fbpx

Juncker-Drunker: Poljska poslanka Junckerja obtožuje, da je alkoholni odvisnik

Foto: Epa

Poljska poslanka iz vladajoče evroskeptične stranke PiS Krystyna Pawlowicz je napisala sporočilo o Jeanu-Claudu Junckerju, kjer ga je brez okolišenja obtožila, da je alkoholni odvisnik.

Prav tako je v sporočilu zapisala, da se ji zdi “neokusno”, da je Juncker v Vatikanu, medtem ko je potekala slovesnost ob 60. obletnici Evropske unije, zadremal.

Foto: youtube

Sporočilo je Pawlowiczeva, poslanka v spodnjem domu poljskega parlamenta, objavila na svoji Facebook strani 26. marca. V njem trdi, da je Juncker “odvisnik od alkohola”, da je to postal “problem celotne Evropske skupnosti” ter da je to “nesprejemljivo z vidika univerzalnih kulturnih norm”. Prav tako je zapisala, da vedenje predsednika Komisije “diskreditira državljane držav članic EU” in “jih žali”, razkriva Euractiv.

“Zato vas prosim, da si vzamete trenutek za razmislek o nedavnih dogodkih in spremenite način, na katerega izvajate svoje naloge,” sporoča poljska poslanka Junckerju.

Foto: youtube

Fotografije in posnetki Junckerja, ki je očitno zaspal v Vatikanu, so že preplavili poljski tisk, ki je predsednika Komisije prav tako kritiziral, da je papeža Frančiška premočno objel. Fotografije razkrivajo, da ga je Juncker dobesedno zgrabil. Na eni izmed poljskih spletnih strani so ga poimenovali kar Juncker-Drunker, torej v prevodu: Juncker-Pijanec.

Marjanca Scheicher