fbpx

Kam smo prišli? Nemška ženska revija bralkam deli nasvete, kako oskrbeti vbodne rane!

Foto: Twitter

Glede na to, da zločini z noži v Nemčiji predstavljajo velik problem, so se v eni izmed nemških revij za ženske odločili, da bodo v sekciji zdravje in fitnes objavili članek z nasveti, kako oskrbeti vbodno rano. 

Aprilska izdaja ženske revije Illu der Frau je vsebovala članek z naslovom: “Kako si oskrbim vbodno rano?” vključno z podnaslovom pod katerim je mogoče prebrati sestavek, ki naslavlja vedno večjo problematiko zločinov z nožem v državi, poroča Tichy’s Einblick.

Natančna statistika ni na voljo
Namen članka je, da se morebitne žrtve in priče napada z nožem seznanijo s praktičnimi nasveti, kako reagirati v primeru vboda. “Pomembno je, da preden zagotovite prvo pomoč, se prepričajte, da so napadalci izginili, namreč vaša varnost predstavlja prioriteto.” Vedno bolj pogosto se na naslovnicah časopisov v luči porasta nasilja znajdejo novice o napadih in umorih z nožem. Realna številka napadov z nožem v Nemčiji je po poročanju Breitbarta nejasna.

Foto: iStock

V članku, ki je bil objavljen na začetku leta, je nemški časopis Die Welt opozoril na pomanjkanje statistike kaznivih dejanj z nožem, pri čemer so navedli podatke sindikata policije, ki je dejal, da lahko traja leta, preden bodo na voljo zanesljivi statistični podatki. Na Konferenci notranjih ministrov so pozvali k vključitvi podrobnih podatkov kaznivih dejanjih z nožem v statistične podatke zvezne policije. Po prepričanju zveznega predsednika policijskega sindikata bi lahko proces trajal vsaj do leta 2022.

Očitno je, da se Nemčija poleg umorov sooča s številnimi primeri množičnih vbodov z nožem. Na začetku februarja je na isti dan prišlo do vbodov v kar petih mesti (Cologne, Lingen, Nuremberg, Mülheim an der Ruhr in Frankfur). Zaradi napadov so bili hospitalizirani številni ljudje, v samo štirih urah sta dve osebi utrpeli smrtno nevarne poškodbe.

H. M.