fbpx

Kam migrantska politika vodi Francijo? Kar 46 odstotkov muslimanov zahteva, da se šeriat uporablja v državi in da se mora islam izvajati in vključevati v francoske običaje

Foto: Twitter

Šeriat kot pravna norma je zbirka vseh predpisov s področja verskega in posvetnega prava in služi kot osnova za urejanje odnosov v islamski skupnosti, je božanski zakon islama. Šeriat zanika svobodo govora in enakost pravic žensk in nemuslimanov ter je globoko antisemitski. Ali se bo tem muslimanom želja uresničila? Če se stvari bistveno ne spremenijo, se jim zagotovo bo.

Vsaj 46 odstotkov muslimanov v Franciji, ki so rojeni v tujini, si želi sprejeti šeriatsko pravo v pravni sistem države, razkriva anketa, ki jo je za revijo Le Point izvedel Francoski inštitut za javno mnenje.

Raziskava je pokazala, da 18 odstotkov muslimanov, rojenih v Franciji, meni, da bi šeriat moral celo prevladati. Ta delež se med francoskimi muslimani, ki prihajajo iz tujine, poveča na 46 odstotkov. “Zato to trditev o prevladi šeriata najprej prevzamejo novinci, ki prihajajo iz držav, kjer je vpliv islama zelo močan,” je povedal direktor korporativnih strategij (IFOP) Francoskega inštituta za javno mnenje, Jerome Fourquet.

Foto: epa

Raziskava IFOP razkriva tudi, da 41 odstotkov muslimanov meni, da je treba islam izvajati in ga vključevati v francoske običaje. Éric Ciotti, poslanec v francoskem nacionalnem zboru od leta 2007, se je na anketo odzval na družbenih medijih in pozval, naj se vrnejo k “asimilaciji”. Na socialnih omrežjih je zapisal: Islamistični komunizem, ki raste in ogroža Republiko Francijo, mora ustaviti priseljevanje in ponovno prisvojiti srce naše politike vključevanja.”

Eva Poljanc