Kam so pripeljali EU! Evropska komisija obžaluje, da Slovenija nima več zloglasnega 133. člena, zato tudi ni dovolj učinkovita proti drugače mislečim

Foto: Twitter

“Slovenija ni naklonjena zapuščini tako imenovanega ‘verbalnega delikta’ iz časa Jugoslavije,” je zapisano v poročilu Evropske komisije proti rasizmu in nestrpnosti v Sloveniji.

Ta ugotovitev Evropske komisije se v povezavi s samim poročilom, ki ugotavlja, da se v Sloveniji premalo učinkovito preganja in sankcionira tako imenovani sovražni govor, sliši kot obžalovanje, da je mlada država odpravila zloglasni 133. člen kazenskega zakonika nekdanje Jugoslavije.

Iz zapisanega izhaja, da bi se lahko Slovenija s strožjo zakonodajo, ki bi spominjala na 133. člen, bolj učinkovito borila proti tistim, ki imajo “sovražna” (beri: drugačna) stališča do ilegalnih migrantov, Romov in LGBT-skupnosti. Komisija meni, da je treba 297. člen KZ RS spremeniti tako, da bo možno drugače misleče preganjati tudi, če pri “spodbujanju sovraštva” nista ogrožena javni red in mir, kakršna je razlaga omenjenega člena.

Povedano drugače. Skoraj nič ali malo obsodb zaradi domnevne ksenofobije, rasizma in islamofobije pomeni, da Slovenija nima primerne zakonodaje. Kot bi poslušali Alensandra Rankovića v petdesetih letih prejšnjega stoletja, ki je govoril, da so nekateri tovariši glede sovražnosti do socializma premalo budni in odzivni.

Celotno poročilo Evropske komisije si lahko preberete TUKAJ.

Demokracija

 • Janez Korenjak

  Pozabljajo, kaj se je tudi zaradi 133 KZ SFRJ zgodilo: ljudska vstaja. Naj kar uvedejo verbalni delikt ponovno, saj se jim bo zgodovina ponovila.

 • Valter BraniSlav

  Bogi ste bogi… v vladajoco koalicijo vas nihce noce…
  Sami ste krivi
  Prevec pljuvate in prestevate kosti.
  Kalimerov nihce ne mara.
  Ne v SLO, ne v ZDA…
  NIKJER

  • Steiermark

   Ti imaš očitno korist od glodanja kosti, ki sta ti jih pripravila tvoja strica, edi in matija – dva psihopata…… vprašaj se, kaj imaš ti v glavi, da se teh zločinov in psihopatov, ki sta ti napolnila žepe s krvavim denarjem, ne sramuješ!

   • Valter BraniSlav

    Na banki imam par sto milionov USD.
    Doma v Miamiju pa zeno, ogromno hiso, 4 otroke, 15 vnukov.
    Pa ti?

    • traktor

     Čakam, da kaj nakažeš za nerazvite.

     • Steiermark

      Potem bo moral “nakazati” najbolj nerazvitemu pitekantropu, sebi!

     • Valter BraniSlav

      V ZDA denar pomeni VSE.
      ZAKAJ BI MORAL IMETI PAMET CE IMAM $$$$$$$$$$$ ?

     • Steiermark

      No, sedaj si pa povedal vse: pameti nimaš, da o vesti ne govorimo, imaš pa denar. In ko bo prišel tvoj dan z Matildo, te bo ta odvedla naravnost k tvojemu gospodarju satanu, kjer boš zasedal častno mesto med svojimi strici zločinci in titekom, pedofilskim množičnim morilcem . Ne vem, če ti bodo takrtat tvoji dolarji kaj pomagali…..

     • Valter BraniSlav

      Jaz grem z 5 mesecev v vice, potem pa direkt v nebesa.
      Direkt v pekel bos sla ti in tam za vedno ostala.
      V peklu te ze caka tvoja mati kurba…
      Satan je za vajudve ze mocno zahajcal.
      Iz vaju bo naredil ogrce…
      Ha ha

     • Steiermark

      Smrdljivi jugo pankrt, glede na tvoje spoštovanje ljudi, ki ti niso nič slabega naredili, ter blatenje le teh samo dokazuješ, da si navaden psihopatski izmeček človeštva, zato si pa tudi tako brez spoštovanja do kogarkoli, ker ga tudi do sebe nimaš!

     • Valter BraniSlav

      Nesrecna si ker nisi dosegla nic.
      Tvoja nspadalnost pove veliko o tebi.

     • Valter BraniSlav

      Smrdljiv izmecek skurbane matere ki te je kot otroka prodajala klientom ki so ti unicili anus. Izdaja matere boli. Iz tebe je naredila razvalino. In sedaj bo satan iz obeh spekel ocvirke….
      Matilda ze brusi koso, padla bo glava kurbine hcere ki ima pekel ze na zemlji….taka je pac usoda nemskutarskih odsluzenih prostitutk….

     • Valter BraniSlav

      Kar cakaj
      Na Godota…

    • Steiermark

     Jaz nimam, za razliko od tebe (?), par sto milionov USD, na banki, ker ste nam jih vkradli oz. si prilastili, takšni, kot si ti udbovski primerek in tvoja dva strica, matija in edi – komunistična revolucionarja in zločinca! Mene , z a razliko od tebe, ne skrbijo “stotine milionov”,( za življenje in preživetje sebe in mojih otrok, sem poskrbela dostojno , s trdim delom) ker imam druge vrednote in se nikoli v življenju nebi počutila dobro, kot se ti, z umazanim in krvavim denarjem! Tebi pa so največja vrednota, kot je razbrati iz tvojega stokanja , krvavi denar in “tvoja družina”, za katero pa , glede na tvojo in tvojega transgendera, še vedno nisi pojasnil, kako se razmnožujete – ali si pa morda na trgu kupil otroke in jih popeljal po poti, ki jo ubiraš sam – perverznežev iz lgbtQ

     • Valter BraniSlav

      Trapa.
      Denar sem zasluzil v ZDA v skladu z zakoni ZDA. Ce tega denarja ne bi zasluzil legalno bi ze zdavnaj sedel v ameriskem zaporu. Leta 1977 sem v ZDA prisel z 200 dolarji. To in izobrazba je vse kar sem prinesem iz SFRJ.
      Moja zena mi transgender, sicer ne bi mogla zanositi.
      Ocitas mi stvari s katerimi nimam nic.
      Sicer pa, imela si iste pogoje kot jaz: prost dostop do izobrazbe in odprte meje.
      Vprasaj se zakaj ti nisi uspesna podjetnica na zahodu?
      Dosti Slovencev nas je uspelo v ZDA, razen mene se ekonomist Zakrajsek, podjetnik Tomsic ki je milijarder, pa zdravnika Gregoric, Godec in mnogi drugi. Iz komunisticne druzine izhajam samo jaz, drugi ne.
      ZAKAJ TEBE NI MED NAMI???

     • Steiermark

      Trotl, kje in kdaj smo pa imeli prosti izhod oz. odprte meje? Seveda, vi udbovsko revolucionarna deca ja! Ti si iz terorističe rdeče družine in če ti je verjeti, si potomec dveh največjih pedofilov in množičnih morilcev – klavcev slovenskega naroda! In kje in kako si preživel, v ZDA, z 200 dolarji – ki so pa v Sloveniji bili , v tisteem času več, ko 1 plača suženjskega garanja Slovencev, za takšne rdeče zločince ter njihove potomce! Če bi si ti moral sam zaslužiti ves denar, o katerem fantaziraš, poteem ne bi smel imeti namesto pameti, slamo v glavi, katero razkazuješ ob vsakm komentarju!

      Sicer pa, izmečki kot si ti in tvoja lgbtQ žlahta , si ne zaslužite, da sonce sije po vas!
      In ko gobezdaš o “prostem dostopu do izobrazbe”, naj te spomnim, da tista, tvoja kumrovška nima nobene vrednosti…kar dokazuješ z vsakim novim “komentarjem”, ki je na nivoju neumne šivilje, ki je pravtako, kot ti “super izobraženka”, njen nivo je pa na ravni otroka, 4. razreda – posebne šole! In takšni nam diktirajo!

     • Valter BraniSlav

      Zakrajsek, Tomsic, Godec, Faganel in Gregoric so vsi iz nekomunisticnih druzin. Nihce od njih ni hodil v solo v Kumrovcu. Vsi so uspeli od svojega dela. Tako kot jaz.
      ZAKAJ NISI TI?
      PRETUPA SI IN PRELENA IN SEVEDA SI EN VELIK SLABIC KI ZA VSE NEUSPEHE KRIVI DRUGE.
      Tako kot se danes ti so se vcasih v ZDA vedli crni luzerji. Crni luzerji so vcasih za svoje neuspehe krivili bele rasiste…
      CRNCI SO SE EMANCIPIRALI, PREVZELI ODGOVORNOST ZA SEBE, IN SE POSTAVILI NA SVOJE NOGE.
      Kdaj se bos ti?

 • Franc Šink

  Ah da. Zato pa moraš biti v zahodni Evropi lepo tiho.Hvala za tako “svobodo” !!!

 • Van Der Waals

  krščanofobijo pa pozabljajo! use je uprejeno proti belemu človeku!!!! gnilobe islamistične levičarske črnuharske!!!!

 • Morala

  Zgodovina se ponavlja…Potem ne potrebujemo poslancev in politikov, ker ima že vso oblast Bruselj!! V takšno Evropo, si nismo želeli!!!

 • Perkele

  Kdaj bo že SDS zapustila EPP in se pridružila svobodnim, tradicionalnim strankam.

  • xtc

   Takoj ,ko bo mrckelca razsula EP in spravila Nemčijo v položaj 1933 to pa ni daleč.

 • Anton

  “desničarji” smo glede širjenja “sovražnega govora” naprem levičarjem pravi pravcati vajenci. Samo vtoliko v vednost , kdo si mora najprej nastaviti ogledalo!

  sarkazem press

 • pajot

  Pritlikavec je predlagal naborniški sistem. V kratkem bo omenil,da je treba uvesti 133. člen. Po ukazu iz Beograda,pardon iz Bruslja. Salvini zapira mejo s Slovenijo. Avstrijci in Madžari so to že storili. Ergo: ostanemo lepo izolirani in zadnje dejanje se lahko prične.

 • Janez Novak

  Sedanja vse-evropska politična garnitura bo uničila EU. Njihov cilj je nova Sovjetska zveza, ne demokratična skupnost evropskih narodov.

 • Skrajno Desni

  Kaj je buzaranti Evropski vas boli pedri lopovski nesposobni, le kaj ustvarjate razen da uvažate islamistično drhal in kradete evropski davkoplačevalski narod to je ves vaš dosežek gnide pederske.

 • Povprečen Državljan

  Trditev,da so komentarji pravovernih sledilcev Velike vodje na Nova24 samo drugačna, je cinizem in sprenevedanje prve vrste. 80% vseh komentarjev z lahkoto ocenim kot sovražni govor.

  • xtc

   Kot tebe lahko ocenimo za otroka z posebnimi potrebami=levičarja.

  • macon

   A je sovražni govor, če zatrdim, da si kronan osel oziroma bedak?

   • Povprečen Državljan

    Ne ni.To je primitivno obrekovanje ozkoglednega človeka brez vsake kulture.

    • macon

     Primitiven si ti sam. Zviška se napihuješ, hkrati pa nisi sposoben sestaviti ene svoje misli. Nekaj blejaš in ponavljaš vaše leve otročarije.

   • samotoje

    Nak, to je kompliment.

  • Lustrator

   Ti najprej spiši EN SAM utemeljen komentar, ki ni prežet z ljubeznijo do najbolj zločinske totalitarne ideologije vseh časov in šele potem razpravljaj o besedi “sovražni”. Bo šlo?

 • xtc

  Eu birokrati zgubljajo stik z realnostjo,bliža se vojnav EU,Briti jo bodo stisnili brez odškodnine,ko se to zgodi bo šlp hitro najprej Poljska,Madžarska,Italija in napreje-EU multikultisocialistična brokratska drhal bo naredila vojno v EU-glavni pa kot vedno Žabarji in Nemci.
  Merckelco,lahko mirno primerjate po škodljivosti z Adolfom celo presegla ga je.Ko bodo računi na mizi bo Nemčija in Francija gorella in multikulti socislisti zraven.

 • von Rhein

  Impulz za tako neumnost prihaja iz Slovenije. Banditi se skrivajo za EU komisijo.

  • stajerc5

   Aha, vsaj eden, ki razume, od kje prihaja zadeva, bravo!
   Tako nepomembni smo, da nas drugace sploh ne opazijo. Seveda morajo pa po komandi levice reagirati. Tak imamo!

 • Povprečen Državljan

  Primitivizem komentarjev Pravovernih sledilcev bivših komunistov in udbašev je res brezmejen.

 • macon

  Dajte urediti terminologijo:

  1. Mi nismo drugače misleči, temveč protirežimska ali demokratična opozicija. Režimci nasploh in kjerkoli namreč nič ne mislijo, temveč dobesedno sledijo režimskim gospodarjem.
  2. Socialisti ali komunisti niso liberalci, pri nas so zaradi naše preteklosti tudi skrajni konzervativci.

 • xtc

  Merckelco pobira hudič,baje se je zopet tresla,škoda da je ni pobral že pred 10 leti.

  • piko8

   Tudi kurčan, največji narodni izdajalec ne zgleda preveč kul!!
   Danes so ga srbi obtožili za vojnega zločinca!!
   Mogoče se ga bomo znebili po drugih kanalih!!

 • antimur

  Ne samo Merkelca, tudi Soros, Juncker, slovenski levifašist Kučan, kot da bi se dogovorili so vsi v visokem stadiju razpadanja. Upam, da bo gospa s koso milostljiva in odrešila čimprej EU te izredno pokvarjene in škodlive golazni.

 • VERZIFIKATOR

  Jurij Orvelšek

  SOVRAŽNIK IN PRIJATELJ

  Družbeno je zdaj na moč nevarno,
  lažnih je prijateljev premnogo,
  vsi prefinjeno igrajo vlogo,
  z njimi ti ravnati je preudarno.

  Govorijo ti na moč prijazno,
  toda v vsakem se sovražnik skriva,
  se v zavest prihuljeno ti vriva,
  družbeno je stanje res porazno.

  Ker ne veš, kdo je prijatelj pravi,
  Vélikemu bratu se potoži,
  vanj zaupaj, tisto pa, kar kroži,
  kot sovražno isti hip prijavi.

  Raje vsake reši se novice,
  ki le malo zdi se ti sovražna,
  budnost je na prvem mestu, važna,
  pravi ti ministrstvo resnice.

  Bodi karseda povsod previden,
  zlasti ko gre za zadevo spletno,
  spremlja budno tam oko te spretno,
  kot sovražnik si na daleč viden.

 • šmentanamuha

  Prišli smo iz dežja pod kap, se temu reče. Eu se iz demokracije sprevrača v totalitarizem.

 • samotoje

  Sem prebral poročilo (tudi v angleščini, za vsak primer). Poročilo je napisala Fajon s podrepniki. Nedvomno.

  • šmentanamuha

   Muslimani (Albanci), ki so jo podprli, sploh ne vejo koga v resnici podpirajo.

 • šmentanamuha

  LGBTQ+P totalitarci so zajahali konja. Počutijo se vse močnejši in vse mogočnejši. Migranti so samo lepotni dodatek k njihovi agendi. Pravo zlo so zamaskirani in zakamuflirani brezspolni, mnogospolni mavričarji. Jokanje na njihovih cirkuških paradah je samo del performansa.

 • slosin

  mrš pa taka eu, ki se ji kolca po 133. členu…Taki nas bojo učil demokracije…Fašizem prihaja iz samega vrha eu….

 • All Bot

  Sovražni govor je govor ki ga levica sovraži

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!