fbpx

Kanadsko letalstvo zavrača odgovornost za “deževanje” smrdljivih fekalij, medtem se na Twitterju pojavljajo špekulacije!

Foto: iStock

Incidenti s primeri padajočih fekalij na Kanadčane postajajo prava skrivnost, po tem, ko je oblast zanikala, da je substanca neprijetnega vonja prišla z letal. Še posebej opazne so špekulacije na družabnem omrežju Twitter, kar ne čudi, glede na to, da je bilo v zadnjih mesecih vloženih kar 18 pritožb glede prekritja ljudi, vozil in domov z rjavkasto smrdljivo snovjo, ki je prišla iz zraka.

Susan Allan iz mesta Kelowna v Britanski Kolumbiji je postala prva žrtev pojava, in sicer na začetku maja, ko je, kot je povedala, nanjo in na njenega sina med vožnjo z avtom s pomično streho padel grudičast kakec. Po besedah Allanove se je substanca znašla tako v očeh kot na laseh. “Pričela sem jokati. Bilo je grozljivo. Moj sin je nenehno bruhal … Grozljivo je smrdelo.” Allanova je po navedbah RT prepričana, da je bila substanca odvržena iz nizko letečega letala, ki se je v času incidenta znašlo nad njenim avtom.

Preberite več: [VIDEO] Najhitrejši reaktivni modelček letala, ki doseže hitrost 750 km na uro

Kanadsko letalstvo zavrača vsakršno odgovornost
Na drugi strani pa Transport Kanada, ki je zadolžen za preučevanje poročil, zavrača njene sume. V pismu, ki so ga naslovili na Allanovo, so izpostavili, da čeprav so se na območju incidenta nahajala tri letala, pa naj nobeno ne bi prav v tistem trenutku preletavalo območja. S temi navedbami so zaključili zadevo.

Foto: iStock

V odgovoru na elektronsko sporočilo za časopis Guardian je Transport Kanada izpostavil, da med fekalijami, ki so padle z neba, ni bilo videti modrega tekočega razkužila, ki se sicer uporablja v letalstvu. Po prepričanju oddelka, ki se ukvarja s preiskovanjem zadeve, incidenti nikakor naj ne bi bili povezani z letalstvom.

Glede na to, da v letalstvu zanikajo vsakršno odgovornost, fekalije, ki padajo z neba, še vedno ostajajo nerazrešena skrivnost. Medtem pa je na internetu mogoče zaslediti vrsto možnih razlag, ki vključujejo tako Boga kot tudi neuspešnost izvajanja politik kanadskega premierja Justina Trudeauja.

N. Ž.