Južna Koreja presegla marčevski rekord po številu okužb! Vlada predstavila 5-stopenjsko shemo socialnega distanciranja!

Datum:

Južna Koreja napoveduje nove ukrepe na širšem območju Seula, saj so zabeležili najvišji skok v številu dnevnih okužb po marcu. 600 novih okužb je pri oblasteh sprožilo alarm in odločili so se za petstopenjsko shemo socialnega distanciranja.

Prišli smo do kritičnega obdobja v boju proti Covid-19,” naj bi po poročanju Yonhapa na vladnem srečanju o epidemiji v nedeljo, 6. decembra 2020 dejal premier Chung Sye-kyun.

Južna Koreja je po poročanju RT  konec novembra uvedla petstopenjsko shemo socialnega distanciranja. Raven 2.5, ki je bila v nedeljo, 6. decembra, razglašena za Seul, je rezervirana za obdobja, ko število dnevnih primerov preseže 400, vendar ne več kot 800 okužb.

Največ okužb v glavnem mestu

V Južni Koreji so namreč v nedeljo potrdili 631 novih okužb, kar je najvišje število okužb po 4. marcu 2020, ko so poročali o 622 pozitivnih primerih. Od teh primerov jih je 470 prišlo s širše okolice Seula, ki vključuje glavno mesto, okoliško provinco Gyeongi in pristaniško mesto Incheon, zahodno od Seula.

Merjenje telesne temperature med pandemijo covida-19 v Južni Koreji (Foto: epa)

Južnokorejske oblasti so že večkrat opozorile, da je pozimi mogoče pričakovati povečanje števila primerov covida-19, ki bi lahko v naslednjih dveh tednih dosegel celo 1000 dnevnih primerov. Tretja najvišja socialna distanciranost 2. stopnje je bila v novem Seulu napovedana 22. novembra, vendar omejitve niso mogle obrniti naraščanja primerov.

Konec novembra smo na Nova24TV poročali o drastičnih preventivnih ukrepih, ki jih je bila pripravljena sprejeti južnokorejska vlada, da bi omogočila dijakom pisanje sprejemnih izpitov na fakultete v kolikor toliko normalnih pogojih. Takrat so južnokorejske oblasti pozivale ljudi, da naj, če res ni potrebno, ostanejo doma in se izogibajo nepotrebnim stikom z ljudmi.

Aleš Ernecl

Sorodno

Zadnji prispevki

Občina Slovenske Konjice: Rekonstrukcija za hokej ŠRC park Slovenske Konjice

Še ena pridobitev v občini Slovenske Konjice v letu...

Novoletni koncerti v Mariboru, brez domače slovenske glasbe, a zato z jugo nostalgijo

Ob županu Arsenoviču si v Mariboru ne morejo obetati...

Ali so takšni prizori razlog za skrb o prihodnosti Zahoda?

Ruski predsednik Vladimir Putin je v sredo na bliskoviti...