fbpx

Južnoafriški finančni minister napovedal, da bodo iz revežev naredili milijarderje – s tiskanjem denarja!

Južnoafriški minister za finance Nhlanhla Nene (foto: Twitter)

Južnoafriška republika strmo drvi k bankrotu in propadu države. Po razglasitvi, da bodo zemljo vzeli belcem in jo vrnili temnopoltim, je južnoafriški minister za finance Nhlanhla Nene izjavil, da bodo revščino rešili s tiskanjem denarja. Tovrstne socialistične ukrepe so uvedli tudi v nekdanji Jugoslaviji, ko je bila tik pred propadom, inflacija pa je segala v nebo. 

Južnoafriški minister za finance Nhlanhla Nene je javno izjavil, da se bo revna država, v kateri živi 12 milijonov ljudi pod pragom revščine, proti slednji borila kar s tiskanjem denarja, ki ga bodo dali revnim. Napovedal je kar milijarde natiskanega denarja, če bo to potrebno.

V dveh mesecih bo iz revežev naredil bogataše
“S tiskanjem denarja bomo poskrbeli, da bodo vsi revni imeli dovolj denarja. Naši ljudje so revni, ker v državi ni dovolj denarja. Ni res, da ni dovolj dela, pri nas primanjkuje denarja. Imamo papir in imamo črnilo, s katerim bomo tiskali denar in ga dali revnim. Iz vseh bomo naredili milijarderje, če bo to potrebno,”
je dejal južnoafriški minister za finance, iz vseh revnih prebivalcev pa namerava narediti bogataše v časovnem načrtu dveh mesecev. Finančnemu ministru bo morda res uspelo iz revežev narediti milijarderje, vendar pri tem ni povedal, da si s temi silnimi milijardami ne bodo mogli privoščiti ničesar, saj bo s tem izničil vrednost denarja.

Južnoafriška republika je že dlje časa talec politične krize, še zlasti po izvolitvi novega predsednika Cyrila Ramaphose, ki je napovedal, da bodo zemljišča belih kmetov, ki jih imajo ti v svojih rokah od leta 1600 dalje, vrnjena črnskemu prebivalstvu. Podobno se je zgodilo v Zimbabveju pod vladavino diktatorja Roberta Mugabeja, država pa je po tistem prešla v pomanjkanje in revščino.

Peter Truden