Kako je mogoče, da se Obama in ameriški mainstream mediji pri zagovarjanju multikulturnosti sploh ne zmenijo za zažgane otroke in dojenčke?

Foto: epa/iStock

Medtem ko so ameriški mediji lani ploskali nameri tedanjega ameriškega predsednika Baracka Obame, da obišče mošejo v Baltimoru in spregovori o zgodovinskem prispevku muslimanov v ZDA, so on in njegovi klečeplazci “popolnoma nenamerno pozabili” omeniti, da so tisti konec tedna islamski teroristi v Nigeriji zažgali več kot 80 otrok. 

Po navedbah protiterorističnega strokovnjaka Johna McHugha so člani nigerijske islamistične skupine Boko Haram vrgli ognjene bombe na domove v vasi in se smejali, medtem ko so slišali krike otrok. Med otroki, ki so zgoreli in umrli, so bili celo nemočni dojenčki.

Ko so policisti in vojaki končno prispeli na prizorišče zločina, so lahko na tleh videli zoglenela trupla, v sosednjih begunskih taboriščih pa je bilo preko 20.000 ljudi, saj je ogromno ljudi zaradi krutosti ekstremistov izgubilo tudi streho nad glavo.

Sodelovale tudi ženske samomorilske napadalke
Po zažigu številnih domov se je še skoraj štiri ure vrstilo streljanje in bombne eksplozije. V napadih so sodelovale tudi tri samomorilske napadalke, ki so se usmerile na preživele, ki jim je uspelo zbežati v sosednjo vas Gamori. Nigerijski mediji so poročali o številnih smrtnih žrtvah, ki so jih povzročile ženske napadalke.

Foto: iStock

Po navedbah nigerijskega vojaškega poveljnika so bili džihadistični napadalci sprva v prednosti v primerjavi z vojaki zaradi boljše oborožitve in dodal, da Američani kljub prošnjam, naj pošljejo orožje in opremo za boj, ki bi pripomogla pri boju proti ekstremistom, prošenj niso upoštevali.

Ta konkreten primer dobro kaže na to, kako se mediji v sodelovanju s posameznimi političnimi figurami sprenevedajo, kaj se v resnici dogaja in brezglavo promovirajo multikulturnost, vprašanje pa je, kdaj bo temu konec, kajti dejstvo je, da se na takšen način ni možno uspešno boriti proti ekstremistom, ki sejejo strah in smrt med nedolžnimi ljudmi. Kako je mogoče, da se nekdo sistematično spreneveda ob tovrstnih umorih in posilstvih? Je mar človeško življenje res tako malo vredno?

N. Ž.

 • Caetano

  Obama je skupaj s Saudijci in Turki postavil na noge te salafite, ki so se potem sprevrgli v ta kalifat. Zato njegova brezčutnost ne preseneča. Tudi do kristjanov v Siriji je bil brezčuten. Ampak sedaj gre zgodba IS h koncu. Trump je poslal v Sirijo h Kurdom ameriške enote, ki bodo sodelovale s topništvom pri osvoboditvi centra kalifata Rake skupaj s Kurdi in SDF. Edini ki še skuša motiti sceno je sultan Erdogan. Ampak da bi izzval vojno mu je zaradi tihega sporazuma med ZDA in Rusijo že spodletelo.

  • Olga

   Kaj bo pa z radikaliziranimi ISLAMISTI v EU? V Nemčiji naj bi jih bilo na deset tisoče?

   • Caetano

    Jihad bodo vodili naprej kaj pa drugega? Merklova je dobro zakomplicirala.

 • Olga

  Obami bo treba vzeti Nobelovo nagrado, če hoče ostati Nobelov sklad verodostojen! Prav tako ga je treba ovaditi zaradi podpore Sorosovemu socialnemu eksperimentu in zločinov nad človeštvom in najbolj ranljivimi skupinami – otroci!

 • dob

  Zanimivo je opazovati evolucijo norosti Zahoda!
  Prav iz te evolucije je videti odsotnost vsake vizije o prihodnosti te civilizacije. Na površje pa izplavajo kretenizmi, kakršen je naš kučanizem, ki se privoščljivo heheta “propadlemu kapitalizmu” od katerega si sposoja denar, da sploh lahko živi. Že iz tega je videti njihovo samomorilnost.

  To, da se Zahodna civilizacija zdaj udinja abotnim navadam Islama, tej kulturi zahrbtnosti, kaže na brezizhodnost sedanje misli Zahoda!
  Najlepše od vsega pa je opazovati, kako počasi vsi podlegajo tej isti histeričnosti oboževanja “človekovih pravic”, kot jih razlaga EU! Kot da jih bo to rešilo.
  Zadaj je pa oboževanje Krivde!
  Kje je Krivda – ni Odgovornosti. In zdaj je krivda Bog na tem planetu. Merklova pa njen apostol!
  Ljudje pa vedno bolj histerični, zdaj že trumoma padajo kot hipnotizirani pod težkim topništvom medijev, ki jim razlagajo, da smo krivi in da smo svojim krvnikom nekaj dolžni. Zgodovinsko, da smo jim dolžni.

  • šmentanamuha

   dob, odličen si. Hvala v imenu mnogih.

   • dob

    Hvala, prijatelj.
    Hvala ti, povsod tam, kjer imaš rad sebe in sebe spoštuješ. Tam ti tudi jaz zaupam.

 • šmentanamuha

  Ali lahko NOVA24 pridobi kakšen komentar na te grozote od mrs Porich from Bosnia, pa od njenega moža in tistega Grabusa, zakaj molčijo ob teh mesarskih orgijah njihovih muslimanskih bratov in sester (ne morem verjet, da so tudi ženske tako nore)?

 • lauraas

  Saj pa v Franciji so tudi pozabili na vse žrtve islamskih teroristov.

 • RATATA

  Človek je vreden le toliko, kolikor je nekdo pripravljen plačati morilcu, da ga ubije.

 • Shalalabayzer

  …zgodovinskem prispevku muslimanov v ZDA…

  Dober hec…skoraj tako kot tisti o resnicoljubnem stalinistu

 • bojan

  Obama je zame muslimanski kozjejebec primerljiv z džidahisti katere je vseskozi svoje vladavina podpiral .

  • Ana Job

   On svojim ne bo na glavo sral, ima očeta muslimana, itak pa to veš, Bojan… Idiot je, ki ni nikoli ničesar konstruktivnega ustvaril, za razliko od Trumpa, ki je dal službe mnogim. Lp

 • Shalalabayzer

  Niso ničesar blokirali ;) sem sam skril, da vidijo samo tapravi :D