fbpx

Kakšno presenečenje: Mladoletni migrant, ki je v Nemčiji umoril najstnico, je v resnici odrasel Afganistanec

Afganistanski migrant, ki je decembra 2017 umoril nemško najstnico (vir: twitter)

Zadnje preiskave so pokazale, da je do zdaj domnevni 15-letni afganistanski migrant, ki je ubil 15-letno Mio, v resnici starejši. A zato, ker naj bi bil vseeno mlajši od 21 let, mu bodo nemške oblasti sodile kot mladoletniku.

V medicinskem testu, ki je zajemal sistematski pregled, so opravili rentgensko slikanje rok, zob in ključnice. V poročilu so zapisali, da je morilski migrant star med 17,5 in 20 let, a kakor poroča Voice of Europe to ni dovolj, da bi morilcu, ki je z nožem večkrat zabodel nemško najstnico, sodili kot odrasli osebi, saj je mlajši od 21 let. Tožilec, ki vodi primer, je povedal, da je osumljenec v pridržanju, saj preiskava še poteka. Morilski migrant na vprašanja o zagrešenem umoru ne odgovarja.

Umor, ki je v Nemčiji sprožil proteste
Protesti, ki so se začeli v Kandelu, mestu ob francoski meji, so se hitro razširili po celi državi. Cottbus, Hamburg in Dresden so bila mesta, kjer so se zbrali ljudje na protestnem shodu, proti morilski migrantski politiki nemške kanclerke Angele Merkel. Prejšnji teden je bil v Berlinu tudi shod za pravice žensk, kjer se je zbralo več kot tisoč ljudi. Ravno tako se je v odziv na nasilje migrantov nad ženskami formiralo gibanje “120 decibelov”.

Ivan Šokić