Kako bi moral biti Antonio Tajani s svojo držo zgled za slovenske levičarje, kot je Tanja Fajon, ki si ne upa in ne želi obsoditi tretjega totalitarizma – komunizma!

Tanja Fajon je že leta 2009, ko je prvič kandidirala za evropsko poslanko, postavila standard iz novinarstva v politiko. (Foto: STA)

Osrednji mediji so znova poskrbeli, da so izjave predsednika Evropskega parlamenta Antonia Tajanija, dosegle javnost – z novimi izjavami o fašizmu je med drugim povedal, da je nekdanji italijanski diktator Benito Mussolini za Italijo naredil tudi nekaj dobrega. No, osrednji mediji so iz konteksta vzeli samo ta del, saj je Tajani povsem korektno obsodil fašistični režim in nastavil ogledalo slovenskim levičarjem, ki poskušajo tragično preteklost socialistov rehabilitirati s parolami, kot je “Gradile so se tovarne, ceste …”.

Član Evropskega parlamenta in nemške socialdemokratske stranke (SPD), Udo Bullman je izjave predsednika Evropskega parlamenta označil za neverjetne in dejal: “Kako lahko predsednik Evropskega parlamenta ne prepozna narave fašizma? Pričakujemo takojšnje pojasnilo!” Pri tem pa je pozabil, da je sam pripadnik levičarske stranke, ki simpatizira s socializmom, ki ni nič boljši od fašizma. Antonio Tajani se je na te izjave odzval in dejal: “Sram naj bo tiste, ki manipulirajo s tem, kar sem ravnokar povedal o fašizmu. Vedno sem bil goreč antifašist in nikomur ne bom dovolil, da trdi drugače. Fašistična diktatura in njeni rasni zakoni ter smrti, ki jih je povzročila, so najtemnejše strani italijanske zgodovine.”

Manipulacije in obračanja režimskih medijev
Seveda pa te izjave niso edino, kar je Tajani povedal o italijanskem diktatorju. V intervjuju, ki ga je za italijanski radio La Zanzara dal predsednik Evropskega parlamenta, je med drugim povedal tudi: “Nikoli nisem bil fašist niti rasist. Umor socialističnega politika Giacoma Matteottija, rasni zakoni in pridružitev Hitlerju v vojni po celem svetu so bile grozne stvari … toda preden je Mussolini začel s temi grozotami, je za Italijo naredil tudi nekaj dobrih stvari.” Nato pa je svoje besede, kot poroča spletni časopis Politico, tudi pojasnil: “Mussolini zagotovo ni bil človek demokracije, ampak nekaj stvari je bilo storjenih. Bili bi nepošteni, če bi rekli, da ni naredil ničesar. Je naredil ceste? Da. Je zgradil infrastrukturo? Da. Je zgradil športne objekte? Da. Je naredil inštitut za industrijsko obnovo? Da.” 

Predsednik Evropskega parlamenta Antonio Tajani (Vir: Twitter)

Seveda so socialisti in vsi njihovi mediji takoj pograbili Tajanijeve izjave o tem, da je Mussolini naredil tudi nekaj dobrih stvari, in gladko spregledali, da je malo pred tem italijanskega diktatorja tudi pokritiziral, izpostavil njegove zločine in izjavil, da so stvari, ki jih je počel, grozljive. To, kar je izjavil glede dobrih stvari, ki naj bi jih naredil Mussolini za Italijo, ni prav nič spornega, saj gre tako kot pri vojnih zločinih tudi tukaj za dejstva. Tudi Hitler, Stalin, Tito in drugi zločinci so gradili ceste, stanovanja, tovarne in podobno, to so pač dejstva, ki se jih ne da zamolčati, kakor tudi ne, da so počenjali največje grozote v zgodovini dvajsetega stoletja.

Janša: “Na žalost nikoli ne slišimo brezpogojne obtožbe komunizma s strani socialistov”
Tajani se je na napade zoper njegove izjave odzval tudi na družabnem omrežju Twitter, kjer se je na njegov zapis odzval tudi predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša, ki je zapisal: “Zelo jasno povedano. Na žalost nikoli ne slišimo brezpogojne obtožbe komunizma s strani socialistov. Ves čas uporabljajo dvojna merila.”

Da gre tukaj za dvojna merila, dokazujejo situacije, ko pride do izjav o komunizmu. Kot je zapisal Janša, nikoli še ni bilo zaslediti, da bi koga, ki bi pohvalil dobre strani v komunizmu, tako napadali kot zdaj Tajanija, čeprav je komunizem pobil bistveno več ljudi kot fašizem in izstradal mnoge države po svetu, med katerimi si mnoge še vedno niso opomogle.

Poveličevanje Tita, Stalina, Marxa in podobnih je še kako pogosto tudi med politiki v samem evropskem vrhu. Danes smo že poročali o kaznih, ki vas v Nemčiji lahko doletijo, če boste poveličevali Adolfa Hitlerja, medtem ko pri nas ob poveličevanju Tita in Stalina lahko dobite kvečjemu kakšno dobro plačano službo.

M. M.

 • Andrej

  Zdaj se bo pa spet vsulo. Butasti komentatorji ne bodo prebrali celote in potem bo kar bo.

 • Aron

  Tudi Hitler je naredil precej dobrega za Nemce. Sicer je pobil tisoče lastnih državljanov, ampak hej, naredil je pa ceste!!!!

  • Common Sense

   Prvi se je spomnil širokih avtocest, pa financiral je razvoj WW hrošča, da nerečem, da je z raketo V2 nastal prvi resni raketni program. Če se gremo tako, potem najdemo marsikaj dobrega tudi pri Kim Jong Unu.

   • Aron

    Res je.

 • Peter

  Vidiš Andrej, si imel prav, hehe, no.

 • Boco

  Tudi Titek je naredil dosti dobrega. Cesto bratstva in jedinosti, šole (eno celo v Kumrovcu), športne objekte, megalomanska zaklonišča po bosanskimi in hrvačkimi hribi … Joj, koliko je bilo tega.
  Omenil bi le še Hudo Jamo, Teharje, Kočevski Rog, fojbe, Goli otok. Teh dosežkov je še več, kot onih ta dobrih.

  • SIMON ROZIC

   A tista luknja, v kateri se je skrival celo vojno obdobje, še obstoja ? Vprašam,
   ker vem, da je sta pes in Tito že šla na oni svet….

 • totex39

  Današnji levičarji ne bodo nikoli demokrati, dokler še vedno ne priznavajo tretji totalitarizem to je komunizem, zato bi bilo bolje, da so tiho.

  • Common Sense

   Slovenski levičarji so demokrati dokler so na oblasti. Sicer mečejo kocke v parlament ali pa še kaj hujšega. Zapomnite si to.

   • Peter

    Seveda, demokracija je, dokler smo na oblasti mi. Ko nismo, se organizira tisoče vojačkov, ki prejemajo dodatke za stalno pripravljenost, da tiste nejeverne Tomaže prepričajo, da zdaj pa ni več demokracija, grejo na ceste in zagotovijo, da imamo spet demokracijo. Torej, da spet vladamo mi.
    Simpl, a ne?

 • Common Sense

  Marx sam ni naredil ničesar. Pravzaprav je bilo njegovo delo pod vplivom hudih krivic zgodnjega divjega kapitalizma in mu je težko zameriti. So pa marikaj hudega naredili krvoločni rdeči nasledniki, ki so se napajali iz njegove filozofije (in jo dodatno prikrojili po svoje) ter posledično povzročili sejali “rdeče balone smrti” z desetinami milijoni žrtev, največ v Rusiji, na Kitajskem, Kambodži, Burmi, Severni Koreji, na Kubi … pa tudi v Jugi nismo bili imuni na to. Posledice so vidne še danes.

  • Aron

   Nihče ni odgovoren za toliko smrti kot kapitalizem. Dejstvo. Tudi v Venezueli.

   • macon

    Seveda je kapitalizem kriv za rabote in poboje Chaveza in Madura. Ona bi namreč rada bila dobra in sposobna, pa jima kapitalizem nagaja in enostavno morata pobijati. MORATA!

    Sta namreč kot od boga poslana dedna vladarja in jima oblast pripada po naravnem pravu kot vsem komunistom, ki potem lahko koljejo kot jim paše.

    • Peter

     Ah, smo spet pri Venuzeli?
     Kako simptomatično, da se vedno omenja gldo ameliko in njeno vpletenost v notranje probleme suverene države Venuzele.
     Rusija se pa tam nič ne vtika?

    • Aron

     Amerika je in še vedno financira krvave opozicijske odrede, ki so zažigali in linčali levičarje po Venezueli. Vse z namenom, da bi kapitalisti dobili zastonj vire. Kapitalizem je rak človeštva.

     • macon

      A lahko kaj preberem o krvavih opozicijskih odredih? Seveda je tega sigurno ogromno v policijski in vojaški državi kot je Venezuela. Vi komunisti ste rak rana človeštva. Bedarije o zastonj virih lahko tvezi samo bedak.

     • Aron

      Ne bom futral tvoje lenobe. Odpri si kaksno knjigo.

  • Peter

   Ti se to resno pogovarjaš z Rdečim Balonom Smrti?
   Ja, no.

 • Vera

  Tanja od komunizma, še danes zelo dobro živi , zato ga ne bo nikdar obsojala, saj se še ne zaveda koliko hudega je naredil celotnim narodom po Evropi in v svetu .

  • SIMON ROZIC

   …nič!, babi je treba povedati svoje; dovolj je odrasla, da razume,
   da se je rodila v zibki izdelane s krvavim znojem “radničke Titove klase”,
   /ali pa so jo morda njeni domači uvozili (zibko) iz kakšne fašistilčno.-
   kapitalistične državice onkraj meje socialrealizma…Kaj bo le takšno babše
   vedelo o življenju v socializmu ali komunizmu, ko pa vanj samo “verjame”,
   življenje,ki ga živi pa je absolutno kapitalistično!!!! Ali je že posvojila
   kakšnega Ahmeda,Seada, ali Mohameda, glede na to, da nima svojih otrok
   in veeeeliiiiko denarja? Samo vprašam!

   • Vera

    Tanja bo trmarla do konca , ker nima svojih otrok , za druge ji ni mar . Bog ve kam vlaga denar, ki se ji kopiči ? Tanji kaj razlagati je tako ,kot bi gluhemu rekel : ” Dober dan ” .

    • SIMON ROZIC

     Oni se še vedno pozdravljajo: “smrt fašizmu, svoboda
     kapitalu! “

 • Antonius

  Tanja Fajon je slovenska *Ivana ljubljanska*! Že v kratkem ji bodo politično prihodnost *popušili* njeni šerijatarji !!

 • macon

  Bedni in smešni komunajzarji se delajo moralne avtoritete, namesto, da bi molčali in se sramovali svoje pokvarjenosti.

  Fajon sem parkrat gledal, kako govori in se mi zdi najbolj odprte glave, ko zeha.

  • Peter

   Zakaj bi se sramovali? Poglej vse osrednje medije, povsod jih hvalijo in gladijo samo navzdol. Janševi mediji jih ne marajo, ampak to jih ne skrbi, to je itak unutrašnji neprijatelj.
   A ni fino, no?

   • macon

    Zato, ker obstaja absolutna realnost neodvisna od nas, v kateri je 1+1=2 aksiom in ni možen noben drug dogovor in v kateri je Fajon vulgarna ter ne preveč brihtna sponzoruša. :)

    • Peter

     Treba se je zavedati dejstva, da vsem ni dano razmišljati po istih tirih, ta tovarišica očitno razmišlja po drugem ali tretjem tiru in je prepričana, da ima prav. In njen 1 + 1 tudi nanese 2.

     Ali pa je samo tako pokvarjena, kdo bi vedel, no.

     • macon

      Njen 1+1 nanese kot se zmenijo ali kot ji povedo njeni nadrejeni. To je ta razlika med nama in njo.

     • Peter

      Ampak obstaja možnost, da ona res verjame, da je to to.
      Saj, ko bo spregledala, da ni, bo rekla, ups…in zginila nekam, kjer je njeni prijateljčki, uvoženi inženirji ne bodo ogrožali…

     • SIMON ROZIC

      Ja šarec bi pa rekel takole: ..”.ko bom imel predmet na mizi
      (fajonko), se bom pa takrat odločil, prej pa še ne morem, ker jo drugi
      obdelujejo “…

     • Common Sense

      Pa nedo*ebana. Take so najbolj žleht.

     • Peter

      O tem ne morem soditi, ker ne vem.

     • SIMON ROZIC

      …meša se ji od trenutne “pomembnosti” ! Trapa!

     • Peter

      Ja, to je zelo možno. Ko te vsi trepljajo in hvalijo, se zdiš sam sebi zelo pameten, rajtam, no.

 • macon

  Marx je bil smešen filozof in ekonomist, vreden kot kak Žižek. Zaradi njegovih zlonamernih neumnosti je nastala verska sekta komunajzeraja in sektaši so pobili več kot sto milijonov ljudi.

  Ti si še zmeraj vernik v ta miselni drek, sirota zmešana. Nič čudnega, saj je drek tudi v tvoji glavi, dosti je, da pogledam tvoje forumsko ime, fonte, ki jih uporabljaš in način pisanja. A bo puberteta kmalu, ti kocine že poganjajo?

 • Primoz Papez

  Živel tovariš TITO

  • macon

   že dolgo je mrtev, bedaček levosučni.

   • Peter

    Ojoj, zdaj je že Primoža Papeža spet aktiviral.
    Priden pa je, priden.
    Piškotki bojo, no.

  • janezxy

   Za koliko nicki se skrivaš

  • Primoz Papez

   A tiste kosti ki jih vsak dan premlevate na nori so pa zive???

 • holzer

  Dej se ti raj vpraš,zakaj jih imate še danes v vaših vrstah tolk teh komunistov.
  Najprej je treba spucat gnoj izpred svojga praga,potem šele drugje.

  Nekateri so sprevženost in lopovščine komunistov spoznal že zdavnaj,tako kot Janša in se odrekli tej totalitarni ideologiji.
  Žalostno pa je da se nekateri še danes v letu 2019 tega ne zavedate in se tega oklepate predvsem zaradi lastnih koristi.

 • Peter

  Na vsak način bi rad napisal, da vsaj zgleda fajn.
  Pa ne morem, ne najdete take slike ali pa…?

  • Stric iz ozadja

   Mas rajsi mlajse? (Fajonka jih ma ze skor 50).

   • Peter

    Ne, na leta sploh nisem pomislil.
    Poskusi kaj drugega.
    Lahko pa mirno poveš, da je tebi všeč, o okusih se itak ne razpravlja, no.

 • janezxy

  Adi je za Nemčijo ogromno naredil pred vojno.Naš šlosar pa je moril lasten narod,živel na puf,katerega še danes odplačujemo,sam barabin pa živel na visoki nogi.Temu se reče Fajonkin komunizem.Obsodijo ga ne zločinci,delomrzneži,manipolantje in prevaranti.skratka levaki.

 • janezxy

  A bo tud HANZI rdeča greznica-javnaRTVS to prenašala.Spodobilo bi se,ker jo moramo obvezno plačevat.Zanimanje pa je tudi veliko.

  • Stric iz ozadja

   A moras imeti veckrat? V nasprotju s Poop TV in Planetom je ostal na multipleksu in je dostopen brezplacno prek antene (seveda pravtako tudi prek kabla in IPTV). Dvomim da bi bila TV3 zadovoljna ce bi RTVSlo kradla gledalce (tudi ce je ista vsebina je pomembno kje se gleda – reklame pa to).

   • Peter

    Za tiste, ki vejo. Za vse ostale, cca 90% dolinčekov….pač velja, Čeniblounedelskemženires, no.
    btw, očitno čutiš v sebi neko strašno željo po opravičevanju rabot levih, za katere se še njim samim jebe, kaj si o njih ljudje mislijo….?

 • antimur

  Kako lahko to primitivno Kučanovo nastavljenko Fajonko primerjate s politikom kot je Tajani.

 • Franjo Trojner

  Bodite pametni no! Fajonka ja ne sme kritizirati komunizma in naših starih komunistekov, danes vseh samih “demokratičnih” socialistekov, saj bi si s tem sama odrezala vejo na kateri sedi. Fajonka še predobro ve, da se roko, ki te izdatno hrani ne grize. Fajonka še se obleči ne upa naravno, je ja skoz zavita v rodeče cunje. Samo poglejte njene slike iz Dražgoš, pa iz nastopov na TV, vedno je rdeča, da te kr oke pečejo, ko jo gledaš. Zato imam sam poleg TV pilota vedno sončne špegle, pa čepe za uhe tudi, težko jo je gledati in še težje jo je poslušati.

 • branči

  men je pa punca všeč, pa še praktično vrednost ma! sem za pusta dal njeno sliko na vrata, pa nobena maškara ni upala pozvoniti!

  • Stric iz ozadja

   Pa sem mislil da maskare padajo na druge maskare.

   • branči

    padajo, ja padajo, sploh če imajo kaj od tega! lažgoše, 2 tir, nedržavne agencije, javni sektor, državni proračun… a naj naštevam še naprej?

 • KAPIBARA

  Čigava tretja potomka je ona ? Od katerega leftarda ?? KoČa PopoviĆ ??
  http://buchela.blogspot.com/2014/09/tanja-fajon-koca-popovic_26.html ??

  • Stric iz ozadja

   Da faq is this shit?

  • Nata

   Vidiš, včasih pa tudi buchela zadene.

   • KAPIBARA

    Včasih…???

    • Nata

     Ja, no, ne pogledam pogosto. Samo kadar ostijarej kaj pripne.

 • Amerikanc

  Vedno bolj je podobna Tomički.

 • Hunyađi

  Tajanija grajajo že vse svetovne medijske hiše, ne samo evropske. Samo na Nori24 ga hvalijo.

  • Nata

   Zagovor nečesa še ni hvaljenje-

   • Hunyađi

    Tudi, če ga zagovarjajo, je stvar vsakega posamezno. Mene čustveno ne gane.

 • Olga101

  Fajonka je navadna plačanka, poveličevalka zlocinskega komunizma, ki uvaža Islamiste za Sorosovo krvavi denar v breme slovenskih davkoplačevalcev!

 • Nata

  No, bom vseeno tole pripela. Mnenje dr. Štuheca o naših ljudeh, ki bi želeli biti EU poslanci. Jaz se ničemer več ne čudim v tej državi. Samo vedno bolj žalostna sem.
  Tudi komentarje preberite, saj tam so najlepše cvetke naše dežele. . . .

  https://www.domovina.je/dr-ivan-stuhec-casnik-amatersko-je-da-za-evropski-parlament-kandidirajo-cisti-zacetniki-in-luzerji/

 • Olga101

  Namesto, da krivosodje preganja Šiška, bi bil pravi naslov za pregon zaradi rušenja države in ustavne ureditve Milan Kučan!
  Ljudmila Novak z NSI pa je udbomafiji pomagala zapreti arhive! Sramota!

 • Janez Kepic-Kern

  T. FAJON
  je pred tedni za
  “SVET 24”
  IZJAVILA,
  da bi šla “NA KAVO S J.B.TITOM”.

  ŠALA

  Morda bi ji pa zaupal,
  KATERA ŽENSKA GA JE RODILA”
  SD T. FAJON VERJETNO VERJAME
  V PRAVLJICE O KOVINARSKEM VAJENCU IZ KUMROVCA.
  KONEC ŠALE.
  Kako revno in burleskno je zdaj vse to okrog J.B.TITA. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  TITO, KOMUNISTI
  NAJHUJŠI POLIT MORILCI SVETA, Financw
  https://www.finance.si/192580
  DR. . j
  Jovan I. DERETIĆ Istina o TITU
  https://www.google.com/search?q=jovan+dereti%C4%87+istina+o+titu&oq=jovan+i.+dereti%C4%87&aqs=chrome.2.69i57j0l5.33838j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
  POŠTENJAKAR, SRB
  MOMČILO JOKIĆ Tajni dosije J.B. TITO
  https://www.google.com/search?q=mom%C4%8Dilo+joki%C4%87+tajni+dosije+josip+broz&oq=MOM%C4%8CILO&aqs=chrome.1.69i57j69i59j0l4.11884j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8

 • xtc

  Multi kulti Sqiperija nima koga kaj obsodit,babnico domov k rođakom na Kosova ali Albanija pa naj tam rihta zadeve.

 • samotoje

  Resolucija Evropskega parlamenta z dne 2. aprila 2009 o evropski zavesti in totalitarizmu. Dokler Slovenija ne bo sprejela resolucije, se nimajo slovenski komunisti nobene pravice zaletavati v Tajanija ali kogarkoli.
  Naj vendar nekdo v Evropskem parlamentu pove Fajon, da naj že zapre kljun.

 • xtc

  Naconal socialozem,Titov socializem,Fašizem in ruski komunizem,Chavizem in ostala agregatna stanja komunizmov in socializmov so le zločinski socializmi le v različnih variacijahNjihova onova je vedno ista socializem in boj proti zasebni lastnini innadvlada partije.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!