fbpx

Kako je mogoče, da se Obama in ameriški mainstream mediji pri zagovarjanju multikulturnosti sploh ne zmenijo za zažgane otroke in dojenčke?

Foto: epa/iStock

Medtem ko so ameriški mediji lani ploskali nameri tedanjega ameriškega predsednika Baracka Obame, da obišče mošejo v Baltimoru in spregovori o zgodovinskem prispevku muslimanov v ZDA, so on in njegovi klečeplazci “popolnoma nenamerno pozabili” omeniti, da so tisti konec tedna islamski teroristi v Nigeriji zažgali več kot 80 otrok. 

Po navedbah protiterorističnega strokovnjaka Johna McHugha so člani nigerijske islamistične skupine Boko Haram vrgli ognjene bombe na domove v vasi in se smejali, medtem ko so slišali krike otrok. Med otroki, ki so zgoreli in umrli, so bili celo nemočni dojenčki.

Ko so policisti in vojaki končno prispeli na prizorišče zločina, so lahko na tleh videli zoglenela trupla, v sosednjih begunskih taboriščih pa je bilo preko 20.000 ljudi, saj je ogromno ljudi zaradi krutosti ekstremistov izgubilo tudi streho nad glavo.

Sodelovale tudi ženske samomorilske napadalke
Po zažigu številnih domov se je še skoraj štiri ure vrstilo streljanje in bombne eksplozije. V napadih so sodelovale tudi tri samomorilske napadalke, ki so se usmerile na preživele, ki jim je uspelo zbežati v sosednjo vas Gamori. Nigerijski mediji so poročali o številnih smrtnih žrtvah, ki so jih povzročile ženske napadalke.

Foto: iStock

Po navedbah nigerijskega vojaškega poveljnika so bili džihadistični napadalci sprva v prednosti v primerjavi z vojaki zaradi boljše oborožitve in dodal, da Američani kljub prošnjam, naj pošljejo orožje in opremo za boj, ki bi pripomogla pri boju proti ekstremistom, prošenj niso upoštevali.

Ta konkreten primer dobro kaže na to, kako se mediji v sodelovanju s posameznimi političnimi figurami sprenevedajo, kaj se v resnici dogaja in brezglavo promovirajo multikulturnost, vprašanje pa je, kdaj bo temu konec, kajti dejstvo je, da se na takšen način ni možno uspešno boriti proti ekstremistom, ki sejejo strah in smrt med nedolžnimi ljudmi. Kako je mogoče, da se nekdo sistematično spreneveda ob tovrstnih umorih in posilstvih? Je mar človeško življenje res tako malo vredno?

N. Ž.