fbpx

Kako je Trumpa ustavila megla, da se ne bi preveč približal meji s Severno Korejo

Donald Trump (Foto: epa)

Dopisniki Bele hiše poročajo, da je ameriški predsednik Donald Trump v sredo zjutraj nameraval na nenapovedani obisk demilitariziranega območja med Severno in Južno Korejo, vendar mu je načrt preprečila slaba vidljivost in helikopterska flota se je morala po 25 minutah leta obrniti proti Seulu.

Donald Trump je trenutno na južnokorejski postaji svoje azijske turneje, pred odhodom iz Washingtona pa so člani njegove vlade zagotavljali, da se ne bo podajal na mejo, ki po korejski vojni v petdesetih letih prejšnjega stoletja sicer še niti ni določena. Uradni razlog je bilo pomanjkanje časa, neuradni razlog pa, da ni modro izzivati nepredvidljivega voditelja Severne Koreje s takšnim izletom oziroma še bolj vznemirjati že tako napetega položaja.

V gosti megli poleteli proti severu, potem pa …
Dopisniki Bele hiše, ki spremljajo Trumpa na azijski turneji, pa so zgodaj zjutraj presenečeni dobili obvestilo, naj se pripravijo na pot na demilitarizirano območje. Tiskovna predstavnica Bele hiše Sarah Huckabee Sanders jim je dramatično pokazala kos papirja z napisom DMZ (demilitarizirano območje).

Novinarje so odpeljali v vojaško oporišče Yongson, kjer so se skupaj z vojaškim spremstvom vkrcali na helikopterje chinook in v gosti megli poleteli proti severu. Po slabe pol ure leta pa so se vsi skupaj zaradi slabe vidljivosti vrnili. Po pristanku v Seulu so čakali še kakšno uro, da bi poskusili znova, če bi se vreme izboljšalo, vendar iz tega ni bilo nič.

D. Č., STA