fbpx

Kako drzni Medvedjev grozi s tretjo svetovno vojno in žali politiko Angele Merkel

Vir: EPA

Ruski premier Dimitrij Medvedjev je v odmevnem intervjuju za nemški gospodarski dnevnik presenetil z več kot le eno šokantno izjavo. Kritiziral je Angelo Merkel in njeno soočanje z migrantsko krizo, obregnil pa se je tudi ob Američane in Arabce.

Neumno je bilo odpreti evropska vrata in poklicati vse tiste, ki si želijo priti k vam,” je Dimitrij Medvedjev komentiral nemško migrantsko politiko, a se pri tem seveda ni ustavil, saj je kot popolni poraz označil tudi celotno evropsko migracijsko politiko.

Evropska migracijska politika je popoln poraz, to je zastrašujoče. Ali se tega ni moglo slutiti že  nekaj let nazaj? Slabe analitike imate,” je bil oster ruski premier.

Kaj si migranti v resnici želijo?
V intervjuju je zastavil tudi vprašanje, kaj si migranti pravzaprav sploh želijo – preživeti ali izkoriščati evropsko finančno pomoč? Ruski premier sicer trdi, da zelo ceni humanost, a da so se med begunce, ki v resnici bežijo pred vojno vihro, pomešali tudi migranti s slabimi nameni, ki samo čakajo na ukaz, da bodo začeli delovati proti Evropi.

Si Amerika in Arabci želijo 3. svetovne vojne?
Verjetno še najbolj zlovešča izjava pa se je dotaknila razmer na Bližnjem vzhodu, ki bi lahko eskalirale do te mere, da bi lahko prišlo tudi do 3. svetovne vojne, pri čemer je bil Medvedjev popolnoma jasen, kdo bi jo zakuhal: “Američani kot tudi naši arabski partnerji bodo morali dobro razmisliti o tem, ali si v resnci želijo tretjo svetovno vojno? Ali resnično mislijo, da bodo uspeli na hitro zmagati?” 

Ž. K.