Kam migrantska politika vodi Francijo? Kar 46 odstotkov muslimanov zahteva, da se šeriat uporablja v državi in da se mora islam izvajati in vključevati v francoske običaje

Foto: Twitter

Šeriat kot pravna norma je zbirka vseh predpisov s področja verskega in posvetnega prava in služi kot osnova za urejanje odnosov v islamski skupnosti, je božanski zakon islama. Šeriat zanika svobodo govora in enakost pravic žensk in nemuslimanov ter je globoko antisemitski. Ali se bo tem muslimanom želja uresničila? Če se stvari bistveno ne spremenijo, se jim zagotovo bo.

Vsaj 46 odstotkov muslimanov v Franciji, ki so rojeni v tujini, si želi sprejeti šeriatsko pravo v pravni sistem države, razkriva anketa, ki jo je za revijo Le Point izvedel Francoski inštitut za javno mnenje.

Raziskava je pokazala, da 18 odstotkov muslimanov, rojenih v Franciji, meni, da bi šeriat moral celo prevladati. Ta delež se med francoskimi muslimani, ki prihajajo iz tujine, poveča na 46 odstotkov. “Zato to trditev o prevladi šeriata najprej prevzamejo novinci, ki prihajajo iz držav, kjer je vpliv islama zelo močan,” je povedal direktor korporativnih strategij (IFOP) Francoskega inštituta za javno mnenje, Jerome Fourquet.

Foto: epa

Raziskava IFOP razkriva tudi, da 41 odstotkov muslimanov meni, da je treba islam izvajati in ga vključevati v francoske običaje. Éric Ciotti, poslanec v francoskem nacionalnem zboru od leta 2007, se je na anketo odzval na družbenih medijih in pozval, naj se vrnejo k “asimilaciji”. Na socialnih omrežjih je zapisal: Islamistični komunizem, ki raste in ogroža Republiko Francijo, mora ustaviti priseljevanje in ponovno prisvojiti srce naše politike vključevanja.”

Eva Poljanc

 • mona lisa

  Te šeriatarje takoj izgnat iz Evrope. Vse do zadnjega.

 • Andrej

  Nič bat, ko jih bo dovolj bodo Francozi imeli 100% šeriat. Pa mi tudi, pa Švedi, pa Nemci, pa v glavnem vsa zahodna Evropa tudi. Parcele se bodo v Višegrajski skupini silno podražile.

 • Antonius

  Če prav razumem šerijatarske norce, od Francozinj zahtevajo, da pristanejo na obrezovanje klitorisa.

  • sodnikisozločinci

   Za kurje možgane je to popolnoma sprejemljivo.

 • soc

  Kar so želeli, od levih Mitterandov do kvazi desnih Hollandov in neskrito psihično prizadetih Macronov, to državljani nekdanje velesile danes imajo. Prav mu je, pravzaprav, arogantnemu vase zagledanemu narodu (in analogno nemškemu onkraj meje). Tako rad sem hodil v Pariz in Bordeaux, zdaj me je za vselej minilo. Le še Šampanja konec oktobra, potem nikoli več. Džamijo bom itak lahko gledal s svojega vrta.

 • xtc

  No in nakoncu pride vojna,kot sem že rekel in kot je napovedal Nosterdamus-čudovitega NOvega Svijetskega Poredka ne bo pač pa državljanska vojna širom EU kot je napovedal Nosterdamus in v kateri bosta izginili dve sedaj zavezni si religiji in anarholiberali.

 • sodnikisozločinci

  Politika vključevanja neprimerne hrane v želodec povzroči drisko.

 • Skrajno Desni

  In kaj ta golazen rjuhasta dela razen da se pari kot podgane.