fbpx

Južna Amerika: V Argentini ponovno podaljšali omejitve gibanja, Brazilija potrdila več kot tisoč smrtnih žrtev covida-19

Foto: epa

Argentinska vlada je v prizadevanjih za zajezitev okužb z novim koronavirusom ponovno podaljšala omejitve gibanja. V velemestih bodo te v veljavi najmanj do 26. aprila. Brazilija je kot prva država Latinske Amerike zabeležila že več kot tisoč žrtev koronavirusne bolezni 19, poročajo tuje tiskovne agencije.

Argentinski predsednik Alberto Fernandez je na novinarski konferenci v petek zvečer po lokalnem času sodržavljanom sporočil, da omejitve gibanja, ki so jih uvedli 20. marca in bi se morale prvotno izteči danes, podaljšujejo do 26. aprila. “Nihče ne ve, kdaj se bo to mučeništvo končalo,” je še dejal po poročanju nemške tiskovne agencije dpa.

V Argentini lahko tamkajšnji prebivalci odidejo z doma samo v primeru odhoda v službo, za nakup osnovnih življenjskih potrebščin v najbližji trgovini ali odhoda v lekarno. Doslej so bile zaprte tudi banke, a je Fernandez v petek napovedal, da naj bi jih sedaj odprli. V Argentini so doslej potrdili 1975 okužb z novim koronavirusom. Umrlo je 82 ljudi.

Foto: epa

Brazilija postala južnoameriška država z največ smrtnimi žrtvami
V sosednji Braziliji je zaradi covida-19 doslej umrlo 1056 ljudi. Hkrati so potrdili skoraj 20 tisoč primerov okužb z virusom. Brazilija, ki je prva država Latinske Amerike s potrjenim primerom okužbe 26. februarja, je tako postala tudi prva država Latinske Amerike z več kot tisoč smrtnimi žrtvami covida-19, piše STA. V sosednjem Ekvadorju so potrdili 297 smrtnih primerov, kar to državo uvršča na drugo mesto v regiji po številu smrti zaradi covida-19.

Rok Krajnc