fbpx

Kam smo prišli? 15-letna deklica brez obžalovanja zabodla in ubila 7-letno deklico

Foto: Twitter

Petnajstletno dekle je bilo obtoženo umora sedemletne deklice, Katie Rough, ki so jo zabodli na poti do otroškega igrišča.  Britanski Daily Mail poroča, da je nesrečno deklico v ponedeljek popoldne v Yorku našla njena mati. 

Katijini stari starši in ostali sorodniki so danes zjutraj prispeli v sodno dvorano sodišča York Magistrates’ Court, v kateri so se soočili z domnevno morilko, ki je osumljena umora njihove drage hčere in vnukinje. Obtožena je tudi posedovanja  orožja.

Petnajstletna osumljenka ni pokazala obžalovanja
Petnajstletno dekle sta v prostor za zaslišanje pospremila dva varnostnika, ta pa v času 8 minut trajajoče obravnave ni povedala ničesar. Strmela je naravnost predse, njen odvetnik pa je odgovarjal na vprašanja v zvezi z njenim imenom in naslovom. Med obravnavo je nosila preveliko sivo trenerko, ponovno pa se bo na zaslišanju pojavila v petek.

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Manj kot pred dvema tednoma je bila majhna Katie družica na poroki svoje matere in očeta Paula Rougha. Katie so sosedje opisovali kot prijaznega, premišljenega in sladkega otroka. Pogosto in rada se je igrala s svojimi prijatelji.

Zabodena naj bi bila dvakrat
Deklica naj bi bila na podlagi sosedovega pričanja  zabodena dvakrat,  priče pa so povedale, da so starši nesrečne deklice prišli na kraj umora kmalu po dogodku. Njena 38-letna mati Alison se je na mestu dogodka sesedla in padla v jok, vidno obupan pa je bil tudi njen mož. Katie so poskusili rešiti z rešilcem, nataknili so ji tudi kisikovo masko. Kmalu za tem pa je zaradi usodnih poškodb umrla v bolnišnici.

Britanski Express poroča, da se je brutalna smrt deklice zgodila le deset minut  od doma njenih staršev v Yorku. Zaradi forenzične preiskave je bilo mesto zločina v torek ograjeno, sedaj pa se ob poti nahajajo rože, ki so jih tja prinesli žalujoči.

N. Ž.