fbpx

Kaos v demokratski stranki: Tom Perez, tretji predsednik v zadnjega pol leta, zahteva odstop celotnega vodstva komiteja

Foto: YouTube.

Demokratski nacionalni komite, uradno vodilno telo ameriške demokratske stranke, je svoje osebje pozvalo, naj najkasneje do 15. aprila ponudi odstop, poroča konservativna spletna stran Breibart. Novi predsednik komiteja Tom Perez, ki je službo uradno nastopil konec februarja, je osebje k odhodu pozval takoj po začetku svojega mandata, saj je demokratska stranka po porazu na jesenski ameriški predsedniški tekmi videti kot popolna zmešnjava in je nujen sveži veter.

Tom Perez je že tretji vodja demokratskega komiteja v zadnjih petih mesecih, saj stranka išče izhod iz slepe ulice po katastrofalnem volilnem izidu. Večje spremembe se obetajo tudi na področju sestave stranke in kadrovanja. Decembrska odpuščanja so število zaposlenih v stranki zmanjšala na najnižje število v zadnjem desetletju.

Naj spomnimo. Nekdanja predsednica stranke Debbie Wasserman Shultz je odstopila po primarnih volitvah, ko so v javnost prišla elektronska sporočila v zvezi s favoriziranjem predsedniške kandidatke Hillary Clinton, ki je na nezakonit način dobila boj z Berniejem Sandersom za demokratsko nominacijo. Shultzovo je lani poleti zamenjala Donna Brazile, ki se je prav tako zapletla v afero, ko je WikiLeaks razkril, da je kot sodelavka CNN Clintonovi vnaprej posredovala vprašanja za predsedniške kandidate.

Brazilova je svoje zmotno ravnanje priznala šele pred nekaj dnevi in pravi, da bo dejanje obžalovala do konca življenja.

T. F.