Kaj razkriva globalna raziskava med muslimani sveta? Presodite sami, ali njihova prepričanja predstavljajo grožnjo zahodni civilizaciji

Foto: epa

Leta 2010 je bilo na svetu 1,6 milijarde muslimanov. V naslednjem besedilu si lahko preberete, kaj je razkrila raziskava – anketa Pew Research. Ta je razkrila veliko o muslimanskih verovanjih in praksah po svetu, vendar ne predstavlja celotne slike muslimanskega sveta. Muslimanski globalni demografski projekt uporablja statistike Pew Researcha, da bi ugotovil islamske prakse in verovanja, ki bi lahko bile povezane z varnostjo, terorizmom in potencialno nevarnostjo za zahodno kulturo. 

Zaključki Pew Researcha pokrivajo 39 držav in so nastali na podlagi 38.000 osebnih intervjujev v več kot 80-ih jezikih in dialektih. Pokrivajo samo države z znatnim muslimanskih prebivalstvom, zato ZDA in zahodna Evropa nista vključeni. Zaradi politične občutljivosti, pomanjkanja dostopa ali premajhne varnosti raziskava ni bila izvedena med muslimani v Alžiriji, na Kitajskem, Indiji, Iranu, Savdski Arabiji, Sudanu, Siriji in Jemnu, v državah, kjer živi skoraj 400 milijonov muslimanov.  Skoraj 1,1 milijarde muslimanov pa je zajetih v tej raziskavi.

Izvlečki raziskave: 

1. Večina muslimanov verjame v en pravi Islam.
67 odstotkov oziroma 736,3 milijona muslimanov verjame, da je samo ena interpretacija islama uradna. Analiza: sunitska in šiitska ločina predstavljata dve največji ločini v islamu. Po podatki Pew Researcha sunitska ločina predstavlja 87-90 odstotkov, šiitska pa 10-13 odstotkov svetovne muslimanske populacije. Z izjemo Libanona, kjer je 48 odstotkov šiitov, Iraka, kjer je 51 odstotkov šiitov in Azerbajdžana, kjer je 37 odstotkov šiitov, se večina vprašanih identificira za sunitsko ločino. Po podatkih ankete Pew Research večina muslimanov verjame, da so doktrine in nauk ločine, ki ji pripadajo, edina prava interpretacija islama. Ostre razlike zaradi interpretacije islama povzročajo smrtonosno nasilje. Na Bližnjem vzhodu in v severni Afriki “se organizirano giblje na deset tisoče pripadnikov milic, ki so pripravljeni sprožiti širši konflikt”, navajajo pri Foreign Council Relations.

2. Večina muslimanov pravi, da njihovo življenje odseva življenje Mohameda.
41 odstotkov ali 369,7 milijona muslimanov pravi, da se zgledujejo po zapisih iz haditov in sune – po življenju preroka Mohameda. Največ v južni Aziji: 46-75 odstotkov, in v jugo-vzhodni Aziji: 46-70 odstotkov. To vprašanje pri Pew Resarchu ni bilo vključeno v  anketo v severni in podsaharski Afriki, kjer živi 187 milijonov muslimanov. Muslimani v teh državah najpogosteje molijo. Pogostejše molitve so povezane s pripadnostjo religiji, kar bi število muslimanov, ki živijo po zgledu preroka Mohameda, močno povečalo. Analiza: ne glede na njihove ločine in sekte skoraj vsi muslimani verjamejo, da je islam osnovan na tekstu iz Korana, ki ga danes najdemo po vsem svetu, in na zapisih iz sune – življenje preroka Mohameda.

3. Večina muslimanov daje prednost življenju, podrejenemu šeriatskemu pravu.
Anketa: 50 odstotkov ali 421,1 milijona muslimanov verjame, da ima šeriatsko pravo samo eno interpretacijo. V to kategorijo spadajo predani muslimani, ki molijo večkrat na dan.Muslimani so razdvojeni, do kolikšne mere aplicirati kaznovanja po šeriatskem pravu, tudi tista, ki jih jasno veleva Koran. Analiza: tradicionalni nauk islama zahteva teokratsko vladavino v okvirih božjega ali šeriatskega prava. Posledično večina muslimanov zavrača idejo o sekularni vladavini, kakršno poznamo na zahodu. Šeriatsko pravo je vseobsegajoči sistem zakonov in standardov, ki vsebuje moralni in pravni red za vsa področja v življenju: pogodbe, transakcije; politiko, kriminal; tu so kazenski in družinski zakoniki; ureja vero, osebne odnose, prehrano, modo, higieno in seksualno življenje. Šeriatsko pravo je izluščeno iz Korana, haditov in iz življenja preroka Mohameda (suna). Nigerija, Kenija, Tanzanija, Libanon in Indonezija imajo neke vrste dualni – sekularni sistem, ki se spogleduje s šeriatskim pravom. Manjši del držav, kjer velja sekularni sistem,  so Azerbajdžan, Tadžikistan, Čad, Somalija in Senegal. V tradicionalnih teokratskih državah, kot so Savdska Arabija, Kuvajt, Jemen, Združeni arabski emirati, nadaljujejo z afirmacijo šeriatskega prava kot edinega vira zakonodaje. Netradicionalne teokratske države, kot so Pakistan, Iran in Irak, imajo reprezentativne vlade, ampak prepovedujejo sprejemanje zakonov v nasprotju z islamom.

4. Večina muslimanov preferira šeriatsko pravo kot uradno potrjeno pravo države.
Kar velika večina, 96 odstotkov ali 741,8 milijona muslimanov želi, da šeriatsko pravo postane uradno potrjeno pravo države. To je bila največja številka v anketi Pew Researcha. V številnih državah je podpora največja med muslimani, ki pogosto molijo. Centralna Azija in jugovzhodna Evropa pa sta regiji, kjer se večina muslimanov ne strinja, da šeriatsko pravo postane uradno potrjeno pravo države. To vprašanje ni bilo vključeno v podsaharski regiji, ki zajema 19 držav in 187 milijonov muslimanov. Glede na več kot 50-odstotno podporo šeriatskemu pravu v 13-ih od 16-tih državah te regije, njihova vključitev v anketo občutno poveča populacijo, naklonjeno šeriatskemu pravu.

5. Šeriatsko pravo bi moralo veljati za vse, tudi za nevernike.
Prek 31 odstotkov oziroma 274 milijonov muslimanov verjame, da bi moralo šeriatsko pravo veljati za vse državljane. Tudi za t. i. nevernike: za pripadnike drugih ver in ateiste. To mnenje je najpogostejše na Bližnjem vzhodu in v podsaharski Afriki. Zgodovinsko so bili neverniki omejeni s pravnimi blokadami. Temelj tega pogleda je nauk, da so neverniki manj vredni, inferiorni od muslimanov. (Koran 98:6-7). Neverniki s statusom dimitue “dhimmiji” so bili primorani plačati dodaten davek za varovanje in toleriranje (Jiyza). Bilo jim je prepovedano zasedati določene družbene funkcije, še posebej javne funkcije, ki bi jih postavile nad muslimane. Na šeriatskih sodiščih jim je bilo prepovedano pričati proti muslimanom. Prepovedano jim je bilo popravljati cerkve, oznanjati svojo vero ali užaliti islam. Imeli so omejitve pri oblačilih in načinu prevoza. Jizya ali davek za varovanje in toleriranje pripadnikov drugih ver in nevernikov se po večini danes ne pobira več. Vendar je mnogo omejitev, naštetih zgoraj, še vedno odrejenih in sociološko vsiljenih, še posebej na Bližnjem vzhodu.

6. Stroga kaznovanja po šeriatskem pravu.
Prek 44 odstotkov oziroma 456,7 milijona muslimanov podpira kaznovanje z bičem ali amputacijo rok za rop ali krajo. Največjo podporo temu najdemo v južni Aziji (Pakistan 88 odstotkov in Afganistan 81 odstotkov), v podsaharski Afriki (Niger 80 odstotkov, Djibouti 70 odstotkov) ter na Bližnjem vzhodu (Palestinsko ozemlje 76 odstotkov, Egipt 70 odstotkov). Analiza: tako stroga kaznovanja se imenujejo Hudud. Izhajajo iz tradicionalnega šeriatskega prava, ki je predpisano v Koranu in suni (življenju preroka Mohameda), in so določena za bogoskrunstvo, bogokletstvo ter zločin proti Alahu. Čeprav so kaznovanja striktno definirana, da bi preprečili in zmanjšali kriva obsojanja, ta praksa na Zahodu in v drugih razvitih državah sveta velja kot kruta in nečloveška. Podpora šeriatskemu pravu med muslimanskimi državami varira. Posledično ni konsistenčne podpore za bičanje in amputacijo rok. Le nekaj držav strogo predpisuje taka kaznovanja. Ne glede na to pa anketa Pew Researcha kaže, da skoraj polovica vseh muslimanov podpira kruta kaznovanja Hudud.

Demokracija

 • Van Der Waals

  SE STRINJAM Z NAPISANIMI!!! KAJ KO MAMO LEVE FAŠISTE NA OBLASTI KI TEMU NE VRJAMEJO!!! SLEPO VRJAMEJO V INTENGRACIJO!!! NAIVNI DO KONCA!!! GLUPI!!! NOČEJO DELAT ŽIVELI BI SAMO NA TUJ RAČUN!!

  • Caetano

   Malo bi te popravil. Ne da ne verjamejo tisti na oblasti dobro vedo čemu nas izpostavljajo. Gledajo pa seveda na nove volivce zase in na širšo podporo filoislamizmu v Evropi, ki je utemeljen na dogovoru med EU vodilnimi silami in Arabci.

   Njihova glavna naloga je prepričati nas, da naj se navadimo na ”incidente” ( posilstva, jihadistične napade… ), ker da se jih ”ne da preprečiti”.

   • Dado

    Največ posilstev Sloveniji storijo Slovenci….

    • Caetano

     Ker je velika večina Slovencev. Slovenija ima zaenkrat malo sreče v nesreči, da je Nemčija pa Švedska veliko bolj vabljiva. Čeprav zdaj z raznimi kvotami in Marakeškimi sporazumi se tudi to spreminja.

    • Van Der Waals

     a res? ne vrjamem.

    • šrauf

     Največ posilstev Sloveniji storijo Slovenski državljani……če bo šlo s takim tempom naprej, ne več dolgo….

  • if

   Zlo ima v sebi vgrajen poraz. Upam, da je sedaj čas, da se izrazi to meta-dejstvo.

 • Nata

  + + + + + + + + No, in kaj iz tega sledi !!
  Z vsemi štirimi se moramo obraniti one nesrečne deklaracije. S tem se bomo rešili migrantov iz Afrika !!

  Pamet v roke Slovenci in Slovenke !!

  • Caetano

   Točno tako! Na referendumu dajmo odločni ne Marakeški deklaraciji!

   • Friderik Peršič

    Kateri referendum že …?

 • xtc

  No z mankajočih v raziskavi se ne ukvarjati-povedali bi isto.
  Tako ,da vam jasno zakaj Ialam v Evropo in na Zahod v celoti ne sodi.

 • večni srb

  Vsaka retardirana družba zahteva več represije in bolj brutalne reforme, iz nekih razlogov zarukanci vedno mislijo, da njih pa ne bodo. Logika verskega fašizma je sila preprosta, slehernemu posamezniku naredijo točno tisto, kar sam verjame, da se mu v domačem okolju nikakor ne more zgoditi, ko je potolčen in na tleh, pa ga usmerijo v primeren ideološki kalup in tako rekrutirajo v islamsko vojsko. Rabijo več dela? Oni mu lahko zrihtajo dobro plačano delo. Rabi ženo? Oni vedo za punčko, ki je pravkar dobila menstruacijo in starši ne vedo kam bi z njo. Rabijo srečo? Alah bo vedno z njimi, povsod kjer živijo muslimani.

  Najlažje je opisati razlike, če primerjamo Jezusa in Mohameda, oba sta bila poslana z isto nalogo, vendar sta uporabila popolnoma različna pristopa. Kdor hoče razumeti bistvo, mora začeti študirati življenje v starem Rimu in v Perzijskem cesarstvu.

  • FRANC3

   Med naukom Jezusa in Mohameda je 180 stopinj.
   Jezus je učil ljubezen in odpuščanje ter spoštovanje zakonov (Bogu kar je božjega in cesarju kar je cesarjevega), ženske so enakopravne (Samarijanka).
   Mohamed je učil nasilje, teror, (Mohamed je sprožil preko 50 vojaških spopadov in tudi umrl je pokončan od meča) žensko manjvrednost. Poroka z 9 letno deklico je zanj nekaj normalnega (za muslimana je to še danes normalno)

   • Dado

    Jezus je bil prijet , ker je na judovski praznik v mestu razgrajal, napadel stojnice, ljudje v mestu so zahtevali kazen. Pilat si je pilatovsko umil roke in je ukazal križanje. Na žalost so v tem mestu že pred njim usmrtili 300 “odrešenikov”, ker je v judovski veri že veljalo, da se bo pojavil mesija….. in je bilo v času rimske okupacije več samozvanih odrešenikov. Ko se je pojavil Jezus, je bil le eden od mesij…..

    • macon

     Pilat je prepustil razsodbo judovskim duhovnikom in se tako izognil neposrednemu vpletanju. Njegova naloga je bila vzdrževati judovske podložnike mirne in rimsko oblast. V ta namen je v skrajni konsekvenci razgrajače nabijal na križe.

     Judovski mesija ni mogel ponuditi nič novega v grški filozofiji izobraženemu rimskemu izobražencu. Krščanska predstava, kaj novega je ponudil Jezus, je samo plehka in neumna propaganda. V tem oziru je bil globalno veliko pomembnejši Buda.

  • čopkovseved

   Tvoje bistvo je pa projugo usmerjenost. Ne vem, zakaj udrihaš po muslimanih, ko pa večno izkazuješ nagnjenosth k multikulturni obarvanosti slovenske dežele. Pa tvoj večni žolč nad belimi lahko opustiš.

   • šrauf

    Jebi ga ,zibelka srbstva je danes muslimansko Kosovo….

 • luckyss

  V 21. stoletju verski blazneži ne bi smeli imeti vpliva na svetovno politiko…niti skrajni islamisti, niti papež…
  Ker pa ne živimo v idealnem svetu in do tega še ne bo kmalu prišlo, pa je treba vsaj preprečiti neposreden stik katoliških in islamskih ovc..njihovim voditeljem se itak jebe za vero ampak se jim gre le za oblast..
  Torej uvoz islamskih skrajnežev v Evropo je samomor na obroke..tako za ene kot za druge ovce..
  Kar poglejte se ovce bedaste..že jutri bi se šli klat med seboj rdeči in beli Slovenci, če bi vas kdo oborožil..
  Klanje na temelju religije pa je še hujše..poglejte bivšo Jugoslavijo…
  Kaj torej storiti ?!
  Očitno nič, ker ste ovce obsojene na propad in uničenje…če se ne boste poklali na verski osnovi, se boste pa na politični…
  Človeštvo je še prebutasto in preveč egoistično za preživetje na dolgi rok…bo treba še en krog..

  • šrauf

   ….”Človeštvo je še prebutasto in preveč egoistično za preživetje na dolgi rok…bo treba še en krog..”

   Ali ti naivna ovca pričakuješ nasprotno….no pa saj vi levaške ovce ste ne tako dolgo nazaj verovale, da bo vsak vzel iz skupnega kotla (le)toliko kot potrebuje….

   • luckyss

    Ja, šele,ko bo vsak vzel po potrebi bo človeštvo sposobno pravega napredka …
    To seveda izključuje tudi vojne…
    Vem, da ste na teh straneh toliko primitivni, da se boste temu posmehovali…torej..na svidenje v naslednji vojni..ovce..

    • Caetano

     Lux a te je Tito toliko po glavi tolkel ali kaj?! Potrebe se kot prvo z razvojem spreminjajo in kot drugo obstaja piramida potreb.

     • luckyss

      Tvoja piramida potreb je abotna…lahko spiš na desetih posteljah hkrati..rabiš desetkrat več hrane kot jo poješ..in še nekaj kar se te osebno tiče ..rabiš deset ljubic, če še lastne žene ne moreš potešiti..?! ;))

     • šrauf

      Tvoja piramida potreb je abotna..
      Zakaj imaš potem doma ,kot se hvališ, celo orožarno AK47, cel predal pištol….na koncu ti bo pa lastni pes skočil za vrat…

     • luckyss

      Če nisi ravno Rambo, lahko uporabljaš le en kalašnikov naenkrat ;)
      Kar se pištol tiče…verjetno nimaš le enega vžigalnika doma, če si kuriš na drva, da ne govorim o kadilcih ;)

     • Caetano

      Res te je tepel po glavi kot psa. Piramida potreb pac ne vsebuje samo osnovnih. In ne more biti ista za vse ljudi.

    • šrauf

     ….KO BO vsak vzel….. do takrat KO BO ,pa ti še kar sanjaj…
     Na tem portalu nas je nekaj realistov ,ki vas utopične ovce skušamo malo prizemljiti… mi smo vsaj prišli do spoznanja,da na tem svetu ni možen raj.

     Sicer pa Adam in Eva sta v RAJU!!!! jedla prepovedan sadež zato ,da bi bila enaka Bogu. Se pravi ,bila sta v RAJU,pa še ni bilo dovolj dobro, hotela sta še nekaj več….

     • luckyss

      Meni je jasno da je komunizem utopija…je pa njegov približek ljudem najbolj ugoden, če se tako izrazim…tega seveda ne boš razumel in boš omenil.S. Korejo kot se za idiote tvoje vrste spodobi..
      Tudi svetopisemskih zgodb ne poznaš najbolje…
      Adam in Eva sta bila v raju in sta že bila nesmrtna …
      Bistvo prepovedanega sadeža je v tem, da če si v absolutnem raju, ti ne more nihče prepovedati kaj boš rabutal in kaj ne..
      Torej sta se odločila za smrtnost in trpljenje v zameno za diktaturo Boga..
      To poveži z diktaturo proletariata in Žižkom in si tam…;))
      Vedno se gre za kratenje svobode, ki je edina primarna pravica ljudi in vseh živih bitij….
      Kratenje le-te pa privede do “izvirnega greha”…
      Toliko za sedaj..za domačo nalogo pa stokrat napiši..”odslej bom komentiral le rit Kim Kardashian..;)

     • macon

      Bistvo prepovedanega sadeža je človeška svobodna volja, da izbere slabo in zlo, če pač tako hoče.

      Komunizem je pa bedarija. Kaj tako bedastega kot dajati po zmožnostih in prejemati po potrebah je lahko napisal samo srednješolski pubertetnik ali blond misica.

     • luckyss

      S prvim odstavkom se torej strinjaš z menoj..
      Z drugim kritiziraš Marxa in Engelsa in to kjub temu, da si prebral le nekaj zgodb od Karla Maya in takrat nisi ravno polagal podrobnosti na ime in priimek avtorja..
      Na kratko..nekatere zadeve si očitno narobe razumel, druge so plod tvoje domišljije..;)

     • macon

      Kaj točno ni prav v komunajzarski maksimi: “dajati po zmožnostih in prejemati po potrebah”? Kar se mene tiče, je lahko tudi Leninova.

     • šrauf

      Bolehaš za več vrednostnim kompleksom,pa vseeno….”…je pa njegov približek ljudem najbolj ugoden, če se tako izrazim.”…

      Kako pa se imenuje ta “njegov približek” in kje ga praktično izvajajo?

      Kar se pa svetopisemskih zgodb tiče ,si pa kot vedno prepotentno natrosil kup nesmislov.

      Praviš:….”Bistvo prepovedanega sadeža je v tem, da če si v absolutnem raju, ti ne more nihče prepovedati kaj boš rabutal in kaj ne..
      Torej sta se odločila za smrtnost in trpljenje v zameno za diktaturo Boga..”

      Bistvo je,da ima človek v vsakem, torej tudi v absolutnem raju,svobodno voljo ,da se odloča med dobrim in zlim. To kolebanje oz. ta večni boj med enim in drugim ,pa je posledica izvirnega greha ,saj ,če bi bilo drugače ,potem v peklu ne bi bilo gneče.
      Problem “komunističnega raja” je v tem ,da v njem ni kaj rabutat in je samo “nič imeti” na voljo po potrebi posameznika.

  • Caetano

   T.i.belogardisti oz. vaški stražarji ali legionarji se niso šli bojevat proti komunizmu kar tako, ampak šele potem, ko so komunisti pobili okoli 1000 neoboroženih ljudi vseh starosti. Poleg tega so videli, da se bo v Slovenijo prenesel sovjetski totalitarni model. Italijanski fašisti pa so izvajali represalije po sistemu kolektivne krivde, kot odgovor na prerani in v večini nepremišljeni upor. Poglej kako bolj previdni so bili Tigrovci ali JvvD.

   In seveda se je treba proti temu boriti! In to tudi z orožjem, če je treba. Kakor tudi proti jihadau in šeriatu!

   • luckyss

    “Babica zakaj imaš tako velike oči?” ..
    Poskusi s to pravljico…no verjetno te nisi prebral ker glavna oseba nima modro-rumene kapice ;))

 • Franc Šink

  Edina, ampak res edina možnost za Evropo je, da se takoj uvede prepoved priseljevanja Muslimanov. Kdor se z tem ne strinja, je kar se mene tiče, je navaden izdajalec lastne kulture.

 • Dado

  Že pred 20 leti so objavili statistiko, da je Islam vera, ki se najbolj širi, krščanstvo pa nazaduje. Tudi sicer je Vatikan slabi, kršćanstvo nazaduje. To je trend pred migrantskim valom. Zanimivo bi bilo videti nove statistike…..

  • bubamara

   Seveda se Islam širi. Islam je na nivoju krščanstva izpred 400 let. Takrat je bilo tudi krščanstvo podivjano.

   • Dragan Krstič

    Bomo počakali 400 let pol naj pa gor pridejo.

 • čopkovseved

  Edina rešitev za Slovenijo, ki ji grozi izumrtje , je prepoved islamske ideologije, zaščititi slovenski narod kot blagovno znamko, vse ostalo pa v Sloveniji v podrejen položaj!

  • luckyss

   Ne tako dramatično…gremo po legitimnih možnostih…Pogoj za državljanstvo naj bo aktvno znanje slovenskega jezika..Tistih nekaj, ki bodo temu pravilu zadostili se bodo tudi asimilirali..

   • čopkovseved

    Pa zaposlitev oz . potrdilo delodajalca, da oseba izkazuje delavne navade oz vsaj trimesečni poskusni rok!

   • macon

    Zanimivo, da se tako izražaš. Tvoja levica bo proti temu, v petih letih pričakujem več tisoč glavi islamski in črnski geto v Ljubljani. Najpozneje v desetih.

    Pa le glejte, da ne boste “nestrpni”. Levica se bo potem lahko še bolj jezno borila proti “fašizmu”.

    • luckyss

     Vsekakor ta stranka ni levica in še najmanj “moja”…
     Kot tudi SDS ni desnica…
     Oboji so “kruhoborci” za lastne riti, ki se lahko poljubno obrnejo za 180 stopinj..
     Tudi komunist očitno lahko pase cerkvene ovce..

     • macon

      SDS so ekonomski socialdemokrati s kulturnim narodnjaškim elementom, ki je precej kmetavzarski.

      Ok, zdrava pamet te še ni povem zapustila kot večino levičarjev.

  • Dado

   Slovencem grozi izumrtje že od Plebiscita dalje, ko so se odločili za Avstrijo, kar pomeni, da se bodo počasi asimilirali….Potem druga svetovna vojna, ko je šel del pod Italijo, leta 1991 del po Hrvaško…. Vedno manjša je…..Slovenija, zaradi ekonomskih odhajajo drugam in iz teh in drugih modernih trendov, pa Slovenke manj rojevajo. To je to. Islam nima vpliva na to.

   • čopkovseved

    Pa še kako ima vpliv islam, večina Kosovarjev je koristnikov socialnih podpor, posledično večja obremenitev za Slovence, ki so v večini delovno naravnani. Ti zajedalci , skupaj z muslimanskimi migranti, nižajo slovenski standard, zato je Slovence treba zaščititi!.V centrih dopoldne vidiš vse več rjuharic, pa to ni več normalno. A slovenska raja naj pa gara?

    • Dragan Krstič

     Pa ne samo to. Najhuje je to da mladim Slovencem hotel mama do 35 leta, prišlekom pa stanovanja in sociala.Blago rečeno: skregano z vsako logiko.To je poglavitni razlog za umiranje naroda.

   • macon

    Levica je narodni imunski mehanizem še dodatno oslabila, ker načrtno preganja sposobne ljudi in jih izganja. Vulgarna kriminalna levica lahko vlada samo čredam neumnih ovac, ki jih še dodatno tlači dol s plačilno uravnilovko in plačilnim neredom, ker bi jo zadostna masa razgledanih individualcev odplaknila iz oblasti.

 • Dragan Krstič

  Če je slovenski mladi generaciji vseeno in jih prihodnepismenih migrantov, ki bodo živeli na njihov račun je tudi meni vseeno. Bodo pač plačevali ogromne davke za vzdrževanje te bagre in delali do 80. leta.

  • Caetano

   Žal ne bodo plačali samo z denarjem. Tekla bo kri.

   • Dragan Krstič

    To je samo po sebi razumljivo. Včeraj sem gledal demonstrante v Berlinu. Največ je bilo upokojebcev, nekaj srednje generacie, tistih ki bodo najbolj čutili naval nepisnežev in lenob pa ni bilo. Pa je povsod po Evropi enaka slika.S paktom bodo afriške in države iz BV pošiljale v Evropo kriminalce, ki se jih želijo znebiti in popolnoma nekvalificirano delovno silo. Osebki iz BV ter muslimani iz Afrike, če so sploh nekoliko pismeni znajo brati in pisati samo v arabski pisavi. Koliko bo samo stalo davkoplačevalce opismenjevanje in šolanje ve samo Bog. Delal pa tako ne bo nihče od njih. Kdo ga bo zaposlil? Podjetnik zagotovo ne. Na voljo bodo imeli mogoče zaposlitve v državnih službah. To je katasdtrofa za tako majhen in relativno reven narod, ki pa si je sam kriv za to. Kdo je že rekel: narod si bo sodbo pisal sam.

  • čopkovseved

   Zavedaj se, da so mladi eksplozivni, niso tako zelo miroljubni kot so bili njihovi starši.

   • Dragan Krstič

    Ja, ekspozivni ko bo prepozno. Tudi prišleki bodo eksplozivni, zagotovo še bolj.

    • macon

     Pol mladih je vase zagledanih in zaprtih slabičev. Nimajo socialnih veščin, ker vse dni buljijo v ekrančke. Nimajo delovnih navad, sposobnosti koncentracije, predstavljajo si, da jim je svet dolžan in zajedali bodo starše dokler ti ne bodo umrli.

     Mlade generacije so že tako manj številne in še pol jih lahko takoj odpišeš, ker v življenju ne bodo delali. Ko bomo stari, ne bo nikogar, ki bi delal za naše penzije.

     • Dragan Krstič

      Tisti mladi z dobrimi poklici, pa sploh nimam v mislih samo fakultertno izobraženih bodo odšli v tujino ker ne bodo hoteli delati za prišleke. Prišlekom bodo začeli graditi stanovanja, mladi pa doma v hotelu mama. Res čudovita prihodnost za tiste mlade ki bodo ostali.

   • Flower Power

    bebo….mladi ekspozivni……..ne nakladaj,če jim ugasnijo wi-fi bi bili zgubljeni kot čreda ovc

 • Mimoidoči

  “Neverniki z statusom dimitue “dhimmiji” so bili primorani plačati dodaten davek za varovanje in toleriaranje (Jiyza)”

  Plačaj ali pa ti razbijem hišo in biznis, tebe pa ubijem. V čem se to razlikuje od mafije?

  • macon

   Ja, ampak zanimivo je, da kristjani recimo v otomanskem imperiju niso rabili iti v vojsko. Plačali so dodaten davek ampak potem so se izognili klavnici.

   • Dragan Krstič

    Seveda, muslimanom so obljubljali device če umrejo za Alaha in Mohameda.Kristjani so vedeli da temu ni tako.

    • macon

     Otomani so Arabce in tudi marsikatero njihovo teološko predstavo zbrcali v rit. V islamu imaš veliki etnični trojček, ki se med sabo nikoli ni mogel in se je vedno pretepal: Arabce, Perzijce in Turke. Perzijci so dali Arabcem kontro s šiitstvom, Turki pa so skoraj vse Arabce direktno potolkli in podjarmili, Perzijci pa so proti njim komaj obranili iranski plato.

     • Dragan Krstič

      Ja, samo proti kristjanom se pa poedinijo.

     • macon

      Ja, samo komandiral je zmeraj samo en: Arabec, Turek ali Perzijec.

     • Dado

      Kristjanjki monarhi so se v Evropi ves čas vojskovali med seboj. Najbolj znana je 30-letna vojna. V I svetovni vojni so se bojevali med seboj bratranci, evropski monarhi. Lepa krščanska vrednota, ki so je nadaljevali ameriški kristjanih in sicer vojne v Srednji Ameriki, Aziji, posebej se lahko omeni Vietnam…

   • Caetano

    Islamska vojska je bila pod vsemi kalifati narejena na izžemanju ter ropanju t.i. nevernikov.

  • Caetano

   Ne razlikuje se!

 • Flower Power

  včasih smo norcem rekli da vidijo bele miške……danes pa da migrante……….

  • Mimoidoči

   Gandža je super droga, a nje.

   • Flower Power

    gnoja smrdljiva domosranska…….

  • macon

   Tvoj problem ni, da si bedak. Ta problem imajo s tabo drugi, ki te prenašajo.

   Nič čudnega, da si cunjast levičar.

  • stane

   Norci jih skrivate,zanikate njihov obstoj. Zato boste prvi na vrsti,ker jim boste najblizji na jedilniku.
   Pametni se znamo info.
   Kaj pa butasti veste,kaj to je.

 • mapu

  Joj, koliko levičarjev bi takoj prepoznali, nekateri bi okrog hodili brez obeh rok….

  • luckyss

   in desničarji brez glave..
   Ups..to že sedaj prakticirajo ;))

 • Foglof Tunek

  Čujte, roko na srce…skrajni islam in šeriatsko pravo je gnoj od gnoja !!!…Ad acta !!!

  Tudi nacizem, fašizem in janšizem je gnoj od gnoja !!!…Ad acta !!!

  • Olga2345

   Kot vedno ste “pozabili” komunizem!

  • boogin1

   Bog obvaruj nas turkov, kuge in komunajzlov.

   • Dado

    A ti niso povedal. Tako se samo reče, boga NI. Naredili so ga ljudje, za svoje potrebe.

  • Dragan Krstič

   Hvala Bogu imamo udbovca Tumpleka ki nas bo varoval pred islamisti in šeriatskim pravom saj so ga izšolali strokovnjaki za podobne zadeve. Čimveč Tumplekov pa smo rešeni.

  • Dado

   Sedi 5, se strinjam.

   • Matt von Glanz

    Sedi 1. Do polovice je se dobro kazalo.

  • mery

   na kučanizem si pozabil

 • Olga2345

  Divjake poslati nazaj, skupaj s komunisti, pa naj se med sabo zmenijo, kdo bo vladal! Naj zavihajo rokave in začnejo končno delati sami zase!

 • Olga2345

  Vsi pametni Evropejci nezakonite divjake vračajo nazaj in so prioti marakeskemu sorosovemu skropucalu!

  • Dado

   A vsi trije s stranko SDS skupaj…

 • Get Smart

  Samo v primeru v STOŽIC nje, kamor je MURGL KOMI JUGA že v prvem ruku stresla
  220 MILIJONOV € za projekt,
  ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo
  40 milijonov €

  in pozor, BOSANCOV, ki so gradil Stošče nje,
  MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov = najboljš đupljan nje NI PLAČAL
  ampak jih
  je nagnal domov BREZ PLAČILA.

  • Dado

   TEBE NIHČE NE ČITA

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
   =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =

   transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
   kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola,
   ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji =
   fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
   ženskih bolečin in užitkov,
   fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

   pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
   potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske,

   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   =
   enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   =
   “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
   2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   oz.
   z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

   Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
   seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
   .
   Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
   so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    SOCIALIZEM=FAŠIZEM=KOMUNIZEM=KAPITALIZEM=
    FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
    so vse po vrsti onanije, drkancije nje,
    ki so vse po vrsti IZUMI kaviaržido KOMINTERNE =

    =SUŽNJELASTNIŠTVO.

    Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
    = FORUM 21
    =
    MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
    predsednik je pa MILAN KUćAN,
    ki je tudi predsednik
    PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji=
    =
    ki se je uradno preimenovala v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
    in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
    = uradno preimenovan v LDS =
    DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
    i tako dalje do tokija,
    pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
    MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

    • Get Smart

     Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
     = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …

     in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM = SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kozojebizem = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =

     kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =

     = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

     (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
     pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
     gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
     i tako dalje do tokija …)

     vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
     delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
     =
     “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

     1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
     2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
     psi čuvaji tekovina revolucije
     3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
     oz.
     z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

     Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
     seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
     .
     Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
     so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU ljudi.
     .
     .
     Jezus Kristus:
     »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas boosvobodila.«
     .
     »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

  • Dado

   SAM SEBI PIŠEŠ TEBE NIHČE NE ČITA

 • Slovenec 33

  ISLAM je KRVAVA, HISTERIČNA, AGRESIVNA in PEDOFILSKA RELIGIJA, ki vse, ki pridejo z njo v stik potiska v mračnjaštvo in fevdalizem.

  Jihad se gredo proti vsem, ki se ne strinjajo z njimi.

  Njihova “sveta” knjga imenovana koran je dejansko priročnik za pobijanje in maltretiranje drugih.

  V nadalljevanju je izvleček iz tega priročnika.
  https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=9913261

 • Zgornji

  MRTVE DUŠE SO VSI TI MOHAMEDANCI !!! ! !!! KDOR PA NI MRTVA DUŠA, PA TUDI NI MOHAMEDANEC !!! ! !!!

 • Matt von Glanz

  Za levicarje bo seriat dolocil novo kazen, ko jih bo odrabil. Le kaj bo simbolicna kazen za mesanico hinavca, izdajalca, lgbt aktivista, ateista, lizuna in odprtega za vsako podkupovanje? Ne bo samo levica.

 • Leka

  Evropa se mora zelo zelo paziti islama,kajti le-ta ni nobena religija še manj pa vera.Vera je samo ena in ta je vera v vstalega Kristusa Jezusa! Vse ostalo so samo nekakšne ideologije in ena od njih,islam je za Evropo najbolj nevarna.

 • skorpijon93

  kaj pa pravijo bosanski muslimani, živeči v Sloveniji ? po podatkih pew researcha 2016 leta jih je bilo pri nas 3,6 % delež, na hrvaškem pa 1,6 % delež, v višegrajskih državah pa manj kot 0,2 % delež ,

 • skorpijon93

  Kaj pravite Ljubljančani kot dobite mošejo v mesto ?? vas ni nič sram ? Plečnik bi bil zelo razočaran, zato ne čudi da je bil v Pragi veliko bolj cenjen in spoštovan kot je doma , v Pragi tudi muslimanov ni ! jih ne marajo

 • Frank Novak

  Cimpreje Tanjo Fajon poslati zivet v muslimansko drzavo. Naj tam organizira komunisticno partijo, parade ponosa in feministicne krozke…

 • m_m

  Pa kaj pišete take članke? Kot da to kaj pomaga narodu ovac?
  Tiho stati v vrsti in čakati na striženje, to je vse, kar v tej državi znamo.
  In kaj zdaj …?!?!

 • BlackOpsSystem

  “napuničemo jih glvičima”

 • Andrej

  Pew Research je slab opis muslimanskih dejstev. Če hočete pravega, takega, ki ta trenutek v živo deluje, si oglejte življenje v Saudski arabiji.

 • Janez

  MIGRACIJE, ISLAM, KRŠČANSTVO.
  Zgodovino,
  glavne stare konflikte med islamom in krščanstvom
  sem
  PODAL V MOJI MESEČNI REVIJI “SLOVENIANA”
  IN
  NA MOJEM OSEBNEM
  E-PORTALU “SLOVENIANA” NA: sloveniana.si. . L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  MOJ
  E-PORTAL IN MESEČNA REVIJA “SLOVENIANA”

  https://www.google.si/search?q=sloveniana&oq=sloveniana&aqs=chrome..69i57j69i60.10890j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!