISOVANJA T.I. MARAKEŠKE DEKLARACIJE
  SE ZDI
  NEKAKŠNO POSNEMANJE ” FAKE BRATSTVA IN ENOTNOSTI, NEUVRŠČENOSTI – EX MARŠALA TITA”
  V
  TEM
  KAKE POSEBNE – KREPOSTI,, “DR. CERAR POKONČNOSTI ” – NIKAKOR. – NI !
  KOT
  JE
  NI BILO V MARŠAL TITO – PLAČEVANJU MILIONOV RAZNIM ARABSKIM TREBUŠNIM PLESALKAM
  IN
  MASERKAM KOT JE SPODNJA,
  KI JO MASIRA 85 LETNI STAREC MARŠAL TITO. L.R. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  SEVEDA POKOMUNISTIČNI. LAHKOŽIVI “PUDELJČKI”
  BODO VEDNO SLEDILI SVOJIM – VEDNO BOLJ STARIM – MARŠALOM TITOM.
  PONAREJENIM PROLETARCEM IZ SD, LEVICE, SMC, DESUSA, LMŠ, SAB ITD.
  V
  PODUK: NOBENE “MORALNOSTI” NI V POKOMUNIZMU,
  LE STARČEVSKI POHLEP PO OBLASTI IN PO JALOVIH “UŽITKIH”

  FAKE PROLETAREC MARŠAL TITO
  S SVOJIMI – PUDLJI

  https://www.google.si/search?q=tito+pudle&client=tablet-android-samsung&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiGiY2C7pXfAhVCtosKHbnPD1kQ_AUoAXoECA0QAQ&biw=1280&bih=800#imgrc=fcvbAgcEMYyRQM:

  STARČEVSKI, JALOVI “UŽITKI” 85 LETNEGA
  FAKE PROLETARCA MARŠALA TITA. – KOMUNISTIČNA MORALA – PA TAKA.
  CKZKJ DOLANC LE – DEBELO – BULJI

  https://www.google.si/search?client=tablet-android-samsung&biw=1280&bih=800&tbm=isch&sa=1&ei=EbUOXIiLCsWdsAfipIeIDQ&q=tito+josip+broz+grbić&oq=tito+josip+broz+grbić&gs_l=mobile-gws-wiz-img.3…153595.156415..157548…0.0..0.139.614.0j5……0….1………30i10.3qrJAhAM720#imgrc=dl9IL6y6fiHt6M:&isa=y

  • Specijalc

   Janez ti si beli in take bimo ponovno poslali na goli otok verjemi mi zopet prihaja tisti čas.zgodovina se ponavlja

 • Zgornji

  SAJ VEMO KAKO PRAVIJO : NAJMOČNEJŠA STA : ” LES POKONCI IN BABA V JEZIKU ” !!! ! !!! IN ŽAL MORAM POTRDITI DA JE RES TAKO !!! ! !!! VIDIM TO ŠELE SEDAJ PRI SVOJEM TUZEMSKEM OČETU, KAJ SE MU DOGAJA, KO ŽENSKE PRITISKAJO NANJ …

 • mara

  Sploh… ni blo tako…..Tita in Jovanko je skregal Dolanc, on je delal proti Titu, udbovc, komunist, Tito jim je bil samo figura, komunisti in JLA so vse vodili….ko je umrl, so njegovo vilo pokradli in Jovanko kot psa vrgli na cesto, vsi so slišali, kako je vpila naj ji pomagajo ,vzela jo je sestra Nada, ki je stanovala v bloku. Je pa cele noči čuvala in gardiste opozarjala, ker se je bala, da mu bodo kaj storili . Bi morali novinarji iti do sestre Nade, pa bi še kaj povedala….

  • lili pili

   Dolanc je bil najprej clsn hitlerjungena, pol pa komunist, jajo najprej komunist zdej pa jansist..

   • Tone

    Dolanc je bil član hitlerjugenda tako, kot smo bili vsi Titovi pionirčki, JJ pa je kot odrasel zaprosil za članstvo v KP in delal kariero v njej. Čeprav naj bi bil sin domobranca.

    • lili pili

     A ni sin siptarja…

 • Nesporni luzer 2018

  Sokic, klosar ustaski laznivi, da te ni sram. TITO je bil GOSPOD za take izmecke laznive kot si ti.

  • Jaka Sraka

   No, bil je beda od bede, klošar brez osnovne šole, navaden kriminalec

   • Specijalc

    Ti si belogardist Tito je bil in bo zakon

  • Valter BraniSlav

   Vecna ti slava na na vekomaj Amen nas preljubi JOSIP BROZ

  • FRANC3

   Če bi bil tTito gospod, ne bi dal pobiti cca 561.000 Jugoslovanov, od tega večinoma izvensodno (poročilo Rankoviča v skupščini FLRJ februarja 1952)

 • Jaka Sraka

  res pa je, da je bla jovanka prava partijska počepača, Vsi generali so jo, tudi ruski, stari pa jo je le božal po riti

 • Slovenec

  Samo butasti Slovenci tako zelo častijo diktatorja.

  • Valter BraniSlav

   Da bi zivel JOSIP BROZ, si Merklova niti slucajno ne bi upala islamizirati Slovenije

  • Specijalc

   Tako je samo taki kot ti slavite diktatorja Janšo

   • FRANC3

    Kdo slavi JJ? Je pa vsak vreden spoštovanja, ki mu gre.

 • Slovenec sem

  Mar vi zadrti komunisti in levičarji res samo zato tako hvalite Titov pogreb, ker je bilo to nekaj najlepšega in koristnega, kar se vam je zgodilo v vašem bednem življenju?

  • Slovenc

   Ko bo pastir umrl vas bo par ducat ovac prislo na pogleb. Toliko o tem kdo je vecji clovek…

  • FRANC3

   Vsi so jokali ob krsti, v kateri je bil pesek. Nateg tisočletja.

 • Slovenec sem

  Da se ne pozabi!

  Po znamenitem Kamniku, ki nam je dal novega Tita, so pred prvo svetovno vojno žandarji lovili nekega Josipa Broza s Hrvaškega, ker je kradel.

  • FRANC3

   To je Titeku ostalo v krvi do smrti. Ko so odprli arjive in njegovo rezidenco so našli pravi zaklad. Naši mediji pa nič!!??

 • Slovenec sem

  V dosedanjem življenju sem živel pod tremi dosmrtnimi diktatorji, Hitlerjem, Titom in Kučanom.

  Resno moram razmisliti, kdo je bil za Slovence najslabši in najhujši.

  • lili pili

   Ja spegledal si, da te ze 30 let vodi in usmerja nov dosmrtni heroj pocakaj do koncne sodbe, jajo bo se…..

   • FRANC3

    A ti brez JJ ne moreš. Imaš že ošpice.

    • lili pili

     To ne ce pa ga poslusam dobim drisko…

 • pesjanar

  Vsebina članka nima veze z JJ ampak se znajdejo zblojenci kateri ne morejo brez njega,najdejo se ljudje ki jočejo za enomogim kriminalcem množičnim morilcem in njegovo debelorito prasico imenovano Jovanka,kako lep in veličasten pogreb da je bil,ja res je bilo kup državnikov katerim pa se je prav prisrčno jebalo za tisto enonogo smrdljivo truplo,gledat so prišli kam so vlagali denar in kako bodo silna posojila z katerimi je zločinec kupoval socialni mir dobili nazaj,ko so crko varno zaprli pod teški kamen da se slučajno ne dvigne nazaj so pozabili na kriminalca in to je to,tista debela kuzla je veljala za eno najbolj hudobnih ženščin ,dozdeva se da je bila svetovalka naši trojici zblojenih babnic SSS kdo so prepuščam domišliji.

 • Moški v ženskih oblekah

  Jovan? A zato ni imela otrok?

 • pupa

  Ne vem kaj je želel avtor tega prispevka povedati. Škoda papirja in časa za te osmrajene TOVARIŠE.

  • FRANC3

   Vsem nam so se predstavljali kot revni proletarci, ki se borijo za delavski razred. Čista laž. Ljudje so stali v vrstah za osnovne življenjske potrebščine (vsaj do leta 1970), sami pa so uživali dobrine visokih elit. Komunistična pokvarjenost vseh komunistov po svetu. Najbolj zgovoren primer komunistične dvoličnosti sta S. Koreja in Venezuela: Narod strada, oni pa uživajo na veliki nogi.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!