Kaj so NLP-ji, ki strašijo Američane?

Foto: zajem zaslona

Predsednik Joe Biden je v ponedeljek ukazal ustanovitev medagencijske ekipe za preiskavo “neidentificiranih zračnih pojavov”, čeprav je Bela Hiša zanikala kakršno koli “nezemeljsko aktivnost” v zvezi s sestreljenimi letečimi predmeti v severnoameriškem zračnem prostoru v zadnjih desetih dneh. Na to se je odzval tudi ameriški podkaster Joe Rogan, ki je šaljivo kljub zanikanju Bele hiše, dejal, da “zdaj pa res misli, da gre za nezemljane”.

Nad Ameriko so se v zadnjih dneh pojavili že štiri “neznani leteči objekti”, med katerimi naj bi bil en kitajski vohunski balon, za ostale tri pa o tem očitno niso prepričani. Bela hiša sicer zanika, da je šlo za nezemeljsko aktivnost, po drugi strani pa po poročanju Daily Wire ameriški predsednik želi ustanoviti medagencijsko ekipo za preiskavo “neidentificiranih zračnih pojavov”, čeprav naj bi ta že obstajala. Njihovim trditvam pa ne verjame niti slavni podkaster Joe Rogan, ki ravno zaradi tega zdaj misli, da je “dejansko šlo za nezemljane“.

Ali dejansko verjeti Beli hiši, ki se na vse pretege trudi zanikati, da so bili leteči predmeti, ki so jih sestrelili v ameriškem zračnem prostoru, “nezemeljski”? Joe Rogan temu ne verjame. Po poročanju Daily Wire se je namreč v ponedeljek odzval na izjavo Bele hiše, ki je večkrat zanikala, da so bili sestreljeni leteči objekti, ki so se pojavili v severnoameriškem zračnem prostoru nezemeljskega izvora. Voditelj podcasta Izkušnja z Joeom Roganom je s svojimi 16,3 milijona sledilcev delil, da mu niti na misel ni padlo, da so leteči predmeti, ki so bili sestreljeni nad zračnim prostorom Združenih držav in Kanade, povezani z nezemljani, vse dokler Bela Hiša ni tako vztrajala pri zanikanju.

Podkaster Joe Rogan (Foto: zajem zaslona)

“Zdaj pa kar naenkrat mislim, da gre dejansko za nezemljane,” je Rogan zapisal v svoji objavi na Instagramu. Objava podcasterja je vključevala posnetek zaslona naslova v The Independentu, ki se glasi: “Ni dokazov o ‘nezemeljski ali nezemeljski’ dejavnosti v sestreljenih predmetih, pravi Bela hiša.”

V ponedeljek je tiskovna predstavnica Bele hiše Karine Jean-Pierre za javnost prav tako potrdila, da predmeti niso kazali nobene nezemeljske aktivnosti in da se želi prepričati, da Američani to vedo. Komentarji iz Bele hiše so prišli po tem, ko je tiskovni predstavnik Sveta za nacionalno varnost John Kirby dejal, da se zdi, da slednji trije predmeti niso povezani s kitajskim vohunskim balonom in da nimajo razloga, da bi verjeli, da so omenjeni leteči predmeti izvajali kakršen koli nadzor, vendar je jasno povedal, da te možnosti še ne morejo izključiti.

Biden želi ustanoviti ekipo za preiskavo NLP
Kljub zanikanju Bele hiše pa dejanja ameriškega predsednika namigujejo, da bi le lahko bilo nekaj na tem. Ta je namreč ukazal, naj se ustavi ekipa za preiskavo neidentificiranih zračnih pojavov zaradi skrbi glede nacionalne varnosti. Na to se je po poročanju Daily Wire odzval ameriški senator Marco Rubio, ki se je na Twitterju spraševal, “zakaj Bela hiša ustvarja novo “medagencijsko ekipo”, ki bo spremljala, preiskovala in poročala o neidentificiranih zračnih objektih, ko že imamo @DoD_AARO, ki smo ga pomagali ustvariti pred več kot dvema letoma.”

Foto: Twitter

Uradniki ministrstva za obrambo so lani napovedali ustanovitev urada za reševanje anomalij na vseh področjih, ki sodeluje z drugimi ameriškimi zveznimi ministrstvi in ​​agencijami pri odkrivanju, identifikaciji in pripisovanju zanimivih predmetov vključno z nenormalnimi, neznanimi vesoljskimi, zračnimi, potopljenimi in transmedijskimi predmeti na več interesnih področjih. Rubio, ki je od leta 2021 član senatnega odbora za obveščevalne zadeve, je predlagal predlog zakona, ki je zahteval projektno skupino za neidentificirane zračne pojave, potem ko so poročila pokazala, da predmeti letijo nad vrhovi ameriških vojaških objektov.

Kirby je med tiskovno konferenco v ponedeljek dejal, da je Biden junija 2021 izvedel prvo dnevno informativno sejo obveščevalnih služb, posvečeno temu pojavu, potem ko je opazil, da so o takšnih neidentificiranih zračnih pojavih poročali več let, ne da bi jih vlada pojasnila ali temeljito preučila. Tiskovni predstavnik vodje senatne večine Chucka Schumerja, DN.Y., je po poročanju NBC v ponedeljek dejal, da naj bi uradniki Bidnove administracije v torek zjutraj seznanili vse ameriške senatorje z zaupnim gradivom o neznanih predmetih. Kirby je dejal, da ameriški uradniki še vedno ugotavljajo naravo in izvor treh najnovejših predmetov, nihče pa ni zanikal, da dejansko ne gre za neznane leteče predmete.

So nad Ameriko leteli vesoljci?

Tanja Brkić