fbpx

Kar 1,3 tone kokaina v Severno Makedonijo prišlo preko Albanije: Končni cilj Slovenija!

Zasežena droga, slika je simbolična (foto: epa)

Makedonske oblasti so aretirale najmanj tri osebe v povezavi z zasegom 1,3 tone kokaina. Trije aretirani naj bi bili zaposleni v trgovini s sadjem, kjer so tudi odkrili drogo.

Makedonske oblasti so 1,3 tone kokaina zasegle v tovornjaku z bananami, ki je v torek, 18. februarja 2020 vstopil v Črno Goro. Tovornjak naj bi potoval iz Albanije preko Severne Makedonije, končni cilj pa naj bi po poročanju Oculus News bila Slovenija.

Albanske oblasti so v tej antinarkotični preiskavi sodelovale z ameriško DEA in italijansko finančno policijo. Tovornjaku so pustili, da zapusti Albanijo, saj so želeli izvedeti, kam je namenenjen in kdo vse se skriva za tihotapljenjem tako velike količine kokaina.

Vodja posebne enote proti korupciji in organiziranemu kriminalu Arben Kraja je za medije povedal, da je Albanija bila zgolj tranzitna država. Makedonske oblasti pa medtem že napovedujejo, da bo več informacij znanih danes.

Novinarka Demokracije Petra Janša je medtem na Twitterju sporočila, da je 1,3-tonska zasežena pošiljka kokaina v Krusopeku bila kolumbijskega porekla.

Ivan Šokić