fbpx

Kako sprevrženo: Ubila svojega otročka, da je prišla do hollywoodske nagrade

Michelle Williams (Foto: epa)

Hollywoodska filmska zvezdnica Michelle Williams je v svojem govoru ob prejemu nagrade na letošnjih zlatih globusih priznala, da je zaradi ženske pravice do izbire otroka splavila. Elitna hollywoodska smetana ji je namenila velik aplavz, na svetovnih socialnih omrežij pa se je vzpostavila ogorčena debate o tem, kako si lahko hollywoodska elitna igralka naredila splav, da si je omogočila nadaljnjo filmsko kariero. “Zlati globusi so z Michelle Williams postali platforma za reklamiranje umetnega splava. Sama je izjavila, da bi ne prejela te “prestižne” nagrade, če bi ne ubila svojega lastnega otročka. Otroško življenje ni vredno nobene “trofeje”! Je neprecenljivo! “, so zapisali na socialnih omrežjih Krščanski možje.

“Ima denar, materialne stvari urejene, samo film je hotela posneti. Otrok bi ji bil v napoto, zato je moral umreti. To je pravica do izbire, za podpornike naročnega splava. Hudo mi je za tega nerojenega otroka mame, ki so ji tako izprali možgane, da je zatajila srce”, se je na ogorčen govor odzval predsednik stranke Glas za družine Aleš Primc. Hollywoodska smetana skozi prizmo skrajnega liberalizma prikazuje splav kot pogumno dejanje bogate in preskrbljene ženske, ki se je zaradi skrbi pred materinstvom raje odločila za kariero. Glede na to, da se v novodobnem Hollywoodu ukvarjajo samo še s tem, kako bi skozi močne feministične ženske like ustoličili žensko kandidatko za ameriško predsednico kot so to počeli v letu 2016 v primeru Hillary Clinton, ne čudi, da se je v očeh bogatih feminističnih hollywoodskih zvezdnic Williamsova predstavljena kot junakinja.

Michelle Williams velja v zadnjem desetletju za eno glavnih obraz novega liberalizma v Hollywoodu. Njeno ime je postalo še toliko bolj znano, ko se je leta 2008 ubil njen partner in znani filmski igralec Heat Ledger ter jo pustil samo s hčerko Matildo. Hollywood je v preteklosti posnel kar nekaj filmov na temo splava. Najbolj znan je angleški film režiserja Mika Leigha z naslovom Vera Drake, kjer prikazuje žensko, ki v času, ko v Veliki Britaniji obstaja prepoved splava, pomaga ženskam do splavitve.

Prihaja doba hollywodskih transeksualnih junakov in filmov 
Hollywood si je vedno čestital za politično korektnost in novodobne globalne trende. Ker so se v preteklosti že poklonili afroameriškemu gibanju, gejevski in lezbični sceni, odvisnosti od drog, sedaj prihaja nova dimenzija predstavitev filmskih likov. V prihodnosti na filmska platna prihaja nova filmska verzija Male morske deklice. Prvo so naslovno belsko junakinjo spremenili v Afroameričanko, med drugim pa bo eno izmed vlog igral najbolj vroči hollywoodski transeksualni igralec Billy Porter.

Pred leti pa so šov “spremembe spola” uprizorili v znani ameriški resničnostni telenoveli z družino Kardashian, kjer se je oče družine transformiral v žensko. Svoj dodatek najnovejši obsedenosti s transeksualnostjo pa so dodali tudi v Marvelu, kjer načrtujejo filmsko franšizo s super junaškim transeksualnim junakom v glavni vlogi.

 

Luka Perš