fbpx

Kako se medijski mogotec Murdoch vmešava v predsedniško tekmo

Vir: EPA

V tekmo za predsednika ZDA se je zdaj vmešal še medijski mogotec Rupert Murdoch, ki si želi, da bi se v boj za predsednika ZDA vključil tudi nekdanji župan New Yorka Michael Bloomberg. 

Milijarder Bloomberg, snovalec istoimenske agencije za finančno svetovanje, je pretekli vikend razkril, da bi se rad pridružil predsedniški tekmi kot neodvisni kandidat. Do sedaj je že zamenjal obe “tipični” ameriški stranki. Sprva je bil demokrat, nato pa republikanec, poroča Index. Od leta 2007 naprej se več ne identificira z nobeno od obeh strank. “To je Bloombergova zadnja priložnost. Nikoli ne veš, dokler ne vstopiš v areno. Dogodki spreminjajo vse, še posebno v času volitev,” je na Twitterju napisal Murdoch.

Kocka bo padla po predizborih
Bloomberg je dejal, da bo odločitev sprejel v začetku marca, in sicer po predizborih v prvih državah, Iowi in New Hampshireu. “Poleg Trumpa, ki je v zadnjem času postal zelo pomemben kandidat, je prišel čas, da se v areno poda še en kandidat – miljarder Mike Bloomberg, najboljši župan,” je Murdoch še zapisal na Twitterju.

Ž. K.