Kar 70 odstotkov Avstrijcev meni, da islam ne spada v njihovo državo

Foto: iStock

Nova raziskava univerze v Salzburgu je pokazala, da kar sedem od desetih Avstrijcev meni, da islam ni združljiv z zahodnim svetom. Študija je odkrila, da je velika večina prebivalcev močno zaskrbljena zaradi vpliva, ki ga ima islam na Avstrijo. 80 odstotkov anketiranih je povedalo, da želijo, da se muslimane bolj pozorno spremlja.

Kar 72 odstotkov anketirancev je dejalo, da muslimani niso nobeno kulturno bogastvo. Polovica pa jih je dejala, da ne bi nasprotovali politikam, ki bi muslimanom omejile prakticiranje njihove religije. Prav tako polovica meni, da mošeje ne spadajo v Avstrijo. Kar 59 odstotkov pa se jih boji, da so v Avstriji tudi teroristi.

Prejšnji mesec je avstrijska obveščevalna agencija, Urad za varstvo ustave (BVT), objavila poročilo, v katerem je zapisala, da je radikalni  islamski terorizem še vedno najbolj pereče varnostno vprašanje v državi, pri čemer so glavna skrb vrnjeni borci ISIS.

Foto: epa

Predsednik Islamske verske skupnosti Ümit Vural krivi politiko, da Avstrijci ne sprejemajo muslimanov in migrantov, medtem ko je nekdanji poslanec iz avstrijske Ljudske stranke zaskrbljeno povedal, da morajo dekleta nositi naglavne rute, da preprečijo nadlegovanje na ulicah in napade muslimanskih migrantov. To je jasen pokazatelj, da se muslimani ne asimilirajo z avstrijsko kulturo, ampak da so Avstrijci – v svoji državi – prisiljeni k asimilaciji z islamsko.

Lana Božič

 • Skrajno Desni

  V Sloveniji je ravno obratno 70% Fajonk in Šarcev meni da morajo Slovenci postat islamisti.

 • Nata

  + + + + + +

  priznam pa , da ne vem, kaj pomeni ta izraz ” vrnjeni borci ISIS ” ?
  Torej so avstrijski državljani odšli v vrste ISIS-a , pa bi se sedaj radi vrnili ?
  Kdo jih pa vrača ? In kje so ti mandelci sedaj ?

  • KAPIBARA

   Vprašaj Švede, ko si leta *14 enega pozdravili, za davkoplačevalski denar, in ga spustili, da se je vrtnil na bojišče ISIS-a..

   • Nata

    Človek res ne ve, ali ti osli, ki pišejo EU zakone sploh kaj pomislijo na posledice.

  • freedomfighter

   V praksi sem.mnenja da nebi smeli vrniti nobenega drzavljana ki je bil v isisu…iz pravnega vidika pa nisem tako preprican…drzavljanstvo le nosi dolocene ugodnosti in v primeru da ima nek terorist le drzavljanstvo ene drzave nisem siguren ce se mu ga lahko odvzame…po tem si izbrisan to pa dvomim da je v skladu z zakoni

   • Nata

    Verjetno kar drži, kar si napisal.
    Toliko je lukenj in zank v EU zakonih, ki jih ti muslimanski tički poznajo in izkoriščajo, da je najbrž za karkoli . . . . . prepozno.

    • freedomfighter

     To nima nic z eu zakonodajo ampak nacionalnimi…drzavljanstvo ti podeli drzava ne eu

     • Nata

      Delno. Vendar smo glede na vse silne deklaracije, tam, kjer ni muh.

     • freedomfighter

      Saj ves da to da drzava ne more odvzeti drzavljanstva je varovalo za vse drzavljane…tudi zate in zame ki nisva muslimana

     • Nata

      No , varovala so vsekakor potrebna. Nikoli ne veš, komu boš stopil na žulj, pa se te privošči.

      Bi pa takim ljudem morali onemogočiti vrnitev v državo.

 • Andrej

  Kjerkoli po EU bi izvedli take ankete bi bil rezultata podoben. Ampak jih ne.

  • Lustrator

   Iz česar lahko sklepamo bodisi to, da so vse volitve zrežirane, saj so razmerja v parlamentih ravno nasprotna ali pa da so zrežirane te ankete in so ljudje dejansko tako prismojeni.

   Razcep med večinoma rdečim EU parlamentom in tovrstnimi anketami je enostavno prevelik, da bi lahko šlo le za statistično napako. Nekaj zelo gnilega je v kontinentu tem…

   • Andrej

    Kak teden, dva nazaj sem gledal en angleški film, ki govori o referendumu za Brexit. Človeka je groza. Sodobna tehnologija tako manipulira z ljudmi, da o demokraciji ne more več biti govora. Ljudem da malo kruha in veliko iger in jih ves čas drži v nevednosti. Narod je umsko pohabljen.

 • xtc

  Tole je prvo opozorilo tako Kurzu ,kot ostalim EU politikom ,da naj nehajo z uvozom afrosov in muslimanov sicer bo narod pop*** in obračunal z vsemi tremi,ker ga terorizirajo.
  Skratka trend uporas raste eksponentno in levčarsko anarholiberalni in proislansko arfoški politiki ga ne bodo mogli več dolgo ustavljati in ignorirati ali pa se bo zgodil obračun,Evropejci imajo vdse bolj poln kufer islamizma,Afrosov,levakov in anarholiberalov -globalisti so oboji-zadeva ob zdajšnjem tempu pelje v obračun brez milosti,sploh ,če stisne še kriza,ki bo udarila predvsem Evropejce,od tu do onega ki bo ponudil “rešitev” težave pa ni treba niti koraka več.Seveda je treba opomniti na dve stvari to ni zato,ker so muslimani pač muslimani in Afrosi ,Afrosi-pač pa zaradi njih vedenja.

  • Lustrator

   Ni nekam čudno, da skoraj vsak, ki ga srečaš, poudarja kako ima zadosti islamizacije Evrope, hkrati pa voli takšne in drugačne rdečkratje, ki to agendo udejanjajo? Da se pri nas to dogaja, je žal nekaj normalnega, ker smo nori, ampak kakšen izgovor imajo Avstrijci, da si na čelo izvolijo Kurtza po tem, ko je jasno pokazal iz kakšnega testa je?

   • xtc

    Očitno tudi tebe daje nerazumevanje zgodovine,
    Spremembe vedno prinese kriza ne normalen čas,33 je naplavilo Adolfa.
    Kaj želim povedati?
    Evropejci ,dalujejo po liniji najmanjšega upora,torej izvolimo Kurza,ki nitako desen,če pride drug bo slabši in bo vojna.
    Vendar ravno ta miselnost,pelje v veliko vojno z veliko žrtvami,kajti volilci po vzru politikov počnejo isto,-raje tega,ker drugače bo pa on bo še hujše,vendar ta zadeva je zadeva kepe,kjer se z tem volilnim sprenevedanjem težave vse bolj kopičij do vrelišča.
    Praviš zakaj Evropejci delajo tako kot delajo?
    Hja imajo še plače,penzije,socialnetransferje in še kar nekaj ugodja,ko bo kriza tole oklestila,boš pa videl njih drug obraz,kajti tale kriza ni samo cikklična kot tolažijo levaki in anarholiberali ta kriza ,ki prihaja je nakopičena še od neodpravljenih težav nazaj zato maneverskega prostora za gašenje ni to pa je vojna in dlje se zadeva vleče bolj uničujoča je.
    Večini še ne gre slabo kot sem ti dejal po drugi strani pravijo samo ,da ni vojne bomo že,a se ne zavedajo ,da ravno s tem odpirajo vrata še bolj uničujoče temeljiti vojni.
    Če bi zadeve počile že 2010-12 bi danes skoraj zagotovo bilo končano in Evropa uravnana,ker to ni bo počilo sedaj vendar ne za isto število mrtvih kot 10 ali 12-če bo počilo sedaj bo vojna daljša,bolj uničujoča in vsaj z deset ali več kratnikom tiste,ki bi se začela 10 ali 12,kajti problemi so postali taki,da se preprosto ne dajo pometati več pod preprogo,kot to mislijo ljudje,ker zadevo,ki je neizbežna odlagajo misleč da bo minilo samo od sebe,pa volijo Kurze ipd,ki jih vlečejo še v hujšo vojno.
    Vprašanje za te,kdaj normalen človek v kleti iztebi podgane,ko je še obvladljivo ali poizkuša potem ,ko jih je toliko ,da ga napadejo in ogrizejo ali celo požro?

   • freedomfighter

    Evo sedaj si pa lepo povedal eno dejstvo ki ga nekateri ljudje pac nocejo videti…za vecino drzavljanom je pomembno da imajo sluzbo in doloceno.mero varnosti…zaradi par bomb in posilstev na leto ne bo nikoli neke revolucije…revolucije se zgodijo iskljucno v primerih ko se sesede ekonomija in ljudje obcutijo pomanjkanje…dokler nam priseljenci pucajo greznice se ne bo noben javil da to dela namesto njih…sedaj nisem govoril izkljucno o.muslimanih ampak o migrantih na splosno…no na kratko kar sem hotel povedati…vecina ljudi ne bo nikoli podprla radikalnih sprememb v druzbi ce se bodo bali da to.povzroci padec njihovega standarda…muslimani v evropi trenutno se niso povzrocili tega…dober primer tega kako se ljudje.ne.ukvarjajo s problemom dokler ga micnone obcutijo so migracije iz pred par let ko so ljudje gledali po porocilih kako so migranti v srbiji, pa kako se pomikajo proti sloveniji pa se ni nihce sekiral ali bal…ko so ljudje zagledali kolone na slovenski meji pa kar naenkrat vsi sokirani in prestraseni…no v trenutku ko ni bilo vec kolon so se ljudje vrnili na stare tirnice kot da se ni nic zgodilo…evropejci bomo reagirali sele v zadnjem trenutku…ista zgodba kot pri nacizmu…do trenutka ko ni bilo vec druge opcije kot vojna so bili vsi pacifisti in tako bo tudi v tem primeru…da bi nacionalizen dobil neko resno moc je mozno le v primeru vojne…tam je pa se vecja moznost da se spet dvigne komunizem ker ima eno veliko.prednost pred nacionalizmom…francoski in italijanski nacionalist se ne bosta nikoli strinjala…francoskega in italijanskega komunista sploh tezko locis ker zagovarjata povsem istoe stvari…samo poglej le penovo in salvinija…ze v ekonomski politiki sta si.skoraj na nasprotnih bregovih

 • Lustrator

  2 vprašanji za Avstrijce:
  1. zakaj ste potem s cca 70% izvolili stranke, ki podpirajo uvoz islama v vašo državo ?!
  2. s kakšnim namenom tolerirate tistih 30%, ki se ne zavedajo dejstva, da je islam ne le nezdružljiv s krščanstvom (njihovo domačo vero), ampak sploh z evropsko civilizacijo

  Situacija pri nas je sicer precej bolj katastrofalna, a glede na to, da ste v marsičem svetilnik Evrope, se tole enostavno ne sklada…

 • Artur

  “Pri nas je pri 75 % slovenceljski zastopanosti celotne populacije z Zokijem vred kar 99% njih v
  anketi dejalo, da so muslimani pravo kulturno bogastvo”.

 • Solo

  70% jih meni, da islam ne spada v njihovo državo.
  In kaj bodo dejansko storili, da se obranijo in znebijo islama?

  NIČ.
  Evo, to je demokracija.

  Veš, da je nekaj narobe, ampak ukrepati pa ne smeš ali ne upaš, ker to je pa že politično nekorektno.nedemokratično, rasistično, fašistično, ksenofobno, islamofobno, blablabla, yadayada…
  Vse kar lahko narediš je, da greš na volitve in voliš za neke vole, za katere že vnaprej veš, da prav tako ne bodo nič naredili, ker so vsi prodani hlapci Sorosa in ostalih globalističnih podgan.
  Demokracija nam je vsem v pogubo.

 • sodnikisozločinci

  Kurc misli drugača, a večina Avstrijcev ga je volila.

  • janko

   Zelo me preseneča, da nekateri desni, tudi cerkveni del, mislijo levičarsko. Upam da je to samo iz njihove kratkovidnosti: sprejeti in pomagati človeku, ki ti potrka na vrata… in konec razmišljanja, zadeva je urejena!?

 • gorenc

  Na kratko,narod je zaveden od podkupljivih laznjivih politikov,zato jih narod tudi voli.To se dogaja po celi Evropi.

  • tonite falco

   ŽAL JE RES TAKO !!!

 • Slovenec 33

  Avstrijci imajo večinoma prav (>70%), ker so dojeli, da je islam KRVAVA, HISTERIČNA, AGRESIVNA IN PEDOFILSKA RELIGIJA, ki vse s katerimi pride v stik potiska v mračnjaštvo in fevdalizem.

  Njihova “sveta” knjiga, koran imenovana, je dejansko priročnik za maltretiranje in uničevanje pripadnikov vseh drugih prepričanj.

  Če kdo ne verjame, naj si pogleda prevod izvlečka v nadaljevanju

  https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=9913261

  Pa zdravo pamet uporabite in ne fdvizma.

 • skorpijon93

  ¸hahaa, zakaj pa ste si jih uvozili ??? kar 8,1 % delež muslimanov živi v avstriji, v Sloveniji 3,6 %, na Češkem pa manj kot 0.2 % , ja češka je svetlobna leta pred vsemi, učite se od višegrajcev

  • opazovalec

   Ampak ko so jih pa v 1. Sv branili pa z muslimani (Bošnjaki) ni bilo problema, še džamijo so imeli pri Logu pod Mangrtom. Čudno, za kanfutr so bili dobri, sedaj pa moteči?

   • Schemva Miro

    Ko imaš enega polža na vrtu med solato.ni noben problem,ko jih imaš pa sto se pa stvari drugače obrnejo.Izgleda,da ti te stvari niso čisto jasne,slabo ti znaš opazovati.

 • skorpijon93

  češka je svetilnik evrope, s tem nimajo težav, tudi evra nimajo

 • freedomfighter

  Freedom of religion is one of the main laws in democratic society. Ni demokraticne druzbe brez svobode veroizpovedi.

 • janko

  Pregovor pravi: ČAS VSE POKAŽE.
  Jasno se že sveti dan spoznanja nove levičarske svetovne norosti – multi kulti!

  SEVEDA JE PRAV IN POTREBNO POMAGATI VSEM LJUDEM SVETA.
  TODA PRI NJIH DOMA!
  VSAKO ŽIVO BITJE SI USTVARI IN IMA SVOJO SKUPNOST IN SVOJ PROSTOR. ČLOVEK PA ŠE POSEBNO!

  In nobeno živo bitje ne ubija svoje vrste. To počne edino človek levičar.
  Vsako neupoštevanje naravnih večnih zakonitosti je propad.
  Kako ukrepati? Simply: redno odpreti Sveto pismo!

 • gabrijelobid

  Vas bo gospa Marina Lukšič okarala.Ona je pametna ženska s FDV in že ve kaj je prav in kaj ni.

 • mona lisa

  Islam ne spada nikamor v Evropo.

  • slosin

   jghjgjgjghj

 • bojan

  kaj pa ste na NOVI zaspali, že pet dni nič novic ????